A háziállatnak így adjunk gyógyszert

Ha a kutya vagy a macska megbetegszik, a gazdiknak sokszor okoz kihívást a szájon át szedendő gyógyszereket beadni kedvencüknek. Szerencsére ennek az elsőre problémásnak tűnő műveletnek is megvannak a maga jól bevált trükkjei.

Rejtsük ételbe!

Az egyik legegyszerűbb és legnyilvánvalóbb módszer a gyógyszer lenyeletésére, hogy valamilyen finomságba rejtjük. Minden állatnak megvan a maga kedvence. A mogyoróvaj , a krémsajt, a májkrém, a sonka, a szalámi, a párizsi is jó ötlet - bár a tejtermékek általában cicáknak nem javasoltak (csak a laktózmentesek), ilyenkor a jó cél érdekében néha kivételt tehetünk. Egy kevés joghurtba, tejfölbe vagy jégkrémbe is elrejthetjük a gyógyszert, ezekkel könnyebben le is tudják nyelni.

Ételek, amelyek megmérgezik kedvenceinket Otthonunkban számos olyan dolog található, amely számunkra ártalmatlan, házikedvenceinknél viszont könnyen mérgezést okozhat. Lássuk tehát, mi mindent érdemes egy gazdinak biztonságos helyen tartania a lakásban - kattintson !

Léteznek olyan puhább állagú jutalomfalatok is, amelyekbe belenyomhatjuk a tablettákat - ezek között speciális fajtájúak is vannak, amelyeket ételallergiás állatoknak is adhatunk. A lényeg, hogy mindig kis mennyiségű/méretű falatba tegyük a gyógyszert, hogy ne kelljen rágniuk. Ha elsőre ezzel a trükkel sem járunk sikerrel, és az állat kiköpi, felöklendezi a gyógyszert, mindig várjunk fél órát, mielőtt újrapróbálkozunk, eddigre általában a legtöbb kedvenc elfelejti a korábbi kellemetlen tapasztalatot, és ilyenkor mindig valami más finomsággal kínáljuk őket.

A háziállatok sem szívesen veszik be a gyógyszert, néhány trükk azonban segíthet!
A háziállatok sem szívesen veszik be a gyógyszert, néhány trükk azonban segíthet!

Az is jó technika, hogy az első egy-két falatot még gyógyszer nélkül adjuk, és csak a harmadikba rejtjük el a készítményt. Vannak állatok, akiknél ezzel a trükkel könnyebb sikert elérni.

Egyéb módszerek

Ha a tabletták beadása semmiképpen sem megy, akkor az állatorvost megkérhetjük, hogy próbáljon valami folyékony állagú szert ajánlani. Léteznek kifejezetten ízesített gyógyszerek is. Meg lehet próbálni azt is, hogy a tablettát közvetlenül az állat szájába tesszük, és a száját összefogva nyelésre késztetjük - az állatorvos meg tudja mutatni ennek a helyes technikáját, illetve ha nem akarunk az állat szájába nyúlni, mert félünk a sérüléstől, akkor speciális eszközzel is próbálkozhatunk. A lényeg, hogy soha ne erőltessük, ne fojtogassuk az állatot, ne okozzunk fájdalmat, és ne ijesszük meg - ha az állat láthatóan félni kezd vagy agresszív lesz, hagyjuk abba a próbálkozást, és kérjük szakember segítségét.

Forrás: petmd.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27, +33 °C
Minimum: +11, +20 °C

Pár órára kisüt a nap, de időnéóként erősen felhős lesz az ég. Nagyobb eséllyel a Dunától keletre alakulnak ki záporok, zivatarok. Időnként megélénkülő északkeleti szél mellett 27, 33 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön front, de melegedés kezdődik. A fokozottan érzékenyeknél fáradékonyság, dekoncentráltság léphet fel, egyesek alvásproblémákat is tapasztalhatnak. A keringési panszokkal küzdők a következő napokban tartós tünetekre készüljenek. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)