A beteg ezért fordul a magánorvoshoz

HáziPatika

A betegek nem vándorolnak a magánegészségügy felé, hanem tudatosan keresik a magánszolgáltatókat.

Kovács Antal, a Da Vinci Magánklinika ügyvezető igazgatója a portfolio.hu-nak adott interjújában a többi között az állami és a magánegészségügy helyzetéről és egymáshoz való viszonyulásáról beszélt.

Ezek a magánegészségügy legnagyobb előnyei - részletekért kattintson!

Kovács Antal úgy véli, hogy az állami egészségügyben tapasztalható problémák, a várakozás, az orvosok túlterheltsége, az intézmények állapota egyre inkább abba az irányba hajtják az embereket, hogy nemcsak másodvélemény kérése miatt, hanem már az első vizitekre, orvos-beteg találkozókra is a magánintézmények felé vegyék az irányt. Véleménye szerint tehát a betegek tudatosan keresik a magánszolgáltatókat, ám továbbra is vannak, akik ha egy vizsgálat után nem tudják vagy akarják megfizetni a magánellátás keretében a műtéteket vagy a komolyabb beavatkozásokat, akkor az államiban folytatják ezeket tovább, hiszen rendelkeznek társadalombiztosítással.

Fontos a megfelelőó beteg-nővér kapcsolat
Fontos a megfelelő beteg-nővér kapcsolat

Az ügyvezető igazgató azt is elmondta, nem mindig van lényeges különbség a bérekben a szakdolgozók esetében az állami és magánszolgáltató között, ennek pedig az az oka, hogy az állami rendszerben elindított béremelési folyamat komoly bérnyomást jelent a magánszektorra. Mint mondja, kevesebbet nem fizethetnek magánszolgáltatóként az állami intézményben tapasztalható illetményeknél: ahogy emelkedik az állami bérszínvonal, nekik is igazítani kell ehhez a fizetéseket.  Hozzátette: a magánszektor a munkakörülmények tekintetében tud a dolgozóinknak pluszt adni.


Ebből fakadóan pedig a szakdolgozóiknak biztonságérzetük van. Ha pedig ők jól érzik magunkat, akkor megfelelően tudnak bánni a betegekkel is, akik joggal várják el a plusztörődést, a minőségi szolgáltatást, hiszen vagy ő vagy a biztosítója fizet mindezért. Példaként említette, hogy az ő intézményükben félóránként bemennek a betegekhez, megkérdezik, hogy vannak, gondoskodnak róluk. Véleménye szerint így alakul ki a megfelelő beteg-nővér kapcsolat, és ennek köszönhető a betegeik elégedettsége.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső