Mentsük meg együtt a menhelyi állatokat

A járvány miatt rengeteg menhely került nehéz anyagi helyzetbe és egyre nagyobb gondot okoz nekik a gazdátlan kutyák etetése. A HáziPatika.com ezért gyűjtést szervez: hívjuk meg egy ebédre a menhelyi állatokat! Még három hétig várjuk az adományokat, minden forint nagy segítség a bajba jutott ebeknek.

A koronavírus miatti korlátozások és az azt kísérő gazdasági válság nem csak az emberek életét nehezíti meg: országszerte menhelyek tucatjai jelezték, hogy a bizonytalan helyzetben az állatok etetése és orvosi ellátása is egyre lehetetlenebb feladatnak tűnik. Éppen ezért az állatvédők munkáját évek óta segítő Hangya Közösség és a HáziPatika.com közös gyűjtést szervez: június 10-ig várjuk a menhelyeknek szánt adományokat, hogy az ott élő állatok a járvány ideje alatt se éhezzenek.

Segítsünk együtt a menhelyi kutyákon
Segítsünk együtt a menhelyi kutyákon

Nagy bajban a menhelyek

A vidéki menhelyek többsége menzai maradékból oldja meg az élelemzést, az iskolák, egyetemek bezárásával azonban megszűnt számukra ez a lehetőség. Több mint négyezer kutyát kell naponta etetniük azoknak a szervezeteknek, akik már jelezték a Hangya Közösség felé, hogy helyzetük az utóbbi hetekben kilátástalanná vált. Már a kisebb adományok is sokat jelenthetnek nekik:

  • 300 forintból egy kutya egynapi élelme,
  • 2000 forintból egy kutya egyheti élelme,
  • 4000 forintból egy kutya kétheti élelme,
  • 9000 forintból pedig egy kutya nagyjából egész havi élelme biztosítható.

A HáziPatika.com szakmai partnerével, a Hangya Közösséggel ezért gyűjtésbe kezd: szeretnénk minél nagyobb összeggel támogatni a bajba jutott menhelyeket, hogy továbbra is gondját viselhessék az utcára került állatoknak. Június 10-ig fogadjuk az adományokat, amelyből a legjobb minőségű tápokat juttatjuk el azokra a helyekre, ahol a legnagyobb szükség van rá.

A gyűjtést ide kattintva éri el, adakozzon Ön is!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció