A házikedvenc fogyásának okai

A háziállatok is lehetnek túlsúlyosak, ilyen esetekben pedig az állatorvos által előírt diéta nagyon jót tehet az egészségüknek. Ugyanakkor bizonyos esetekben fogyásuk aggodalomra adhat okot.

Paraziták

A szívférgesség például gyakran okozhat fogyást - kutyáknál ez gyakoribb, mint macskáknál. Az állatok általában fertőzött étel vagy ital fogyasztása után betegszenek meg. A súlyvesztés mellett a tünetek közé tartozik még a hányás, a puha széklet, esetleg hasmenés , illetve az étvágycsökkenés is.

Ezek a dolgok okozhatnak fogyást a háziállatoknál
A hirtelen fogyás a háziállatoknál sem jelent jót

Rák

Ezek a leggyakoribb betegségek idős kutyáknál - részletek itt .

A rák sajnos a háziállatokat is érintő betegség, és ha például az emésztőrendszert támadja meg, akkor szintén fogyással járhat. Szintén gyakoribb kutyák, mint macskák esetében. A tumor jelentkezhet a gyomorban, a belekben vagy akár a végbélben is. A tünetek közé tartozik a hányás, az étvágycsökkenés és a hasi fájdalom.

Vesebetegség

A vesebetegséggel élő állatok nem kezdenek el azonnal veszíteni a súlyukból, illetve sok állatot csak azután diagnosztizálnak, miután a fogyás mint tünet jelentkezett. Ugyanez igaz a pajzsmirigy-túlműködésre is, amelynél a fogyás mint tünet a cicákra jellemző. Vesebetegség esetén az állatok sokat vizelnek, míg a pajzsmirigyproblémás macskák étvágya, illetve folyadékigénye látványosan megnő a fogyás mellet.

Súlyos szívbetegség

Akárcsak a vesebetegségnél, a szívbetegség esetében sem azonnal jelentkezik a fogyás, hanem csak amikor a betegség már súlyosabbá válik. Ha úgy tapasztaljuk, hogy állatunk sovány, próbáljunk meg több kalóriát tartalmazó étrendet alkalmazni. Ha súlyában ennek ellenére sem történik változás, akkor forduljunk orvoshoz.

Fogbetegség

Ilyenkor az állat általában a szájüregi fájdalom miatt nem tud eleget enni, és ez okozza a fogyást. Ha azt látjuk, hogy kedvencünk rendszeresen otthagyja még a kedvenc ételét is, akkor ilyesmire is gyanakodhatunk.

Forrás: petmd.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +3, +8 °C
Minimum: -3, +3 °C

Felhőátvonulások lesznek jellemzők több-kevesebb napsütéssel. Többfelé lehet zápor vagy hózápor. Erős, viharos lesz az északi szél, 3, 8 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden hidegfront hat a szervezetre. Gyakoriak lehetnek a görcsös panaszok, hasi görcs és emellett görcsös fejfájás is jelentkezhet. Alvásproblémák léphetnek fel, sokan ok nélküli idegi feszültséget, ingerlékenységet tapasztalhatnak. A szél jelentősen csökkenti a hőérzetet, rontja a komfortérzetet, és továbbra is fennáll a megfázás veszélye. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: