Béremelés az egészségügyi szakdolgozóknál

Az egészségügyi szakdolgozók mindegyike részesülni fog béremelésben - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára.

Horváth Ildikó azt mondta, az egészségügyi szakdolgozók bére hét év alatt, 2022-ig hét lépcsőben 2 és félszeresére nő a 2016-os bérekhez képest. Kiemelte: a 2018-as bérekhez viszonyítva 72 százalékos emelkedés lesz 2022-ig. Hozzátette: jelenleg is folyamatban van annak meghatározása, hogy melyik fizetési kategóriába tartozó szakdolgozó pontosan hány százalékos emelést kap.

Béremelést kapnak az egészségügyi szakdolgozók
Béremelést kapnak az egészségügyi szakdolgozók

Az államtitkár a 2018-ban bevezetett elektronikus receptekről azt mondta, tavaly körülbelül 178 millió, így egy átlagos napon 800 ezer e-receptet váltottak ki az emberek, amelyből jól látszik, hogy ez egy biztonságos, jól működő rendszer.

Nem adnak ki receptet az orvosok 

A vásárlók egy része azzal szembesült január elején a patikákban, hogy nem tudják kiváltani a hozzátartozóik számára felírt gyógyszereket. A probléma egy január elsejei törvénymódosítás következtében állt elő. Részletekért kattintson korábbi cikkünkre!

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső