Az állami kórház is lehetne olyan, mint a magán

HáziPatika

Ficzere Andrea, a Magyar Kórházszövetség új elnöke szerint, ha a kórházakba csak azok kerülnének be, akiknek erre valóban szükségük van, akkor az állami ellátórendszerben is meglenne az a figyelem és idő, amit a betegek a magánellátásában látnak.

"Megvan a helye a magánegészségügynek Magyarországon, ahogyan más országokban is"-  nyilatkozta Ficzere Andrea az InfoRádió Aréna című műsorában.  A kórházszövetség elnöke szerint az a kérdés, hogy ez a hely hol van, és hogy milyen az átjárás az állami és a magánegészségügy között.

Dr. Ficzere Andrea: "Önpusztítunk, majd felháborodunk" - korábbi cikkünkért kattintson!

Ficzere Andrea véleménye szerint aki a magánegészségügyet választja, sokszor a figyelmet és az időt veszi meg, hiszen a szakemberek ugyanazok a két rendszerben - csak a magánegészségügyben nincs az a hajtás, ami azt a tudatot adja a betegnek, hogy nagyobb figyelem jut rá. Ficzere úgy látja, hogy ha ez az időfaktor át tudna kerülni az állami rendszerbe is, akkor sokkal kiegyenlítettebb lenne a két terep. Ez a jelenben még a saját kórházába sem megvalósítható, illetve bizonyos orvosi területeken még nehezebb az egész ügy.

A betegek sokszor a figyelmet és az időt veszik meg
A betegek sokszor a figyelmet és az időt veszik meg. Fotó: 123rf

"Ha újra lenne strukturálva a rendszer, hogy valóban csak azok kerüljenek be a kórházakba, akiknek erre szükségük van, akkor olyan teher kerülne le a fekvőbeteg-intézményekről, hogy lehetne miről beszélni" - magyarázta a Kórházszövetség elnöke.


Ficzere Andrea arról is beszélt, hogy a kórházminősítés területén olyan indikátorrendszert vezetne be, amely alapján minősíthető lenne az adott ellátóhely. Szerinte ugyanis fontos olyan adatokat közzétenni, amelyek alapján az emberek el tudják dönteni, hogy melyik a számukra vonzó és statisztikailag bizonyítottan biztonságos betegellátást nyújtó intézmény. Ezt pedig véleménye szerint ágazati szinten kell tudni megvalósítani.

"Ehhez a betegellátás újraparaméterezésére van szükség, hogy a vezető pontosan tudja, hogy az adott intézményben kit mennyi idő alatt, milyen eszközökkel, milyen dolgozói feltételekkel, mennyi pénzből látnak el" - tette hozzá.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső