Koronavírus: a kacsáké lett a Lukács Gyógyfürdő

A koronavírus-járvány miatt minden magyarországi gyógyfürdő és uszoda bezárt. Ám a hétvégi tavaszi időjárás egyeseket így is pancsolásra csábított.

Március 15-ével a Lukács Gyógyfürdő és Uszoda is bezárta kapuit, hogy ezzel is lassítsák a koronavírus-járvány terjedését. A kültéri medencék vizét azonban még nem engedték le, és ezt kihasználta egy szemfüles kacsacsalád, amelynek tagjai háborítatlanul úszkáltak az egyikben. A pancsolásról a fürdő hivatalos Facebook-oldalán osztottak meg néhány fotót, a felvételek pedig nagy sikert arattak. Sokan írták kommentben, hogy nekik is hiányzik az úszás.

Néhány nappal korábban egy másik esemény is azt mutatta, hogy az állatok feltalálják magukat a kiürült fővárosban. Az Index egyik olvasója levideózta, amint fényes nappal galambok utaztak a négyeshatos villamoson. A normál esetben forgalmas vonalon most alig van utas, így a madarak nyugodtan felszállhattak a Móricz Zsigmond körtéren, és egészen a Corvin sétányig repítették magukat a villamossal.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső