A visszatekerhető kutyapóráz veszélyei

Praktikusságuk okán a visszahúzható pórázok igen népszerűek a kutyás gazdik körében. Érdemes azonban átgondolni, mielőtt egy ilyen termék mellett tennénk le a voksunkat a boltban, mert nem feltétlenül járunk vele jobban, mint egy hagyományos pórázzal.

Szakértők szerint a változtatható hosszúságú póráz megnöveli a sérülések veszélyét, különösen, ha sétáltatás és játék közben két kutya madzagja összegabalyodik. Ilyenkor mind az állatok, mind a pórázt kibogozni igyekvő ember keze, bőre is megsérülhet. Emellett ez a típus könnyebben tekeredik az állatok lába vagy nyaka köré.

Nem minden esetben célszerű állítható hosszúságú pórázt adni a kutyára
Nem minden esetben célszerű állítható hosszúságú pórázt adni a kutyára

Hogyan utaztassunk kutyát az autóban? Részletek itt.

A póráz hosszának csökkentése gyors mozdulatokat igényel menet közben, márpedig a hirtelen rántással egyaránt sérülést okozhatunk kedvencünk nyakán, torkán és gerincén. Ráadásul az ebek nevelése során sem jelent túl sok segítséget, hogy a visszahúzható póráz arra ösztönzi az állatot, hogy húzza gazdáját. Így értelemszerűen nehezebb lesz megtanítani rá, hogy nyugodtan sétáljon a lábunk mellett.

Ha a póráz tartótokja kicsúszik az ember kezéből, automatikusan visszahúzódva megütheti a kutyát, amely ijedtében elszökhet a gazditól. Szintén veszélyt jelent, hogy sokan túl hosszúra engedik a kötelet, az így kapott mozgástér birtokában pedig az állat könnyen kiszaladhat a forgalomba, esetleg összekaphat más kutyákkal.

Összességében elmondható, hogy a mindennapos, utcai sétákhoz válasszunk inkább klasszikus, fix hosszúságú pórázt, az állítható hosszúságú típust pedig csak akkor használjuk, amikor nagyobb, nyílt területre visszük ki kedvencünket, ahol nincs autós forgalom, illetve ahol kisebb eséllyel találkozik össze más állatokkal.

Forrás: care2.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +15, +22 °C

A hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett erőteljes lesz a gomolyfelhő-képződés, ezekből többfelé zápor, zivatar is előfordulhat, néhol felhőszakadás is lehet. Erős, időnként viharos lökések kísérik az északnyugati szelet, 25, 30 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk, de északkeleten ennél melegebb is lehet. Szombaton változékony idő lesz, kettősfront jellegű hatás érvényesül. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, keringési problémák jelentkezhetnek. A fülledt időben többen légszomjat, rosszullétet tapasztalhatnak. Zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)