Ezért jó, ha menhelyről választunk háziállatot

Ha úgy döntünk, hogy befogadnánk egy háziállatot, akkor nem feltétlenül kell rögtön a vásárlásra gondolnunk. Mutatjuk, milyen előnyei vannak, ha menhelyről fogadjuk örökbe kedvencünket.

Kevesebb kellemetlen meglepetés

Ha menhelyről fogadjuk be kedvencünket, annak számos előnye lehet. Az ilyen cicák és kutyák mellé például sokszor már kész "használati utasítást" is kaphatunk: meg tudják mondani, hogy milyen az állat természete, mik a szokásai, és mi az, amire esetleg külön figyelni kell vele kapcsolatban. Így sokkal könnyebben eldönthetjük, hogy megfelelő otthont tudunk-e nyújtani neki, és sokkal kevesebb kellemetlen meglepetésben lehet részünk. Emellett az állat esetleges betegségeikről is tájékoztatnak minket.

kutya, macska, háziállat, állattartás, menhely, örökbefogadás
A menhelyről érkező kutyák sok esetben szobatiszták és jól neveltek. Fotó: 123rf

Megtalálhatjuk álmaink kutyáját

Mindenkinek megvannak a maga preferenciái az állat nemével, korával, természetével, mozgásigényével és külsejével kapcsolatban. Mivel a menhelyek szinte mindig tele vannak, ezért nagy esély van rá, hogy éppen olyan kedvencet találunk magunknak, mint amilyet elképzeltünk. Ha fajkutyát, vagy fajmacskát szeretnénk, akkor sem muszáj tenyésztőtől vennünk: érdeklődjünk inkább a fajtamentő szervezeteknél.

Jól nevelt kedvencek

A menhelyi állatokat a legtöbb esetben megfelelő módon szocializálják és szobatisztaságra szoktatják. Az új gazdára váró kutyák többsége már ismeri az alap utasításokat és tud pórázon sétálni, így már gyakran "kész" kedvencet kapunk, akinek csupán az új környezetet kell megszoknia.

Kevesebb kiadás

Az sem utolsó szempont, hogy menhelyi állat befogadásával pénzt is megtakaríthatunk. Őket ugyanis nem kell megvásárolni, maximum az oltások költségeit kifizetni. Általában az ivartalanításukat is elvégzik, így nekünk már ezzel sem lesz gondunk.

Extra adag szeretet

Jelek, hogy a kutyánk szeret minket - kattintson!

Általános tapasztalat, hogy a sokszor nehéz körülmények közül, esetleg utcáról a menhelye érkező állatok nagyon hálásak azért, hogy valaki otthont biztosít nekik, és ezt ki is mutatják az új gazdi felé. Csodálatos dolog az a határtalan szeretet, amit adni tudnak. Emellett minden menhelyről befogadott állat után felszabadul egy hely, amit egy újabb rászoruló jövevény kaphat meg, így ezzel tulajdonképpen egy másik állat életét is megmenthetjük.

Forrás: care2.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +4, +10 °C
Minimum: +1, +7 °C

Borult lesz az ég, szórványosan fordul elő gyenge eső. Mérsékelt lesz a délkeleti szél, délután 3, 9 fokot mérhetünk. Hétfőn még mindig kettősfronti hatást tapasztalhatunk, de napközben átmenetileg gyengül ennek mértéke. Ennek ellenére a fejfájás és a vérnyomás-ingadozás is tartós lehet, a szívbetegek állapota is romolhat. Gyengül az immunrendszer. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: