Az egészségügyből ennyi pénz hiányzik

300 milliárd forintos "gyorssegélyre" lenne szüksége az egészségügynek, amely fedezné a munkavállalók bérének emelését és a szükséges beruházásokat - véli Kanász-Nagy Máté, az LMP országos elnökségének titkára.

Nem elég a kórtermeket kifesteni, mert ezzel nem lehet az ágazat problémáit megoldani - emelte ki az ellenzéki politikus. Úgy véli, az egyik legnagyobb gond az, hogy országon belül is jelentős különbségek vannak az ellátók között.

egészségügy, egészségügyi fejlesztés, magyar egészségügy, fejlesztési források,
egészségügy, egészségügyi fejlesztés, magyar egészségügy, fejlesztési források,

Mint mondta, újpesti alpolgármesterként is azt látja, hogy elhanyagolt ez a terület, komoly fejlesztési forrásokra lenne szükség. A kormány és a főváros között zajló, egészségügyi forrásbevonásról szóló egyeztetésekről azonban pozitívan nyilatkozott, és reményét fejezte ki, hogy bővíteni lehet majd az egészségügyi ellátást.

Az egészségügyre ennyit kellene költeni

Nemcsak béremelést akarnak az orvosok - a részletekért kattintson ide!

Ahogy már korábban megírtuk, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint a világ országainak a bruttó hazai termék (GDP) legalább 1 százalékát kellene költeniük az alapvető egészségügyi ellátásra. Csak így közelíthetnek azokhoz a célokhoz, amelyekről a tagországok 2015-ben állapodtak meg. A szervezet figyelmeztetett, hogy a világ országainak a korábban kitűzött határidőig - tehát 2030-ig - meg kell kétszerezniük az egészségügyi alapellátás megteremtésre tett erőfeszítéseket, különben akkorra mintegy 5 milliárd ember marad ki ebből a szolgáltatásból.

A jelentés becslései szerint mintegy 200 milliárd amerikai dollárt kell fordítani évente az alapvető egészségügyi ellátás fejlesztésére az alacsony és közepes jövedelműek rétegében, amivel 60 millió ember életét lehetne megmenteni. A fejlesztéseknek köszönhetően 2030-ig mintegy 3,7 évvel nőhetne a várható élettartam is.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső