A betöltetlen praxisokon ez segíthet

A régóta üresen álló, kevésbé jövedelmező praxisokat megemelt kártyapénzzel tenné vonzóbbá a kormány.

2018-tól területi alapon különböző lehet a háziorvosok úgynevezett kártyapénze, vagyis a vizsgálatok után járó összeg, így tennék vonzóbbá a kevésbé jövedelmező praxisokat - nyilatkozta Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár az InfoRádiónak. A háromszáz üres orvosi praxis betöltésének ösztönzésére jelentősen megemelték a pályázható összeget.

A háziorvosoknak és fogorvosoknak kiírt, megnövelt keretösszegű letelepedési pályázat célja, hogy betöltsék a több mint egy éve üres 160 háziorvosi és 170 fogorvosi praxist. Erről bővebben az alábbi cikkünkben írtunk!

Máris megnőtt az érdeklődés a praxisok iránt

A módszer eredményesnek tűnik, ugyanis valószínűleg ennek tudható be, hogy az elmúlt két hétben többen érdeklődtek, mint tavaly egész évben - vélekedett az egészségügyért felelős államtitkár. "Kérdés, hogy ebből hány szerződéskötés lesz. Ez hetek, akár hónapok alatt derül ki, hiszen ilyenkor nemcsak velünk, hanem az önkormányzattal és azzal az orvossal is meg kell állapodnia, aki el akarja adni a praxisát" - nyilatkozta az államtitkár az InfoRádió műsorában. 

A kártyapénzek összegének módosítása vonzóvá teheti a szegényebb praxisokat is
A kártyapénzek összegének módosítása vonzóvá teheti a szegényebb praxisokat is

Bár a praxis pénzbeli értéke a jövedelemtermelő képességétől függ, eddig a támogatások szempontjából nem tettek különbséget közöttük. A kártyapénzek összegének módosításával szeretnék elősegíteni a praxisok területi felzárkózását, így a "szegényebb" régiók is vonzóvá tehetőek.  


A területi differenciálásra fordítható pénzösszegről már folytattak le költségvetési vitákat a nemzetgazdasági minisztériummal. Az alapokról sikerült megegyezni, 2018. január 1-ig pedig ki kell dolgozni a folyamatokat - mondta el az államtitkár.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső