Kutyás felvonulás lesz Budapesten

Kutyás Critical Mass felvonulást rendeznek október 12-én Budapesten.

Nagyjából 3 millió kutyát tartanak Magyarországon, tehát az emberek több mint harmada él olyan háztartásban, ahol van legalább egy kutya. Budapesten mintegy félmillió ebet tartanak, azaz csaknem minden negyedik fővárosinak van kutyája. Ez még európai szinten is kiemelkedő szám - közölte a ZöldEb Kutyás Érdekvédelmi Egyesület.

kutya, kutyatartás, felelős gazda, felelős állattartás, felvonulás
kutya, kutyatartás, felelős gazda, felelős állattartás, felvonulás

A magas kutyatartási kedv azonban akaratlanul is a konfliktusok megnövekedésével jár együtt. A szűkös városi környezet alapvetően korlátozza a kutyák és gazdák lehetőségeit, a megfelelő feltételek híján pedig a felelős kutyatartás szabályainak betarthatósága is csorbul - ezt az üzenetet szeretnék átadni októberre szervezett felvonulásával az egyesület. A rendezvénnyel elsősorban a városvezetés figyelmét szeretnék felhívni arra, hogy "a kutyák velünk, köztünk élnek", és "senkit nem érhet hátrány csak azért, mert négylábú családtaggal osztja meg otthonát".

A legfontosabb kérdések, ha kutyára vágyunk - részletek!

Az egyesület szerint a feltételek javulásával és a városi kutyás lehetőségek bővítésével minimálisra lehetne csökkenteni a kutyatulajdonosok és a nem kutyás közösség közötti feszültséget. A Kutyás Critical Mass célja, hogy "kutyatulajdonos és nem kutyás ne csak elviselje egymást, hanem együtt osztozzon a mindenki számára kellemesen élhető városi környezeten".

Az esemény október 12-én lesz, a résztvevők a Szent István-bazilikától a Hősök teréig vonulnak majd együtt. A rendezvényre minden felelős kutyatartót és békés, jól szocializált ebet szeretettel várnak a szervezők.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció