+11° - +28°
Nincs front

Aggasztó a munkaerőhiány a Péterfyben

HáziPatika

Hatalmas táblán keresnek alkalmazottakat a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központba.

Rengeteg ember hiányzik

Óriási, embernagyságú táblán keres alkalmazottakat a budapesti Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Országos Traumatológiai Intézet - erről a 168 óra számolt be.

Aggasztó a munkaerőhiány a Péterfy-ben, és nem csak orvos nincs elég, orvoshiány munkaerőhiány Péterfy Sándor Utcai Kórház Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ
Aggasztó a munkaerőhiány a Péterfyben, és nem csak orvos nincs elég

Az egyik olvasótól kapott képen jól látszik, hogy műtőssegéd, szakápoló, segédápoló mellett ételszállító, szakács, raktáros, kazánfűtő, udvaros, festő és villanyszerelő is hiányzik az intézményből:

Orvosokkal sem áll jobban az intézmény

A lap szerint orvosokkal sem állnak jobban: a bőrgyógyászati osztályon többször előfordult, hogy rendelési időben nem volt orvos, a tüdőgyógyász pedig, akinek havi rendszerességgel kellene például asztmásoknak gyógyszert felírnia, három hónapra előre be van osztva - írja a lap olvasói értesülésekre hivatkozva.


Nem tudni, hány orvos dolgozik ténylegesen

A kimutatások szerint még soha nem dolgozott ennyi orvos Magyarországon: papíron úgy tűnhet, hogy 39 132-en praktizálnak. Ha azonban a számok mögé nézünk, kiderül, hogy a valóság sokkal keserűbb. Hegedűs Zsolt, a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének alelnöke szerint például messze nem életszerű ez a szám, ő maga is tapasztalja, hogy az ötöd-hatodéves medikusok fele külföldre készül. A statisztikákban ráadásul olyanokat is aktívan praktizáló orvosnak tekinthetnek, akik már meghaltak vagy gyesen vannak, esetleg külföldre mentek.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső