20 kilométert utaznak a budapesti halottak

HáziPatika

A II. kerületben működő Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak patológiai osztályán novemberben kezdték meg a bonctermek padló alatti csőhálózatának cseréjét. A felújítás azonban máig nem készült el.

Hónapok óta utaztatják a halottakat

Észak-buda és Angyalföld között november óta ingáztatják 20 kilométeren át a holttesteket, és ez még így lesz egy ideig - írja a Népszava. A lap az ott dolgozóktól úgy értesült, az eredeti tervek szerint karácsonyra kellett volna elkészülni a munkával.

20 kilométert utaznak Szent János kórház halottai, Szent János Kórház holttestek boncolás kórház patológia Nyírő Gyula Kórház
November óta napi 20 kilométert utaznak Szent János kórház halottai

A felújítást azért is sürgető volt befejezni, mert amíg az tart, addig a boncolásokat a XIII. kerületben végzik, a Nyírő Gyula Kórházban, a holttesteket ezért oda és vissza kell szállítani. A felújítási munkálatok azonban még mindig tartanak, a holttesteket négy hónapja naponta 20 kilométeren át fuvarozzák a II. és a XIII. kerület között.

Rossz a lift, kézben hordják a betegeket

Hetek óta kézben cipelik a betegeket a vizsgálatokra a János Kórház egyik belgyógyászati osztályáról, mert tönkrement az egyetlen betegszállító lift, és nem tudni, mikorra javítják meg. Az esteről a linkre kattintva olvasaht bővebben.

Törekszenek a munka befejezésére

A János Kórház tájékoztatása szerint a holttestek utaztatása még egy ideig folytatódik, de remélik, tavasszal be tudják fejezni a felújításokat. "A Szent János Kórház és Észak-budai Egyesített Kórházak patológiáján a bonctermek közműfelújítása fenntartói támogatással befejeződött. A kórház légtechnikájának, valamint elektromos hálózatának felújítási munkálatai jelenleg folyamatban vannak.

A patológiai munka folyamatossága érdekében a felújítás ideje alatt a boncolások a Szent János Kórház orvosainak közreműködésével a Nyírő Gyula Kórházban történnek. Arra törekszünk, hogy mielőbb, még a tavasz végeztével befejeződjenek a munkálatok" - tudatták a lap megkeresésére.


Mint írják, a Szent János Kórház patológiája 2015-ben is bekerült a sajtóba, amikor a nagy melegben nem tudták kifogástalanul megoldani a holttestek tárolását: 80 hűtőből 10 elromlott. Emiatt bűzt érzékeltek, a holttesteket a még működő hűtőkbe helyezték át. 

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső