120 éves a Honvédkórház

120 éve működik a Honvédkórház, az ország egyik vezető szerepű egészségügyi centruma. Az intézmény mára több mint 1,2 millió lakos egészségügyi ellátásáért felel.

Örökség, felelősség, lehetőség

Az idén 120 éves Honvédkórház fővárosi katonai kórházból mára az ország egyik vezető szerepű egészségügyi centrumává nőtte ki magát. Az intézménynek az eltelt időszakban sok változással, megmérettetéssel kellett szembenéznie, a Honvédkórház azonban minden szituációban helytállt - emelte ki a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka. Kun Szabó István szerint az intézményhez 3 szó kapcsolódik szorosan: az örökség, a felelősség és a lehetőség. Az intézmény jelenleg több mint 1,2 millió lakos egészségügyi ellátásáért felel, ráadásul egyszerre tesznek eleget a magyarországi és a szövetségesi katonai kötelezettségeknek, amely nagy felelősség - véli a parancsnok.

kórház, kórházi ellátás, egészségügy, Honvédkórház
Az intézmény dolgozói több mint 1,2 millió lakos ellátásáért felelnek (Fotó: 123rf)

Nagy múltú intézmény

120 évvel ezelőtt, a kiegyezést követő reformok közepette kezdték fejleszteni a nagy fővárosi kórházakat. Annak idején a hadsereg betegágyainak a száma nagyjából 20 ezer volt, háborús időszakban azonban akár 100 ezer újabb ágyat is be tudtak vonni. 


A kórház napjainkban is kiemelt szerepet kap a katonai missziók egészségügyi ellátásának biztosításában. Jelenleg is tíz dolgozója szolgál külföldön válságövezetben, nem mindennapi körülmények között - ismertette Kádár Pál, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára. Kiemelte az országban egyedülálló kardiológiai ellátás, az alváslabor és a helyreállító plasztikai sebészet fontosságát is.

Fennállásának 120. évfordulója alkalmából egész éven át tartó rendezvénysorozatot szervez az intézmény. Többek között tudományos konferenciákat és művészeti programokat terveznek.


Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső