A legfontosabb kérdések, ha kutyára vágyunk

Egy kutyát befogadni az életünkbe és az otthonunkba mindig felelősségteljes döntést igényel. Mielőtt belevágnánk, érdemes átgondolni, hogy pontosan mire is vállalkozunk, illetve hogy mi mindennel járhat az új kedvenc érkezése.

Mi a teendő, ha kiderül, hogy allergiásak vagyunk a macskára? Részletek itt.

Az egyik első kérdés, hogy leszünk-e otthon eleget ahhoz, hogy gondoskodni tudjunk egy állatról. Aki sokat utazik, illetve szinte csak aludni jár haza, annak nem biztos, hogy jó ötlet a kutyatartás, hiszen az állatot sétáltatni, rendszeresen etetni kell, és a szocializációjához is fontos a gazdival eltöltött minőségi idő. Érdemes meggyőződni arról is, hogy a családban nincs-e valakinek állatszőr-allergiája, hogy ne akkor derüljön fény a problémára, amikor az új jövevény már megérkezett.

Egy új kedvenc befogadása mindig nagy felelősség
Egy új kedvenc befogadása mindig nagy felelősség

Gondoljunk arra is, hogy a kutya nem marad mindig kicsi, tehát ha a legfőbb okunk, amiért szeretnénk őt, hogy cuki, akkor inkább ne is vágjunk bele. A nagy kutyák több helyet foglalnak, többet esznek, többet kell velük játszani, sétálni, többet kell takarítani utánuk, valamint nagyobb károkat is tudnak okozni a lakás berendezésében. Ha erre nem vagyunk felkészülve, akkor nincs helye kutyusnak az otthonunkban.

A felelős állattartás anyagi vonzatát is vegyük figyelembe. A táp, a játékok, az oltások, az orvosi vizsgálatok, a póráz, a kutyaház vagy kosár, a szőrápolók mind-mind pénzbe kerülnek, és ez még nem minden. Nem állítjuk, hogy egy kutya anyagi romlásba dönti a családot, de mindenképpen pluszköltséggel fog járni. Kár eshet a kedvenc bútorainkban, a kedvenc könyveinkben, cipőinkben, és igen, egy kutya a házban, lakásban általában több takarítást is jelent.

És talán az egyik legfontosabb: kutyát tartani - szerencsés esetben - akár 15-20 éven át tartó felelősséget jelent, mi több, egy új családtagot. Gondoljuk át, hogy fel vagyunk-e készülve egy ilyen jellegű elköteleződésre, és hogy a jelenlegi élethelyzetünk, lakóhelyünk, anyagi helyzetünk alkalmassá tesz-e minket arra, hogy befogadjunk egy négylábút, aki élete végéig a mi gondoskodásunkra lesz szorulva!

Forrás: vetstreet.com

Hogyan hat az állattartás az emberek egészségére? A témáról ide kattintva olvashat részletesen.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +11, +20 °C

Közepesen felhős időre van kilátás, helyi zápor, zivatar kialakulhat. Élénk lesz az északi szél, 26, 31 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap kettősfront szerű panaszokat lehet tapasztalni, de markáns front továbbra sem érkezik. A keringési és vérnyomáspanaszok mellett a fejfájás lehet a leggyakoribb, de az ingerlékenység is a nyugtalanság is jellemző tünet lehet. A hőérzet és a komfortérzet is ingadozik! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)