Eddig rosszul sétáltattuk a kutyáinkat

A felelős kutyatartás elengedhetetlen velejárója a rendszeres séta, ami nagyon egyszerű tevékenységnek tűnik: fogjuk a pórázt, hívjuk a kutyát és elindulunk. Azonban - mint a világon szinte mindent - ezt is el lehet rontani.

A legtöbb kutyatartó helytelenül sétáltatja kedvencét - hívta fel a figyelmet egy amerikai állatvédő szervezet, a PETA. Sokan ugyanis egy egyszerű pisiszünetként kezelik a sétát, és siettetik négylábú társukat, holott ennek épp az ellenkezőjét kellene ilyenkor tenni - fejtette ki a szervezet alapítója és elnöke, Ingrid Newkirk.

kutya, kutyatartás, kutya sétáltatása, séta, állattartás, felelős állattartás, házikedvencek
kutya, kutyatartás, kutya sétáltatása, séta, állattartás, felelős állattartás, házikedvencek

Nem pisiszünet, hanem kirándulás

"Ez az ő sétája, különleges alkalom a kutya számára, amikor szaglászhat és körülnézhet. Ő sem akar egész nap egy lakásban ülni keresztbe tett lábakkal, abban reménykedve, hogy talán majd egyszer kimehet. Ez nem pisiszünet számára, hanem kirándulás" - hangsúlyozta a szakember.

Mire utal, ha a kutya nem akar sétálni? A válaszért kattintson ide!

A megoldás szerinte az lehet, ha hagyjuk az ebünket szaglászni. "Ők így olvassák a híreket, számukra ez az internet. Ezért ne rángassuk el őket, hanem adjunk nekik időt" - tanácsolja a szakértő. Érdemes továbbá odafigyelni arra is, hogy gazdaként jobban jelen legyünk a séta idején. Ennek érdekében érdemes eltennünk a telefonunkat (talán sok esetben az lenne a legjobb, ha nem is vinnénk magunkkal), és a kutyára, valamint a vele töltött közös időre koncentrálni.

A PETA elnöke ezeken kívül azt javasolja, hogy ne nyakörvet, hanem inkább hámot használjunk, mert az előbbi számos problémát okozhat - főleg akkor, ha szorítja vagy szúrja a kutya nyakát.

Forrás: nypost.com

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek, de csapadék nem várható. Délután folytatódik a napos idő, az időnként megnövekvő felhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben mérsékelt délnyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció