Elutasítják a hálapénzt egy pesti kórházban

HáziPatika

Nem fogadnak el hálapénzt a Péterfy Kórház Országos Traumatológiai Intézet központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályán dolgozói.

A főorvos, az osztályvezető ápoló, a vezető szakasszisztens és a toxikológiai intenzív részleg vezető ápolója is aláírt egy, a hálapénz elutasításáról szóló dokumentumot. A nyilatkozatot ki is függesztették, ezzel is megpróbálva felhívni a betegek figyelmét. 

Hálapénz elutasításáról szóló dokumentumot függesztettek ki
Hálapénz elutasításáról szóló dokumentumot függesztettek ki

A dokumentumról készült képet Ruszkai Zoltán részlegvezető főorvos osztotta meg Facebook-oldalán. A nyilatkozatban hangsúlyozzák, hogy a döntés egyhangú, és arra kérik a betegeket, hogy támogassák a törekvésüket. "A minőségi és biztonsági betegellátás közös ügyünk, közös érdekünk! Mi megtettük az első lépést, kérjük, támogassák törekvésünket" -írják.


"A hálapénz belülről rothasztja az orvostársadalmat"

Dr. Csókay András, a Semmelweis-díjas és a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével kitüntetett idegsebész véleménye szerint a hálapénz belülről rothasztja az orvostársadalmat. Az idegsebész azt mondja, nagyon sok orvos nem kap hálapénzt, és ha kap, többnyire nem oszt a nővérnek, műtősnek, takarítónak, beteghordónak - ez pedig súlyos plusz belső feszültséget szít, ami az elhivatottság rovására is megy. Csókay szerint mindez a betegekben is rossz érzéseket kelt, akik jogosan érzik úgy, hogy az ő bajukból húznak hasznot. A problémát szerinte központilag lehetne rendezni. A Csókay Andrással készült korábbi interjú részleteiért kattintson!

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső