Elutasítják a hálapénzt egy pesti kórházban

Nem fogadnak el hálapénzt a Péterfy Kórház Országos Traumatológiai Intézet központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályán dolgozói.

A főorvos, az osztályvezető ápoló, a vezető szakasszisztens és a toxikológiai intenzív részleg vezető ápolója is aláírt egy, a hálapénz elutasításáról szóló dokumentumot. A nyilatkozatot ki is függesztették, ezzel is megpróbálva felhívni a betegek figyelmét.

Hálapénz elutasításáról szóló dokumentumot függesztettek ki
Hálapénz elutasításáról szóló dokumentumot függesztettek ki

A dokumentumról készült képet Ruszkai Zoltán részlegvezető főorvos osztotta meg Facebook-oldalán. A nyilatkozatban hangsúlyozzák, hogy a döntés egyhangú, és arra kérik a betegeket, hogy támogassák a törekvésüket. "A minőségi és biztonsági betegellátás közös ügyünk, közös érdekünk! Mi megtettük az első lépést, kérjük, támogassák törekvésünket" -írják.

"A hálapénz belülről rothasztja az orvostársadalmat"

Dr. Csókay András, a Semmelweis-díjas és a Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztjével kitüntetett idegsebész véleménye szerint a hálapénz belülről rothasztja az orvostársadalmat. Az idegsebész azt mondja, nagyon sok orvos nem kap hálapénzt, és ha kap, többnyire nem oszt a nővérnek, műtősnek, takarítónak, beteghordónak - ez pedig súlyos plusz belső feszültséget szít, ami az elhivatottság rovására is megy. Csókay szerint mindez a betegekben is rossz érzéseket kelt, akik jogosan érzik úgy, hogy az ő bajukból húznak hasznot. A problémát szerinte központilag lehetne rendezni. A Csókay Andrással készült korábbi interjú részleteiért kattintson!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +38 °C
Minimum: +15, +24 °C

Folytatódik a hőhullám. Sok napsütésre készülhetünk, néhol hőzivatarok kialakulása sem zárható ki. Délután 32, 38 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön is tovább tart a hőség, front nem érkezik. Gyakoriak lehetnek az alvásproblémák, valamint a fáradékonyság és a dekoncentráltság is. A szívbetegeket nagy terhelés éri, gyakoriak lehetnek a keringési problémák. Kerülje a tűző napsütést, és fontos gondoskodni a rendszeres folyadékpótlásról. Egyre többeknél jelentkezhet fejfájás, migrén is, a tartós hőhullám extrém terhelést jelent. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)