A beteg ezért fordul a magánorvoshoz

HáziPatika

A betegek nem vándorolnak a magánegészségügy felé, hanem tudatosan keresik a magánszolgáltatókat.

Kovács Antal, a Da Vinci Magánklinika ügyvezető igazgatója a portfolio.hu-nak adott interjújában a többi között az állami és a magánegészségügy helyzetéről és egymáshoz való viszonyulásáról beszélt.

Ezek a magánegészségügy legnagyobb előnyei - részletekért kattintson!

Kovács Antal úgy véli, hogy az állami egészségügyben tapasztalható problémák, a várakozás, az orvosok túlterheltsége, az intézmények állapota egyre inkább abba az irányba hajtják az embereket, hogy nemcsak másodvélemény kérése miatt, hanem már az első vizitekre, orvos-beteg találkozókra is a magánintézmények felé vegyék az irányt. Véleménye szerint tehát a betegek tudatosan keresik a magánszolgáltatókat, ám továbbra is vannak, akik ha egy vizsgálat után nem tudják vagy akarják megfizetni a magánellátás keretében a műtéteket vagy a komolyabb beavatkozásokat, akkor az államiban folytatják ezeket tovább, hiszen rendelkeznek társadalombiztosítással.

Fontos a megfelelőó beteg-nővér kapcsolat
Fontos a megfelelő beteg-nővér kapcsolat

Az ügyvezető igazgató azt is elmondta, nem mindig van lényeges különbség a bérekben a szakdolgozók esetében az állami és magánszolgáltató között, ennek pedig az az oka, hogy az állami rendszerben elindított béremelési folyamat komoly bérnyomást jelent a magánszektorra. Mint mondja, kevesebbet nem fizethetnek magánszolgáltatóként az állami intézményben tapasztalható illetményeknél: ahogy emelkedik az állami bérszínvonal, nekik is igazítani kell ehhez a fizetéseket.  Hozzátette: a magánszektor a munkakörülmények tekintetében tud a dolgozóinknak pluszt adni.


Ebből fakadóan pedig a szakdolgozóiknak biztonságérzetük van. Ha pedig ők jól érzik magunkat, akkor megfelelően tudnak bánni a betegekkel is, akik joggal várják el a plusztörődést, a minőségi szolgáltatást, hiszen vagy ő vagy a biztosítója fizet mindezért. Példaként említette, hogy az ő intézményükben félóránként bemennek a betegekhez, megkérdezik, hogy vannak, gondoskodnak róluk. Véleménye szerint így alakul ki a megfelelő beteg-nővér kapcsolat, és ennek köszönhető a betegeik elégedettsége.

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső