"A vizitdíj megszüntetése nagy hiba volt"

HáziPatika

Magyarország használta fel a legrosszabbul az uniós forrásokat - véli Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. igazgatóságának elnöke.

Jaksity az egészségügyről is beszélt a 24.hu-nak adott nagyinterjúban. A beszélgetés során elmondta, hogy bár nem igazán jártas az egészségpolitikában, úgy látja, hogy a jelenlegi helyzetből csak felfelé vezethet út. Hozzátette: egy ilyen gazdasági fejlettségű ország nem engedheti meg magának azt, ami ma az egészségügyben van.

Jaksity György
Jaksity György
Forrás: 24.hu

Jaksity György azt is elmondta, hogy bár ma Magyarország több daganatos betegségnél is listavezető, szerinte nem kellenének lehetetlen dolgok a statisztikák javításához. "Szemben a termékenységi ráta növelésével, nem lehetetlen dolgokról beszélünk: picit jobb körülmények, picit képzettebb egészségügyi személyzet, jobb felszereltség, modernebb eljárások, korszerűbb farmakológiai megoldások, rövidebb várólisták, ezek segíthetnének" - részletezte.

A sereghajtók között a magyar egészségügy - részletek!

Jaksity szerint az egészségügy egyik nagy problémája, hogy átpolitizált. Mint mondja, tíz éve sikerült leszavazni egy előremutató, progresszív, kísérleti intézkedést, a vizitdíjat, ami véleménye szerint történelmi hiba volt, amellyel egy ajtó bezárult. "Politikailag jól fizetett, de az országnak sokba került és kerül még évtizedekig" - véli, majd hozzáteszi, hogy ezen kívül is vannak még szinte megoldhatatlan problémák az egészségügyben. Például, hogy az egy főre jutó egészségügyi kiadások többsége az élet utolsó néhány hónapjára esik.


Véleménye szerint ha a világon majd' mindenhol mínuszos egészségügyi kasszát egyenesbe akarják hozni, erről a pár hónapról kell majd társadalmi vitákat folytatni. Mint mondja, nem biztos, hogy arra jutnánk, hogy érdemes ezt a végfázist tűzzel-vassal, akár a beteg elképesztő szenvedéseinek fenntartásával végigcsinálni. Hozzáteszi: neki sincs válasza erre a problémára, és reméli, hogy senkinek nincs, mert erről biztosan nem egy embernek kell döntenie, hanem a társadalomnak.

A teljes beszélgetést itt olvashatja el.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső