A kórházi fertőzések így előzhetők meg

A kórházi fertőzések megelőzése érdekében a legionella baktérium terjedését megakadályozó vízszűrő berendezéseket helyeztek üzembe az állami fenntartású kórházakban - jelentette be Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

MRSA: hogyan védekezhetünk ellene? A választ itt találja!

A melegvízrendszer mikrobiológiai csíramentesítésére szolgáló szűrőrendszert 130 egészségügyi intézményben alakították ki. A fejlesztés összesen 2,5 milliárd forintba került. A cél az, hogy a kórházi fertőzések előfordulását tovább mérsékeljék.

kórház, kórházi fertőzés, csíramentesítés, vízszűrő rendszer, kórházi ügyek, kórházi fejlesztés
kórház, kórházi fertőzés, csíramentesítés, vízszűrő rendszer, kórházi ügyek, kórházi fejlesztés

A leggyakoribb fertőzések

Bár Magyarországon kedvezőbb a fertőzési arány az uniós országokhoz képest, a kórházi fertőzések világszerte jelentős problémát okoznak - hangsúlyozta a miniszter. A leggyakoribb problémák közé tartozik a tüdőgyulladás, a húgyúti fertőzés, a műtéti sebfertőzés és az orvosi eszközök használata során fellépő fertőzés.

A kórházfejlesztések során nagy hangsúlyt fektetnek a kórházi fertőzések csökkentésére. 11,5 milliárd forint állt rendelkezésére negyven kórháznak ahhoz, hogy megújítsák a kézfertőtlenítés mechanizmusát, vagy csökkentsék a levegő szennyezettségét nemcsak a műtőkben és az intenzív osztályokon, hanem a kórház ebből a szempontból érintett más részlegein is - ismertette Kásler Miklós.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció