Aggasztó a munkaerőhiány a Péterfyben

Hatalmas táblán keresnek alkalmazottakat a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központba.

Rengeteg ember hiányzik

Óriási, embernagyságú táblán keres alkalmazottakat a budapesti Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Országos Traumatológiai Intézet - erről a 168 óra számolt be.

Aggasztó a munkaerőhiány a Péterfy-ben, és nem csak orvos nincs elég, orvoshiány munkaerőhiány Péterfy Sándor Utcai Kórház Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ
Aggasztó a munkaerőhiány a Péterfyben, és nem csak orvos nincs elég

Az egyik olvasótól kapott képen jól látszik, hogy műtőssegéd, szakápoló, segédápoló mellett ételszállító, szakács, raktáros, kazánfűtő, udvaros, festő és villanyszerelő is hiányzik az intézményből:

Orvosokkal sem áll jobban az intézmény

A lap szerint orvosokkal sem állnak jobban: a bőrgyógyászati osztályon többször előfordult, hogy rendelési időben nem volt orvos, a tüdőgyógyász pedig, akinek havi rendszerességgel kellene például asztmásoknak gyógyszert felírnia, három hónapra előre be van osztva - írja a lap olvasói értesülésekre hivatkozva.

Nem tudni, hány orvos dolgozik ténylegesen A kimutatások szerint még soha nem dolgozott ennyi orvos Magyarországon: papíron úgy tűnhet, hogy 39 132-en praktizálnak. Ha azonban a számok mögé nézünk, kiderül, hogy a valóság sokkal keserűbb. Hegedűs Zsolt, a Rezidensek és Szakorvosok Szakszervezetének alelnöke szerint például messze nem életszerű ez a szám, ő maga is tapasztalja, hogy az ötöd-hatodéves medikusok fele külföldre készül. A statisztikákban ráadásul olyanokat is aktívan praktizáló orvosnak tekinthetnek, akik már meghaltak vagy gyesen vannak, esetleg külföldre mentek.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +36 °C
Minimum: +13, +23 °C

A napsütést időnként gomolyfelhők zavarják, ezekből helyenként zápor, zivatar kialakulására kell készülni. Mérsékelt lesz az északi szél, 31, 36 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem érkezik front, ismét az országos kánikula jelenti a veszélyt. Fennáll a napszúrás és a hőguta kockázata, magas a kiszáradás veszélye. Többeknél migrén léphet fel, csökken a koncentrálóképesség. Megszaporodhatnak az emésztési problémák. A hőérzet több fokkal a mért értékek felett alakul. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)