Gyógyszerkereső

TOLNEXA 20 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz

Kiszerelés: 1x1 ml injekciós üvegben

Törzskönyvi szám: OGYI-T-22444/01

TOLNEXA 20 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz

Forgalomba hozatali engedély jogosultja: KRKA d.d.

Hatóanyag: docetaxel

ATC: Docetaxel

Normatív TB támogatás:

Vényköteles

Közgyógyellátásra adható:

Patikán kívül vásárolható

EÜ támogatásra adható:

EÜ Kiemelt támogatás:

Tájékoztató fogyasztói ár: 15005 Ft
A feltüntetett ár tájékoztató jellegű, patikánként kisebb-nagyobb eltérés előfordulhat.

Fogyasztói ár: 15005 Ft *

Normatív támogatott ár: 15005 Ft 

*az ár tájékozatató jellegű.

Kiszerelés: 1x4 ml injekciós üvegben

Törzskönyvi szám: OGYI-T-22444/02

TOLNEXA 20 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz

Forgalomba hozatali engedély jogosultja: KRKA d.d.

Hatóanyag: docetaxel

ATC: Docetaxel

Normatív TB támogatás:

Vényköteles

Közgyógyellátásra adható:

Patikán kívül vásárolható

EÜ támogatásra adható:

EÜ Kiemelt támogatás:

Tájékoztató fogyasztói ár: 53306 Ft
A feltüntetett ár tájékoztató jellegű, patikánként kisebb-nagyobb eltérés előfordulhat.

Fogyasztói ár: 53306 Ft *

Normatív támogatott ár: 53306 Ft 

*az ár tájékozatató jellegű.

Kiszerelés: 1x8 ml injekciós üvegben

Törzskönyvi szám: OGYI-T-22444/03

TOLNEXA 20 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz

Forgalomba hozatali engedély jogosultja: KRKA d.d.

Hatóanyag: docetaxel

ATC: Docetaxel

Normatív TB támogatás:

Vényköteles

Közgyógyellátásra adható:

Patikán kívül vásárolható

EÜ támogatásra adható:

EÜ Kiemelt támogatás:

Tájékoztató fogyasztói ár: 105573 Ft
A feltüntetett ár tájékoztató jellegű, patikánként kisebb-nagyobb eltérés előfordulhat.

Fogyasztói ár: 105573 Ft *

Normatív támogatott ár: 105573 Ft 

*az ár tájékozatató jellegű.

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Tolnexa infúzió és milyen betegségek esetén alkalmazható?
A gyógyszer neve: Tolnexa koncentrátum oldatos infúzióhoz; hatóanyaga: docetaxel. A docetaxelt a tiszafa leveléből állítják elő.
A docetaxel a taxoidok csoportjába tartozó daganatellenes gyógyszer.
A Tolnexa infúziót kezelőorvosa rosszindulatú emlődaganat, a tüdőrák bizonyos formájának (nem-kissejtes tüdőrák), prosztata-, gyomor- vagy fej- és nyaki rosszindulatú daganat kezelésére rendelte Önnek.
- Az előrehaladott rosszindulatú emlőrák kezelésére a Tolnexa infúzió önmagában vagy doxorubicinnal, trasztuzumabbal vagy kapecitabinnal együtt alkalmazható.
- Nyirokcsomó érintettséggel járó vagy nyirokcsomó érintettség nélküli korai emlőrák kezelésére a Tolnexa infúzió doxorubicinnel és ciklofoszfamiddal együtt alkalmazható.
- A tüdőrák kezelésére a Tolnexa önmagában vagy ciszplatinnal együtt alkalmazható.
- A prosztatarák kezelésére a Tolnexa infúzió prednizonnal vagy prednizolonnal együtt alkalmazható.
- Áttétet képező gyomorrák kezelésére a Tolnexa infúzió ciszplatinnal és 5-fluorouracillal kombinációban alkalmazható.
- Fej- és nyaki rák kezelésére a Tolnexa infúzió ciszplatinnal és 5-fluorouracillal kombinációban alkalmazható.
2. Tudnivalók a Tolnexa infúzió alkalmazása előtt
Ne alkalmazza a Tolnexa infúziót
- ha allergiás (túlérzékeny) a docetaxelre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,
- ha a fehérvérsejtszáma túl alacsony,
- ha súlyos májkárosodásban szenved.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
Minden Tolnexa infúzióval történő kezelés előtt vérvizsgálatokat fognak Önnél végezni, hogy ellenőrizzék, hogy a Tolnexa-kezeléshez Önnél a vérsejtek száma elegendő-e, és megfelelő-e a májműködése. Fehérvérsejt-rendellenesség esetén ezzel összefüggő lázat vagy fertőzéseket tapasztalhat.
Tájékoztassa azonnal kezelőorvosát, a kórházi gyógyszerészt vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert arról, ha hasi fájdalom vagy hasi érzékenység, hasmenés, végbélvérzés, véres széklet vagy láz jelentkezik. Ezek a tünetek egy súlyos emésztőrendszeri toxicitás első tünetei lehetnek, amely halálos lehet. Kezelőorvosának azonnal foglalkoznia kell ezekkel.
Ha a látásával kapcsolatos problémákat észlel, arról számoljon be kezelőorvosának, kórházi gyógyszerészének vagy a gondozását végző egészségügyi szakembernek. Látászavarok, különösen homályos látás jelentkezésekor azonnali szem- és látásvizsgálatot kell elvégezni Önnél.
Tájékoztassa kezelőorvosát, a kórházi gyógyszerészt vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert arról, ha korábban paklitaxel-kezeléstől allergiás reakciói alakultak ki.
Tájékoztassa kezelőorvosát vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert arról, ha szívproblémái vannak.
Ha heveny tüdőproblémák jelentkeznek Önnél, vagy meglévő tüdőbetegsége súlyosbodik (láz, légszomj vagy köhögés), erről haladéktalanul tájékoztassa kezelőorvosát, kórházi gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Előfordulhat, hogy kezelőorvosa ilyen esetben azonnal leállítja a kezelést.
A Tolnexa infúzió beadása előtt 1 nappal és utána 1 vagy 2 napig szájon át bevehető kortikoszteroidot, pl. dexametazont kell szednie a Tolnexa infúzió egyes mellékhatásai, elsősorban az allergiás reakciók és a folyadék-visszatartás (a kéz és a láb vizenyős duzzanata, testtömeggyarapodás) lehető legkisebbre történő csökkentése érdekében.
A kezelés során a vérsejtek számának fenntartása céljából egyéb gyógyszerek adására lehet szükség.
Súlyos bőrreakciókat, köztük Stevens-Johnson-szindrómát (SJS), toxikus epidermális nekrolízist (TEN), és akut generalizált exantematózus puszulózist (AGEP) jelentettek a Tolnexa infúzióval kapcsolatban:
- Az SJS és a TEN tünetei lehetnek: hólyagok, hámlás vagy vérzés a bőrön a test bármely részén (köztük az ajkak, a szem, a száj, az orr, a nemi szervek, a kezek és a lábak területén), kiütéssel vagy anélkül. Emellett influenzaszerű tüneteket, például lázat, hidegrázást vagy izomfájdalmat is tapasztalhat.
- Az AGEP tünete lehet a bőr alatti csomókkal és duzzanattal járó vörös, hámló, nagy kiterjedésű kiütés (a bőrredőket, a törzset és a felső végtagokat is érintve), valamint lázzal járó hólyagos elváltozások.
Ha Önnél súlyos bőrreakciók vagy a fentiek bármelyike jelentkezik, azonnal vegye fel a kapcsolatot kezelőorvosával vagy a gondozását végző egészségügyi szakemberrel.
A Tolnexa 20 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz készítmény alkoholt tartalmaz. Beszélje meg a kezelőorvosával, ha Ön alkoholfüggőségben, epilepsziában vagy májkárosodásban szenved. Lásd még "A Tolnexa 20 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz készítmény etanolt (alkoholt) tartalmaz" című részt.
Egyéb gyógyszerek és a Tolnexa infúzió
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is. Ez azért szükséges, mert lehet, hogy a Tolnexa infúzió vagy egyéb alkalmazott készítmény nem a vártnak megfelelően hat, és nagyobb valószínűséggel jelentkezhet Önnél mellékhatás.
A készítményben található alkohol mennyisége miatt megváltozhat egyéb gyógyszerek hatása.
Terhesség, szoptatás és termékenység
Kérje kezelőorvosa tanácsát mielőtt bármilyen gyógyszert rendelnek Önnek.
A Tolnexa infúziót TILOS alkalmazni, ha Ön terhes, kivéve, ha azt orvosa egyértelműen javasolta.
Nem szabad teherbe esnie a gyógyszeres kezelés ideje alatt, és megfelelő fogamzásgátló módszert kell alkalmaznia a kezelés ideje alatt, mivel a Tolnexa infúzió káros lehet a születendő gyermekre. Ha a kezelés ideje alatt teherbe esik, azonnal tájékoztassa kezelőorvosát.
A Tolnexa-kezelés ideje alatt tilos szoptatnia.
Ha Ön férfi, és Tolnexa-kezelésben részesül, a gyermeknemzés nem javasolt a kezelés ideje alatt és azt követően még 6 hónapig, és javasolt tanácsot kérnie a spermiumok kezelés előtti konzerválásáról, mivel a docetaxel megváltoztathatja a férfiak nemzőképességét.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A készítményben található alkohol mennyisége ronthatja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket. Ennek a gyógyszernek olyan mellékhatásait tapasztalhatja, amelyek ronthatják az Ön gépjárművezetéshez, szerszámok használatához vagy gépek kezeléséhez szükséges képességeit (lásd 4. pont "Lehetséges mellékhatások" című rész). Amennyiben így történik, ne vezessen járművet és ne használjon szerszámokat vagy ne kezeljen gépeket, mielőtt ezt megbeszélte volna kezelőorvosával, a gondozását végző egészségügyi szakemberrel vagy kórházi gyógyszerészével.
A Tolnexa 20 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz készítmény etanolt (alkoholt) tartalmaz.
A 20 mg/1 ml koncentrátum oldatos infúzióhoz készítmény tartalmaz:
Ez a készítmény 50 térfogat% etanolt (alkohol), azaz legfeljebb 0,395 g (0,5 ml) etanolt tartalmaz injekciós üvegenként, amely 10 ml sörrel vagy 4 ml borral megegyező adag.
A 80 mg/4 ml koncentrátum oldatos infúzióhoz készítmény tartalmaz:
Ez a készítmény 50 térfogat% etanolt (alkohol), azaz legfeljebb 1,58 g (2 ml) etanolt tartalmaz injekciós üvegenként, amely 40 ml sörrel vagy 17 ml borral megegyező adag.
A 160 mg/8 ml koncentrátum oldatos infúzióhoz készítmény tartalmaz:
Ez a készítmény 50 térfogat% etanolt (alkohol), azaz legfeljebb 3,16 g (4 ml) etanolt tartalmaz injekciós üvegenként, amely 80 ml sörrel vagy 33 ml borral megegyező adag.
Alkoholprobléma esetén a készítmény ártalmas.
Alkalmazása megfontolandó terhes vagy szoptató nőknél, gyermekeknél és magas rizikófaktorú betegek, például májbetegségben vagy epilepsziában szenvedők esetében.
A készítményben található alkohol mennyisége hatással lehet a központi idegrendszerre (az idegrendszer azon része, melyhez az agy és a gerincvelő tartozik).
3. Hogyan kell alkalmazni a Tolnexa infúziót?
A Tolnexa infúziót egészségügyi szakember fogja Önnek beadni.
A készítmény ajánlott adagja
Az adag az Ön testtömegétől és általános állapotától függ. A kezelőorvosa az Ön testfelülete (m2) alapján fogja meghatározni az Ön számára szükséges adagot.
Az alkalmazás módja
A Tolnexa infúziót visszérbe adott infúzióban (intravénásan) kapja. Az infúzió időtartama kb. 1 óra, amit Önnek a kórházban kell eltöltenie.
Az alkalmazás gyakorisága
Általában 3 hetente egyszer kell infúziót kapnia.
A kezelőorvosa a vérvizsgálatai eredményétől, az általános állapotától, illetve a kezelésre adott választól függően megváltoztathatja az Ön adagját és az infúziók gyakoriságát. Különösen arról tájékoztassa a kezelőorvosát, ha hasmenés, a szájnyálkahártya kifekélyesedése, zsibbadás vagy bizsergés, és tűszúrásszerű érzés, láz fordult elő, továbbá adja át neki vérvizsgálati eredményét. Az ilyen tájékoztatás lehetővé teszi az orvos számára, hogy eldöntse, szükséges-e az adag csökkentése.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Kezelőorvosa ezeket meg fogja beszélni Önnel, és el fogja magyarázni Önnek a kezelés lehetséges kockázatát és előnyeit.
A docetaxel önmagában történő alkalmazása során leggyakrabban bejelentett mellékhatások a következők: a vörösvértestek vagy a fehérvérsejtek számának csökkenése, hajhullás, hányinger, hányás, fekélyek a szájnyálkahártyán, hasmenés és gyengeség.
A mellékhatások súlyossága fokozódhat, ha a Tolnexa infúziót más kemoterápiás szerrel kombinálva alkalmazzák.
Az infúzió beadása közben a kórházban az alábbi allergiás reakciók fordulhatnak elő (10-ből több mint 1 beteget érinthet):
- kipirulás, bőrreakciók, viszketés,
- mellkasi nyomásérzés, légzési nehézségek,
- láz, illetve hidegrázás,
- hátfájás,
- alacsony vérnyomás,
Súlyosabb reakciók is jelentkezhetnek.
Ha Önnek volt paklitaxellel kapcsolatos allergiás reakciója, akkor a docetaxelnél is tapasztalhat allergiás reakciót, ami súlyosabb formában jelentkezhet.
A kezelés ideje alatt a kórházi személyzet folyamatosan fogja az Ön állapotát ellenőrizni. Azonnal tájékoztassa őket, ha a fenti tünetek bármelyikét észleli.
A Tolnexa infúziók beadása közötti időszakban a következő mellékhatások fordulhatnak elő változó gyakorisággal, amely a különböző alkalmazott gyógyszerkombinációktól függ:
Nagyon gyakori (10-ből több mint 1 beteget érinthet):
- fertőzések, a vörösvértestek számának csökkenése (anémia), a fehérvérsejtek (amelyek a fertőzések elleni védekezésben játszanak fontos szerepet) számának csökkenése, vagy vérlemezkeszám csökkenés;
- láz - amennyiben jelentkezik, azonnal jelezze kezelőorvosának;
- allergiás reakciók a fent leírtaknak megfelelően;
- étvágycsökkenés (kóros étvágytalanság);
- álmatlanság;
- zsibbadás vagy bizsergés és tűszúrásszerű érzés az ízületekben és az izmokban, illetve ízületi- vagy izomfájdalmak;
- fejfájás;
- az ízérzés megváltozása;
- szemgyulladás vagy fokozott könnyezés;
- vizenyős duzzanat a nyirokelvezetés zavara miatt;
- légszomj;
- orrfolyás, torokgyulladás és orrnyálkahártya-gyulladás, köhögés;
- orrvérzés;
- fekélyek a szájban;
- gyomorpanaszok, beleértve a hányingert és a hányást is, hasmenés, székrekedés;
- hasi fájdalom;
- emésztési zavar;
- hajhullás (az esetek zömében ismét helyreáll a normális hajnövekedés a kezelés befejezése után). Néhány esetben (a gyakoriság nem ismert) tartós hajhullást figyeltek meg;
- bőrpír és duzzanat a tenyéren és a talpon, ami a bőr hámlásához vezethet (ez megjelenhet a karokon, az arcon vagy a testen is);
- a körmök elszíneződése, esetleges leválása;
- izomfájdalmak, hát-, ill. csontfájdalmak;
- a menstruációs ciklus megváltozása vagy hiánya;
- a kéz, a láb, és a lábszár vizenyős duzzanata;
- fáradtság; vagy influenzaszerű tünetek;
- testömeggyarapodás vagy testtömegcsökkenés;
- felső légúti fertőzés.
Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):
- szájüregi gombás fertőzés;
- kiszáradás;
- szédülés;
- halláskárosodás;
- vérnyomáscsökkenés, szabálytalan vagy gyors szívverés;
- szívelégtelenség;
- nyelőcsőgyulladás;
- szájszárazság;
- nehéz vagy fájdalmas nyelés;
- vérzés;
- a májenzimszintek emelkedése (ezért van szükség a rendszeres vérvizsgálatra);
- vércukorszint emelkedés (cukorbetegség/diabétesz);
- a vér kálium, kalcium, és/vagy foszfátszintjének csökkenése.
Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet):
- ájulás;
- az infúzió beadásának helyén: bőrreakciók, visszérgyulladás (flebitisz) vagy duzzanat;
- vérrögképződés.
- akut mieloid lekukémia és mielodiszpláziás szindróma (vérképző rendszert érintő rákos betegségek) jelentkezhet olyan betegeknél, akiknél a docetaxelt bizonyos, rákbetegség kezelésére szolgáló gyógyszerekkel együtt alkalmazzák.
Ritka (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet):
- a vastag- vagy a vékonybél gyulladása, mely halálos lehet (gyakoriság nem ismert), bélperforáció;
Nem ismert gyakoriság (a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):
- úgynevezett intersticiális tüdőbetegség (köhögést és nehézlégzést okozó tüdőgyulladás. Tüdőgyulladás akkor is kialakulhat, ha a docetaxelt sugárterápiával együtt alkalmazzák);
- tüdőgyulladás (pneumónia);
- tüdőfibrózis (a tüdőszövet hegesedése és megvastagodása, ami légszomjjal jár együtt);
- az ideghártya (retina) duzzanata miatt jelentkező homályos látás (cisztoid makuláris ödéma);
- a vér nátrium-, és/vagy magnéziumszintjének csökkenése (az elektrolit-háztartás egyensúlyának zavarai);
- kamrai ritmuszavar vagy kamrai tahikardia (szabálytalan és/vagy szapora szívverés, súlyos légszomj, szédülés, és/vagy ájulás). A tünetek némelyike súlyos lehet. Ha ez előfordul, azonnal értesítse kezelőorvosát;
- az injekció beadását követően, a korábbi beadás helyén fellépő reakció.
- non-Hodgkin limfóma (az immunrendszert érintő rákos betegség) és egyéb rákos betegségek jelentkezhetnek olyan betegeknél, akiknél a docetaxelt bizonyos, rákbetegség kezelésére szolgáló gyógyszerekkel együtt alkalmazzák.
- Stevens-Johnson-szindróma (SJS) és toxikus epidermális nekrolízis (TEN) (hólyagok, hámlás vagy vérzés a bőrön a test bármely részén (köztük az ajkak, a szem, a száj, az orr, a nemi szervek, a kezek és a lábak területén), kiütéssel vagy anélkül. Emellett influenzaszerű tüneteket, például lázat, hidegrázást vagy izomfájdalmat is tapasztalhat.)
- akut generalizált exantematózus pusztulózis (AGEP) (bőr alatti csomókkal és duzzanattal járó vörös, hámló, nagy kiterjedésű kiütés (a bőrredőket, a törzset és a felső végtagokat is érintve), valamint lázzal járó hólyagos elváltozások.)
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Tolnexa infúziót tárolni?
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon és az üvegen feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne alkalmazza a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
A fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.
A gyógyszert az infúziós zsákba történő bejuttatást követően azonnal fel kell használni.
Ha a felhasználásra nem azonnal kerül sor, a felnyitást követő tárolási idő és a tárolás körülményei a felhasználó felelőssége. Az ajánlás szerint elkészített infúziós oldat infúziós zsákban 25 °C alatt tárolva legfeljebb 24 órán át stabil, beleszámítva az infúzió beadásának 1 órás időtartamát is.
Az ajánlásoknak megfelelően elkészített infúziós oldat fizikai és kémiai stabilitását nem PVC-ből készült infúziós zsákban legfeljebb 7 napon át igazolták 2 °C - 8 °C közötti hőmérsékleten tárolva.
A docetaxel infúziós oldat túltelített, ezért idővel kristályosodhat. Ha kristályok jelennek meg, az oldat a továbbiakban nem használható, és meg kell semmisíteni.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Tolnexa infúzió?
- A készítmény hatóanyaga a docetaxel.
A koncentrátum oldatos infúzióhoz 20 mg docetaxelt tartalmaz milliliterenként.
20 mg/1 ml koncentrátum oldatos infúzióhoz:
Az 1 ml-es koncentrátum oldatos infúzióhoz injekciós üvege 20 mg docetaxelt tartalmaz.
80 mg/4 ml koncentrátum oldatos infúzióhoz:
A 4 ml-es koncentrátum oldatos infúzióhoz injekciós üvege 80 mg docetaxelt tartalmaz.
160 mg/8 ml koncentrátum oldatos infúzióhoz:
A 8 ml-es koncentrátum oldatos infúzióhoz injekciós üvege 160 mg docetaxelt tartalmaz.
- Egyéb összetevők: poliszorbát 80, vízmentes etanol és vízmentes citromsav. Lásd 2. pont: "A Tolnexa 20 mg/ml koncentrátum oldatos infúzióhoz készítmény etanolt (alkoholt) tartalmaz. "
Milyen a Tolnexa infúzió külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
A Tolnexa koncentrátum oldatos infúzióhoz tiszta, halványsárga-barnássárga oldat.
20 mg/1 ml koncentrátum oldatos infúzióhoz:
Egy db 1 ml koncentrátumot (oldatos infúzióhoz) tartalmazó injekciós üveg: fluorotec plus gumidugóval és lepattintható narancssárga műanyag koronggal ellátott, rollnizott alumínium kupakkal lezárt 5 ml-es színtelen (I típusú) injekciós üvegben és dobozban kerül forgalomba.
80 mg/4 ml koncentrátum oldatos infúzióhoz:
Egy db 4 ml koncentrátumot (oldatos infúzióhoz) tartalmazó injekciós üveg: fluorotec plus gumidugóval és lepattintható piros műanyag koronggal ellátott, rollnizott alumínium kupakkal lezárt 5 ml-es színtelen (I típusú) injekciós üvegben és dobozban kerül forgalomba.
160 mg/8 ml koncentrátum oldatos infúzióhoz:
Egy db 8 ml koncentrátumot (oldatos infúzióhoz) tartalmazó injekciós üveg: fluorotec plus gumidugóval és lepattintható piros műanyag koronggal ellátott, rollnizott alumínium kupakkal lezárt 10 ml-es színtelen (I típusú) injekciós üvegben és dobozban kerül forgalomba.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

Szeretném megvásárolni patikában, megkeresem a legközelebbi patikát:


Partner patikáink: logo BENU Gyógyszertár