20 kilométert utaznak a budapesti halottak

HáziPatika

A II. kerületben működő Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak patológiai osztályán novemberben kezdték meg a bonctermek padló alatti csőhálózatának cseréjét. A felújítás azonban máig nem készült el.

Hónapok óta utaztatják a halottakat

Észak-buda és Angyalföld között november óta ingáztatják 20 kilométeren át a holttesteket, és ez még így lesz egy ideig - írja a Népszava. A lap az ott dolgozóktól úgy értesült, az eredeti tervek szerint karácsonyra kellett volna elkészülni a munkával.

20 kilométert utaznak Szent János kórház halottai, Szent János Kórház holttestek boncolás kórház patológia Nyírő Gyula Kórház
November óta napi 20 kilométert utaznak Szent János kórház halottai

A felújítást azért is sürgető volt befejezni, mert amíg az tart, addig a boncolásokat a XIII. kerületben végzik, a Nyírő Gyula Kórházban, a holttesteket ezért oda és vissza kell szállítani. A felújítási munkálatok azonban még mindig tartanak, a holttesteket négy hónapja naponta 20 kilométeren át fuvarozzák a II. és a XIII. kerület között.

Rossz a lift, kézben hordják a betegeket

Hetek óta kézben cipelik a betegeket a vizsgálatokra a János Kórház egyik belgyógyászati osztályáról, mert tönkrement az egyetlen betegszállító lift, és nem tudni, mikorra javítják meg. Az esteről a linkre kattintva olvasaht bővebben.

Törekszenek a munka befejezésére

A János Kórház tájékoztatása szerint a holttestek utaztatása még egy ideig folytatódik, de remélik, tavasszal be tudják fejezni a felújításokat. "A Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak patológiáján a bonctermek közműfelújítása fenntartói támogatással befejeződött. A kórház légtechnikájának, valamint elektromos hálózatának felújítási munkálatai jelenleg folyamatban vannak.

A patológiai munka folyamatossága érdekében a felújítás ideje alatt a boncolások a Szent János Kórház orvosainak közreműködésével a Nyírő Gyula Kórházban történnek. Arra törekszünk, hogy mielőbb, még a tavasz végeztével befejeződjenek a munkálatok" - tudatták a lap megkeresésére.


Mint írják, a Szent János Kórház patológiája 2015-ben is bekerült a sajtóba, amikor a nagy melegben nem tudták kifogástalanul megoldani a holttestek tárolását: 80 hűtőből 10 elromlott. Emiatt bűzt érzékeltek, a holttesteket a még működő hűtőkbe helyezték át. 

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső