+13° - +31°
Nincs front

Egyre népszerűbb a gyorssebészet

Jelentősen megnőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya az utóbbi években, így több beteget tudnak fogadni - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).

Míg 2010-ben még csak 38,3 százalék volt az egynapos sebészeti ellátások aránya, addig 2019-ben már a 80 százalékot is elérték ezek a beavatkozások. A bővítést lehetővé tévő fejlesztésekre 8 milliárd forintot fordítottak.

sebészet, gyorsszebészet, egynapos sebészeti ellátás, otthoni felépülés, gyógyulási időszak, kórházi ellátás, műtét, beavatkozás,
Egyre népszerűbb a gyorssebészet, így több beteget tudnak fogadni a kórházak. Fotó: Getty Images

Gyorsabb gyógyulás

Az egynapos sebészeté a jövő - kattintson!

A megyék közül Fejér és Vas áll a legjobban 90 százalék feletti aránnyal, de Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is 60 százalékhoz közelít az egynapos sebészet részesedése a műtéti ellátásokban.

Az egynapos sebészet egyik legfőbb előnye, hogy a betegekre jótékonyan hat az otthoni gyógyulás, így hamarabb felépülhetnek, és rövidebb időre esnek ki a munkájukból.


Gyorssebészeti eljárással egyébként már 554 féle beavatkozás végezhető el, többek között a laparoszkópos epekő-eltávolítás, a sérvműtét és a szürkehályog-műtétek.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső