Átirányítják a kismamákat a Honvédkórházból

HáziPatika

A Honvédelmi Minisztérium közleménye szerint a napokban megjelent sajtóhírekkel szemben az intézmény koraszülött osztálya nem zár be.

Ahogy az a HáziPatika.com is megírta, néhány napja olyan hírek láttak napvilágot, miszerint december 15-én bezárják a Honvédkórház Perinatális Intenzív Centrumát (PIC), mert nincsenek meg a működtetéséhez szükséges személyi feltételek. A sajtóhírekre válaszul a Honvédelmi Minisztérium közleményt adott ki.

Nem kaptak emelt bért a Honvédkórházban - részletekért kattintson!

Átirányítják a betegeket

A Honvédelmi Minisztérium szerint a napokban megjelent sajtóhírekkel szemben az intézmény koraszülött osztálya nem zár be. Mint mondják, kapacitáshiány miatt - az illetékes tárcával folyamatosan egyeztetve - a PIC előre láthatóan 2018. december 16-tól kezdődően rövid időre, átmenetileg elsődlegesen a Semmelweis Egyetem és a Szent János Kórház azonos profilú osztályaira irányítja a veszélyeztetett kismamákat és a koraszülött csecsemőket. Ezzel biztosítják a folyamatos ellátást.

Átirányítják a betegeket
Átirányítják a betegeket

A honvédelmi tárcának mint a Honvédkórház fenntartójának a közlemény szerint határozott célja, hogy továbbra is minden feltételt megteremtve biztosítsák a koraszülött osztály zavartalan működését. A kórház vezetése az osztályon dolgozó és munkát vállaló orvosok és ápolók anyagi megbecsülését kiemelten fontosnak tartja, ezért ösztönzőrendszer bevezetését tervezi. Cél a szakemberhiány mielőbbi pótlása, hogy a PIC ismételten országos hírnevéhez méltó módon tudjon gondoskodni a pici koraszülöttekről. A minisztérium ígérete szerint a Honvédkórház Koraszülött Intenzív Centrum működése néhány héten belül ismételten visszaáll a családok, az édesanyák, a babák szolgálatába.


Értékelje a cikket!

További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
40-hez közel nem ördögtől való a szépségtablettaArcfiatalítás

40-hez közel nem ördögtől való a szépségtablettaA kollagén és a hyaluronsav természetesen is jelen van a szervezetünkben, ám az idő múlásával egyenes arányosan csökken a mennyisége. És mindez látható is lesz előbb vagy utóbb: megereszkedik, vízhiányossá és ráncossá válik a bőr.

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső