+18° - +38°
Nincs front

REFACTO AF 1000 NE por és oldószer oldatos injekcióhoz előretöltött fecskendőben

REFACTO AF 1000 NE por és oldószer oldatos injekcióhoz előretöltött fecskendőben betegtájékoztatója

1. Milyen típusú gyógyszer a ReFacto AF és milyen betegségek esetén alkalmazható?
A ReFacto AF hatóanyaga az alfa-moroktokog, egy VIII-as humán véralvadási faktor. A VIII-as faktor jelenléte szükséges a vérben az alvadáshoz, és megállítja a vérzést. Hemofília A-ban (veleszületett VIII-as faktor hiány) szenvedő betegeknél ez hiányzik vagy nem működik megfelelően.
A ReFacto AF a hemofília A-ban szenvedő felnőtteknél és gyermeknél (beleértve az újszülötteket is) fellépő vérzések elállítására és megelőzésére (profilaxisára) szolgál.
2. Tudnivalók a ReFacto AF alkalmazása előtt
Ne alkalmazza a ReFacto AF-et:
- ha allergiás az alfa-moroktokogra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
- ha allergiás a hörcsögeredetű fehérjékre.
Ha nem biztos ezekben, kérdezze meg kezelőorvosát.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A ReFacto AF alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével
- ha allergiás reakciót észlel. Az allergiás reakciók jelei közé tartozik a légzési nehézség, a légszomj, a csalánkiütések, a viszketés, a mellkasi szorító érzés, a sípoló légzés és az alacsony vérnyomás. Az anafilaxiás sokk súlyos allergiás reakció, amely nyelési és/vagy légzési nehézséget okozhat, illetve kipirulhat és felduzzadhat az arc és/vagy a kezek. Ha e jelek bármelyike előfordul, azonnal állítsa le az infúziót és lépjen kapcsolatba az orvosával, vagy kérjen sürgősségi ellátást. Súlyos allergiás reakciók esetén másfajta kezelést kell mérlegelni.
- ha vérzése nem szűnik meg, ahogy azt várni lehetne, azonnal lépjen kapcsolatba az orvosával, vagy kérjen sürgősségi ellátást.
- ha a vérzés megfelelő módon nem állítható el a szokásos gyógyszeradaggal. A VIII-as faktor- készítményeket kapó betegek szervezetében néha ellenanyagok termelődnek a VIII-as faktorral szemben (ezeket VIII-as faktor gátlóanyagoknak (inhibitoroknak) is nevezik), amelyek gátolhatják azt, hogy a VIII-as faktor megfelelő módon fejtse ki hatását. Amíg Önt ReFacto AF-fel kezelik, rendszeres megfigyelés alatt fog állni a VIII-as faktor gátlóanyagok kialakulása tekintetében.
Egyéb gyógyszerek és a ReFacto
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben alkalmazott, valamint alkalmazni tervezett egyéb gyógyszereiről.
Termékenység, terhesség és szoptatás
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A ReFacto AF nem befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket.
A ReFacto AF nátriumot tartalmaz
A por feloldását követően a ReFacto 1,23 mmol (vagy 29 mg) nátriumot tartalmaz előretöltött fecskendőnként. Tájékoztassa orvosát, ha kontrollált nátriumdiétát tart.
3. Hogyan kell alkalmazni a ReFacto AF-et?
A gyógyszert mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
A ReFacto AF kezelést olyan orvosnak kell elindítania, aki jártas a hemofília A-ban szenvedő betegek kezelésében. Orvosa dönti el a ReFacto AF Önnél alkalmazott adagját. Ez az adag és a kezelés időtartama az Ön VIII-as faktorpótló kezeléssel kapcsolatos egyéni szükségletétől függ. A ReFacto AF-et az Ön egyik vénájába adják be. A beadás több percig tart. Maga a beteg, illetve a gondviselője is beadhatja a ReFacto AF injekciót, amennyiben erre megfelelő képzést kaptak.
A kezelés során orvosa dönthet úgy, hogy megváltoztatja a ReFacto AF Önnél alkalmazott adagját. Utazás előtt beszéljen kezelőorvosával. Önnek a tervszerű kezeléshez elegendő mennyiségű VIII-as faktort kell magával vinnie az utazásra.
Ajánlott, hogy minden alkalommal, amikor ReFacto AF-et használ, jegyezze fel a dobozon olvasható nevet és a termék gyártási számát. Használhatja az előretöltött fecskendőn található eltávolítható címkék egyikét a gyártási szám betegnaplójában történő dokumentálása vagy bármilyen mellékhatás jelentése céljából.
A készítmény előkészítése és beadása
Az alábbi műveletek útmutatóként szolgálnak az előretöltött fecskendőben lévő ReFacto AF előkészítéséhez és beadásához. A betegeknek követniük kell kezelőorvosaiknak a készítmény előkészítésére és beadására vonatkozó konkrét utasításait.
A ReFacto AF-et intravénás (iv.) infúzió formájában kell beadni. Az előretöltött fecskendő 2 rekeszből áll, ezek egyike a Refacto AF fagyasztva szárított port, a másik rekesz az oldószert (9 mg/ml (0,9%) nátrium-klorid oldat) tartalmazza. Az alábbi utasításokban erre az eszközre a továbbiakban előretöltött fecskendőként hivatkozunk.
A feloldáshoz kizárólag a dobozban mellékelt előretöltött fecskendőt használja. A beadáshoz egyéb steril, egyszerhasználatos fecskendők is használhatók.
A ReFacto AF nem keverhető más infúziós oldatokkal.
Megjegyzés: Ha Önnek egynél több előretöltött fecskendő ReFacto AF-et kell alkalmaznia infúziónként, akkor minden egyes fecskendő tartalmát a speciális utasítások szerint kell feloldania. Egy külön 10 köbcentiméteres vagy nagyobb ún. "luer" csatlakozójú fecskendő (ebben a készletben nem található) használható az egyes előretöltött fecskendőkben lévő feloldott tartalom összeszívásához
(lásd További utasítások).
Előkészítés:
1. Mindig mosson kezet, mielőtt hozzáfogna az alábbi folyamathoz.
2. Az előkészítési folyamat során aszeptikus (vagyis tiszta és baktériummentes) technikát kell alkalmazni.
3. A steril csomagolás felbontása után a gyógyszer feloldása és beadása során alkalmazott minden eszközt olyan hamar fel kell használni, amilyen hamar csak lehet, hogy minimálisra csökkenjen a levegővel való szükségtelen érintkezés.
Feloldás:
1. Hagyja, hogy az előretöltött fecskendő szobahőmérsékletűre melegedjen.
2. Vegye ki a ReFacto AF előretöltött fecskendő készlet eszközeit, és helyezze őket egy tiszta felületre. Bizonyosodjon meg róla, hogy minden eszköz rendelkezésére áll, amire szüksége lesz.
3. Fogja meg a dugattyúrudat, ahogy a következő ábra mutatja. Határozott mozdulattal tekerje bele a dugattyúrudat az ujjai között tartott ReFacto AF előretöltött fecskendő másik részének nyílásába úgy, hogy közben nyomja és az óramutató járásával megegyező irányban erősen forgatja egészen addig, amíg ellenállást nem érez (körülbelül 2 fordulat).

Fontos, hogy a feloldási folyamat alatt a ReFacto AF előretöltött fecskendőt felfelé tartsa (a fehér por az oldószer fölött legyen) azért, hogy a folyadék esetleges szivárgását megelőzze.
4. Az előretöltött fecskendőt felfelé tartva a kupak ide-oda hajlítgatásával (vagy enyhe forgatásával) a perforációnál törje le a fehér garanciazáras gyűrűt, hogy ezáltal a ReFacto AF előretöltött fecskendő szürke gumikupakja láthatóvá váljon.

5. Vegye le a kék légáteresztő steril védősapkát a csomagolásról.
A ReFacto AF előretöltött fecskendőt továbbra is felfelé tartva vegye le a szürke gumikupakot, és cserélje ki a kék légáteresztő steril védősapkára. Ezen a kis légáteresztő védősapkán apró lyukak vannak, amik lehetővé teszik a levegő távozását annak érdekében, hogy megelőzzék a nyomás növekedését. Kerülje a fecskendő nyitott végével vagy a kék légáteresztő védősapkával való érintkezést.

6. Finoman és lassan nyomja be a dugattyúrudat addig, míg az előretöltött fecskendő belsejében lévő mindkét dugattyú össze nem ér, és amíg az oldószer át nem folyik a ReFacto AF port tartalmazó felső rekeszbe.
Megjegyzés: Ne nyomja a dugattyúrudat túlzottan erősen, hogy elkerülje a folyadék fecskendő kupakján keresztül történő szivárgását.

7. A ReFacto AF előretöltött fecskendőt továbbra is felfelé tartva finoman forgassa addig, amíg a por feloldódik.

Nézze meg a kész oldatot, ellenőrizze, nincsenek-e benne szilárd részecskék vagy nem színeződött-e el. Az oldatnak színtelennek, tisztának vagy enyhén opaleszkálónak kell lennie. Ha szabad szemmel látható szilárd részecskéket vagy elszíneződést tapasztal, semmisítse meg az előretöltött fecskendőt.
8. A ReFacto AF előretöltött fecskendőt továbbra is tartsa felfelé, és lassan nyomja a dugattyút úgy, hogy a levegő nagy részét (de nem az összeset) kinyomja a (felső) rekeszből.

A ReFacto AF-et a feoldás után vagy az előretöltött fecskendő szürke gumidugójának eltávolítása után 3 órán belül be kell adni.
Ha Ön nem használja fel azonnal a ReFacto AF oldatot, az előretöltött fecskendőt úgy tárolja az infúzió beadásáig, hogy az felfelé álljon, és a kék légáteresztő védősapka rajta legyen. A feloldott oldat legfeljebb 3 órán keresztül tárolható szobahőmérsékleten. Ha nem használja fel 3 órán belül, akkor semmisítse meg.
Beadás (intravénás infúzió):
Orvosa vagy egy másik egészségügyi szakember meg fogja tanítani Önnek, hogyan adja be a ReFacto AF infúziót. Ahogy megtanulta, hogyan adja be önmagának az infúziót, követni tudja az ebben a Betegtájékoztatóban leírt utasításokat.
A ReFacto AF-et intravénás (iv.) infúzió formájában kell beadni a por oldószerrel (0,9%-os nátrium-klorid) történt feloldása után. A feloldást követően, a bedást megelőzően ellenőrizni kell a ReFacto AF-et, hogy nem tartalmaz-e szilárd részecskéket, vagy nem színeződött-e el.
A Re Facto AF-et a készletben mellékelt infúziós szerelékkel kell beadni, hacsak kezelőorvosa vagy egy másik egészségügyi szakember másként nem javasolta.
1. Vegye le a kék légáteresztő védősapkát, és stabilan csatlakoztassa a készletben mellékelt infúziós szereléket a ReFacto AF előretöltött fecskendőhöz.

2. Tegye fel az érleszorító szalagot, és a bőrnek a készletben található alkoholos törlőkendővel való alapos letörlésével készítse elő az injekció beadásának helyét.

3. Vegye le a tűvédőt, és vezesse be az infúziós szereléken található szárnyastűt a vénájába, ahogyan azt kezelőorvosa vagy egy másik egészségügyi szakember tanította. Vegye le az érleszorító szalagot. A feloldott ReFacto AF-et néhány perc alatt kell intravénásan beadni. Orvosa változtathat az infúzió ajánlott sebességén, hogy a beadás kevésbé legyen kellemetlen. Beszélje meg orvosával vagy egy másik egészségügyi szakemberrel az infúzió beadásának folyamatát. Ne kezdje beadni önmagának az infúziót, ha nem részesült megfelelő oktatásban.

A feloldott ReFacto AF-et tilos más gyógyszerekkel együtt ugyanazon az infúziós szereléken keresztül vagy ugyanabból az infúziós tartályból beadni.
4. A ReFacto AF infúzió beadása után húzza ki az infúziós szereléket, és semmisítse meg. Az infúziós szerelékben lévő gyógyszer maradék mennyisége nem befolyásolja a kezelést.

Megjegyzés:
Kérjük, hogy az összes megmaradt oldatot, az üres előretöltött fecskendőt és a használt orvosi eszközöket egy orvosi hulladékok összegyűjtésére szolgáló, megfelelő tartályba dobja, mivel ezek az anyagok másoknak sérülést okozhatnak, ha nem megfelelően semmisítik meg őket.

Javasolt, hogy a ReFacto AF előretöltött fecskendő címkéjén található gyártási számot minden egyes alkalommal jegyezze fel, amikor ReFacto AF-et alkalmaz. A gyártási szám nyilvántartásához használhatja a ReFacto AF előretöltött fecskendőn lévő leválasztható címkét is.
További utasítások:
Több ReFacto AF előretöltött fecskendőben lévő oldat 10 köbcentiméteres vagy nagyobb "luer" csatlakozójú fecskendőben (a 10 köbcentiméteres vagy nagyobb "luer" csatlakozójú fecskendőt a készlet nem tartalmazza) történő előkészítése
Az alábbi utasítások arra az esetre vonatkoznak, ha több Refacto AF előretöltött fecskendő készletet kell alkalmazni 10 köbcentiméteres vagy nagyobb "luer" csatlakozójú fecskendő használatával.
1. Oldja fel az összes ReFacto AF előretöltött fecskendő tartalmát a fent megadott, feloldásra vonatkozó utasításoknak megfelelően (lásd Feloldás és Beadás).
A ReFacto AF előretöltött fecskendőt tartsa felfelé, és lassan nyomja a dugattyút úgy, hogy a levegő nagy részét (de nem az összeset) kinyomja a gyógyszert tartalmazó rekeszből.

2. Vegye ki a két, luer-típusú csatlakozó összekötésére szolgáló, ún. "luer-to-luer" fecskendő csatlakozót a csomagolásából (a "luer-to-luer" fecskendő csatlakozót a készlet nem tartalmazza).
3. Csatlakoztassa a steril 10 köbcentiméteres vagy nagyobb ún. "luer" csatlakozójú fecskendőt a fecskendő csatlakozó egyik nyílásához, a RefActo AF előretöltött fecskendőt pedig a másik oldalon lévő szabad nyíláshoz.

4. A ReFacto AF előretöltött fecskendőt felül tartva nyomja be a dugattyúrudat mindaddig, amíg a fecskendő tartalma át nem kerül a 10 köbcentiméteres vagy nagyobb "luer" csatlakozójú fecskendőbe.

5. Vegye le az üres ReFacto AF előretöltött fecskendőt, és minden további, feloldott port tartalmazó fecskendővel ismételje meg a fenti, 3. és 4. számú lépést.
6. Vegye le a "luer-to-luer" fecskendő csatlakozót a 10 köbcentiméteres vagy nagyobb "luer" csatlakozójú fecskendőről, és az előretöltött fecskendő tartalmának beadására vonatkozó utasításokban fent leírtak szerint csatlakoztassa az infúziós szerelékhez (lásd Beadás (intravénás infúzió)).
Megjegyzés: Kérjük, hogy az összes megmaradt oldatot, az üres előretöltött fecskendőt és a használt orvosi eszközöket egy orvosi hulladékok összegyűjtésére szolgáló megfelelő tartályba dobja, mivel ezek az anyagok másoknak sérülést okozhatnak, ha nem megfelelően semmisítik meg őket.

Ha az előírtnál több ReFacto AF-et alkalmazott
Beszéljen orvosával vagy gyógyszerészével.

Ha idő előtt abbahagyja a ReFacto AF alkalmazását

Ne hagyja abba a ReFacto AF kezelést anélkül, hogy megbeszélné orvosával.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Allergiás reakciók
Ha súlyos, hirtelen kialakuló allergiás (anafilaxiás) reakciók jelentkeznek, az injekció beadását azonnal abba kell hagyni. Azonnal értesítse kezelőorvosát, ha az allergiás reakciók alábbi korai tüneteinek bármelyikét észleli:
- bőrkiütés, csalánkiütés, pörsenés, a test egészére terjedő viszketés,
- az ajkak és a nyelv duzzanata,
- légzési nehézség, sípoló lélegzés, mellkasi szorító érzés,
- általános rossz közérzet,
- szédülés és eszméletvesztés.
A súlyos tünetek, beleértve a légzési nehézséget és (csaknem bekövetkező) ájulást, azonnali sürgősségi kezelést igényelnek. A súlyos, hirtelen jelentkező allergiás (anafilaxiás) reakciók nem gyakoriak (100 betegből legfeljebb egy beteget érinthetnek).
Inhibitorok kialakulása
A hemofília A-ban szenvedő betegeknél semlegesítő antitestek (inhibitorok) alakulhatnak ki a VIII-as faktorral szemben. Ha ilyen inhibitorok alakulnak ki, ennek egyik jele az lehet, hogy növelni kell a vérzés elállításához jellemzően szükséges ReFacto AF adagot, és/vagy a kezelés befejezését követően is folytatódik a vérzés. Ilyen esetekben javasolt, hogy egy a hemofília kezelésére szakosodott központot keressen fel. Orvosa ellenőrizheti Önnél az inhibitor kialakulását. Az inhibitorok kialakulása a ReFacto AF-fel kezelt betegek 2%-ánál volt megfigyelhető egy vizsgálat során.
Nagyon gyakori mellékhatások (10 betegből egynél több beteget érinthet):
- hányás
- inhibitorok kialakulása olyan betegeknél, akiket azelőtt soha nem kezeltek VIII-as faktor készítményekkel
- egyes vérvizsgálati eredményekben magasabb lehet a kínai hörcsög ovárium (a ReFacto AF-ben lévő rekombináns VIII-as faktor fehérje előállítására használt sejtek) elleni, valamint a VIII-as faktor elleni fehérje (antitest) szintje. Ugyanakkor ezek a fehérjék jelenlegi tudásunk szerint nem fejtenek ki klinikai hatást, vagy nem okoznak semmilyen tünetet.
Gyakori mellékhatások (10 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet):
- vérzés
- inhibitor kialakulása olyan betegeknél, akiket korábban már kezeltek VIII-as faktor készítménnyel
- fejfájás, émelygés
- ízületi fájdalom, izomfájdalom
- fáradtság, láz
- vénás kanül szövődmények, beleértve a tartós vénakatéter szövődményeket is

Nem gyakori melllékhatások
(100 betegből legfeljebb 1 beteget érinthet):
- súlyos allergiás reakciók, szédülés, feledékenység, csalánkiütés, viszketés, bőrkiütés, kipirulás
- mellkasi fájdalom, légszomj, gyors szívverés
- hasmenés, étvágycsökkenés, gyomorfájdalom
- megváltozott ízérzet
- hidegrázás, verejtékezés, izomgyengeség
- álmosság
- köhögés
- az alkalmazás helyén fellépő reakciók (köztük égő és szúró érzés a beadás helyén), kellemetlenség-érzet és duzzanat az intravénás beadás helyén
- emelkedett májenzimszintek, emelkedett bilirubinszint
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a ReFacto AF-et tárolni?
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon és az előretöltött fecskendőn feltüntetett lejárati idő (Felhasználható, illetve Felh.:) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Hűtve (2 °C-8 °C) tárolandó és szállítandó. Az előretöltött fecskendő károsodásának megelőzése érdekében nem fagyasztható!
Szükség esetén a gyógyszer az ilyen tárolásból egyszeri, legfeljebb 3 hónapos időtartamú, szobahőmérsékleten (legfeljebb 25 °C-on) történő tárolásra kivehető. A szobahőmérsékleten való tárolás ezen időszakának végén a készítményt nem szabad újra hűtve tárolni, hanem vagy fel kell használni, vagy meg kell semmisíteni. Jegyezze fel a külső csomagoláson azt a dátumot, amikor a ReFacto AF előretöltött fecskendőt kivette a hűtőszekrényből és szobahőmérsékletű (legfeljebb 25 °C- os) helyre tette.
A fénytől való védelem érdekében az előretöltött fecskendőt tartsa a dobozában.
Az előkészített oldatot az előkészítést vagy a szürke kupak eltávolítását követő 3 órán belül fel kell használni.
Az oldatnak tisztának, illetve enyhén opálosnak és színtelennek kell lennie. Ne alkalmazza a gyógyszert, ha zavarosságot vagy látható részecskéket észlel.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a ReFacto AF
- A készítmény hatóanyaga az alfa-moroktokog (rekombináns VIII-as véralvadási faktor).
Névlegesen 250, 500, 1000, 2000 vagy 3000 NE alfa-moroktokog előretöltött fecskendőnként.
-
Az alfa-moroktokog feloldására szolgáló oldószer (9 mg/ml (0,9%) nátrium-klorid oldatos injekcióhoz) a ReFacto AF előretöltött fecskendőben található.
- Egyéb összetevők: szacharóz, kalcium-klorid-dihidrát, L-hisztidin, poliszorbát 80 és nátrium- klorid.
-
- A mellékelt oldószerrel (9 mg/ml (0,9%) nátrium-klorid oldat) történt feloldást követően a kész oldatos injekció 62,5, 125, 250, 500, illetve 750 NE alfa-moroktokogot tartalmaz milliliterenként (vagyis ugyanebben a sorrendben a hatáserősség alapján 250, 500, 1000, 2000, illetve 3000 NE).
Milyen a ReFacto AF külleme és mit tartalmaz a csomagolás
A ReFacto AF por és oldószer oldatos injekcióhoz előretöltött fecskendőben kerül forgalomba, aminek a felső rekeszében a ReFacto AF található, az alsó rekeszében az oldószer (9 mg/ml nátrium klorid (0,9%) oldat) található.
A csomagolás tartalma:
- egy db 250, 500, 1000, 2000, illetve 3000 NE alfa-moroktokog port és a feloldáshoz oldószerként 4 ml steril, oldatos injekcióhoz való 9 mg/ml-es (0,9%-os) nátrium-klorid oldatot tartalmaz.
- egy dugattyúrúd
- egy kék légáteresztő védősapka
- egy steril infúziós szerelék
- két alkoholos törlőkendő
- egy ragtapasz
- egy gézpárna

Kiszerelés: 1x

Törzskönyvi szám: EU/1/99/103/007

REFACTO AF 1000 NE por és oldószer oldatos injekcióhoz előretöltött fecskendőben

Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Pfizer Europe

Hatóanyag: moroctocog alfa

ATC: VIII koagulációs faktor

Normatív TB támogatás:

Vényköteles

Közgyógyellátásra adható:

Patikán kívül vásárolható

EÜ támogatásra adható:

EÜ Kiemelt támogatás:

Tájékoztató fogyasztói ár: 178624 Ft
A feltüntetett ár tájékoztató jellegű, patikánként kisebb-nagyobb eltérés előfordulhat.

Fogyasztói ár: 178624 Ft *

Normatív támogatott ár: 178624 Ft 

*az ár tájékozatató jellegű.

keringés, seb, vérzés

Kapcsolódó betegségek ( hematológia )

Szeretném megvásárolni patikában, megkeresem a legközelebbi patikát:


Partner patikáink: logo BENU Gyógyszertár