Az orvosok is felmondtak az ajkai intenzíven

HáziPatika

A Házipatika.com 2018. szeptember 7-én számolt be róla, hogy minden ápoló felmondott az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán. Most pedig kiderült, hogy az orvosok is beadták a felmondásukat.

Válság az ajkai intenzíven

Több forrásból is megerősített információk szerint az ajkai Magyar Imre Kórház intenzív osztályán dolgozó valamennyi orvos - összesen öt - felmondta munkaviszonyát az intézményben - tájékoztat a Magyarnarancs.hu.

Az ápolók után az orvosok is felmondtak az ajkai intenzíven, ajkai Magyar Imre Kórház Magyar Imre Kórház betegellátás ápolók intenzív osztály orvoshiány
Az ápolók után az orvosok is felmondtak az ajkai intenzíven

Mint ismeretes, korábban a kórház intenzív osztályán dolgozó nővérek is valamennyien beadták a felmondásukat. A főigazgató ekkor ugyan feltöltötte a létszámot, nyugdíjból hívtak vissza nővéreket, a gyerekosztályról is delegáltak munkatársakat, illetve "bérnővéreket" foglalkoztatnak.

A tapasztalatlan nővérgárda volt a baj

Az intenzív osztályon öt orvost foglalkoztatnak: Ők huzamos ideje, többségük több mint 10 éve dolgozik az intézményben, összeszokott orvosgárdáról van szó. Négyet közülük vállalkozóként alkalmaznak, az osztályvezető főorvos viszont közalkalmazott, ő munkaszerződéssel kötődik a kórházhoz. A lap információi szerint több napja valamennyien felmondták a vállalkozói, illetve munkaszerződésüket. Egyik informátoruk szerint az is közrejátszott az orvosok döntésében, hogy a tapasztalatlan nővérgárda megnehezítette a szakmai feladatok maradéktalan ellátását.

Mivel mindkét jogviszony tartalmazhat kitételeket a felmondási időre vonatkozóan, az orvosok feltehetően még ellátják feladatukat a kórház intenzív osztályán. De hogy meddig, arról jelenleg nincs információnk. A Magyar Imre Kórház főigazgatója, Nagy Zoltán egyelőre nem reagált a lapnak.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
40-hez közel nem ördögtől való a szépségtablettaArcfiatalítás

40-hez közel nem ördögtől való a szépségtablettaA kollagén és a hyaluronsav természetesen is jelen van a szervezetünkben, ám az idő múlásával egyenes arányosan csökken a mennyisége. És mindez látható is lesz előbb vagy utóbb: megereszkedik, vízhiányossá és ráncossá válik a bőr.

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső