Aggasztó a munkaerőhiány a Péterfyben

HáziPatika

Hatalmas táblán keresnek alkalmazottakat a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központba.

Rengeteg ember hiányzik

Óriási, embernagyságú táblán keres alkalmazottakat a budapesti Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Országos Traumatológiai Intézet - erről a 168 óra számolt be.

Aggasztó a munkaerőhiány a Péterfy-ben, és nem csak orvos nincs elég, orvoshiány munkaerőhiány Péterfy Sándor Utcai Kórház Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ
Aggasztó a munkaerőhiány a Péterfyben, és nem csak orvos nincs elég

Az egyik olvasótól kapott képen jól látszik, hogy műtőssegéd, szakápoló, segédápoló mellett ételszállító, szakács, raktáros, kazánfűtő, udvaros, festő és villanyszerelő is hiányzik az intézményből:

Orvosokkal sem áll jobban az intézmény

A lap szerint orvosokkal sem állnak jobban: a bőrgyógyászati osztályon többször előfordult, hogy rendelési időben nem volt orvos, a tüdőgyógyász pedig, akinek havi rendszerességgel kellene például asztmásoknak gyógyszert felírnia, három hónapra előre be van osztva - írja a lap olvasói értesülésekre hivatkozva.


Nem tudni, hány orvos dolgozik ténylegesen

A kimutatások szerint még soha nem dolgozott ennyi orvos Magyarországon: papíron úgy tűnhet, hogy 39 132-en praktizálnak. Ha azonban a számok mögé nézünk, kiderül, hogy a valóság sokkal keserűbb. Hegedűs Zsolt, a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének alelnöke szerint például messze nem életszerű ez a szám, ő maga is tapasztalja, hogy az ötöd-hatodéves medikusok fele külföldre készül. A statisztikákban ráadásul olyanokat is aktívan praktizáló orvosnak tekinthetnek, akik már meghaltak vagy gyesen vannak, esetleg külföldre mentek.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső