Gyógyszerkereső

NUROFEN RAPID 200 mg lágy kapszula

Kiszerelés: 10x

Törzskönyvi szám: OGYI-T-6793/86

NUROFEN RAPID 200 mg lágy kapszula

Gyártó: Reckitt Benckiser Healthcare

Hatóanyag: ibuprofen

ATC: Ibuprofen

Normatív TB támogatás:

Vényköteles

Közgyógyellátásra adható:

Patikán kívül vásárolható

EÜ támogatásra adható:

EÜ 100 támogatásra adható:

730 Ft *

-

*az ár tájékozatató jellegű.

Kiszerelés: 12x

Törzskönyvi szám: OGYI-T-6793/87

NUROFEN RAPID 200 mg lágy kapszula

Gyártó: Reckitt Benckiser Healthcare

Hatóanyag: ibuprofen

ATC: Ibuprofen

Normatív TB támogatás:

Vényköteles

Közgyógyellátásra adható:

Patikán kívül vásárolható

EÜ támogatásra adható:

EÜ 100 támogatásra adható:

 Ft *

-

*az ár tájékozatató jellegű.

Kiszerelés: 20x

Törzskönyvi szám: OGYI-T-6793/89

NUROFEN RAPID 200 mg lágy kapszula

Gyártó: Reckitt Benckiser Healthcare

Hatóanyag: ibuprofen

ATC: Ibuprofen

Normatív TB támogatás:

Vényköteles

Közgyógyellátásra adható:

Patikán kívül vásárolható

EÜ támogatásra adható:

EÜ 100 támogatásra adható:

1521 Ft *

-

*az ár tájékozatató jellegű.

Kiszerelés: 24x

Törzskönyvi szám: OGYI-T-6793/90

NUROFEN RAPID 200 mg lágy kapszula

Gyártó: Reckitt Benckiser Healthcare

Hatóanyag: ibuprofen

ATC: Ibuprofen

Normatív TB támogatás:

Vényköteles

Közgyógyellátásra adható:

Patikán kívül vásárolható

EÜ támogatásra adható:

EÜ 100 támogatásra adható:

 Ft *

-

*az ár tájékozatató jellegű.

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszula és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Az ibuprofén az úgynevezett nem-szteroid gyulladásgátló készítmények (NSAID-ok) csoportjába tartozik. Ezek a gyógyszerek a szervezetnek a fájdalomra és lázra adott reakciójának megváltoztatásával biztosítanak enyhülést. A Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszula könnyen lebomlik a szervezetben, és a kapszulából felszabaduló hatóanyag könnyen felszívódik, így gyorsan eljut a fájdalom helyére.
A Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszula rövid távú tüneti kezelésre alkalmas:
- közepes és enyhe fájdalmak, pl. fejfájás, fogfájás, menstruációs fájdalmak és
- a meghűléses betegségek során előforduló láz és fájdalom esetén.
A Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszulát felnőttek, serdülőkorban lévők és legalább 20 kg testsúlyú gyermekek (kb. 6 éves kortól) használhatják.
2. Tudnivalók a Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszula szedése előtt

Ne szedje a Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszulát
- ha allergiás (túlérzékeny) az ibuprofénre, a Ponceau 4R-re (E124) vagy a Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszula (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére
- ha az ibuprofén, acetilszalicilsav vagy más hasonló fájdalomcsillapító készítmények (nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerek) szedése után légzési nehézségektől, asztmától, az arcán és/vagy kezein jelentkező duzzanatoktól, bőrkiütésektől szenvedett vagy orrfolyást észlelt
- ha gyomorfekélye vagy gyomorvérzése van (vagy két vagy több esetben előfordult már)
- ha kórelőzményében a nem-szteroid gyulladásgátló gyógyszerek szedésekor gyomor-bélrendszeri vérzés vagy átfúródás szerepel
- ha súlyos máj-, vese- vagy szívelégtelensége van
- vagy ne adja be 20 kg testsúly alatti gyermekeknek
- ha agy-érrendszeri vagy más aktív vérzéstől szenved
- ha tisztázatlan vérképzési zavarai vannak
- ha súlyos kiszáradásban szenved (hányás, hasmenés vagy elégtelen folyadékbevitel miatt)
- a terhesség utolsó 3 hónapja alatt (lásd alább).
Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszula fokozott elővigyázatossággal alkalmazható
- ha bizonyos bőrbetegsége van (szisztémás lupusz eritematózusz /SLE/ az immunrendszert érintő megbetegedés, mely fájdalmat, bőrelváltozásokat és egyéb problémákat okoz), illetve kevert kötőszöveti megbetegedés
- ha súlyos bőrreakcióktól szenved, mint például az exfoliatív dermatitisz, a Stevens-Johnson szindróma és a toxikus epidermális nekrolízis. Az első bőrkiütés vagy nyálkahártya sérülés megjelenésekor, vagy a túlérzékenységre utaló bármilyen más jel esetén azonnal abba kell hagyni a Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszula szedését.
- ha veleszületett vérképzési zavara van (pl. akut intermittáló porfíria)
- ha már volt, illetve jelenleg is van bélbetegsége (kólitisz ulceróza, Crohn-betegség)
- csökkent veseműködés esetén
- ha májműködési zavara van
- ha teherbe kíván esni
- elsősorban nagyobb műtétek után közvetlenül orvosi felügyelet szükséges
- ha már volt, illetve jelenleg is van asztmás megbetegedése vagy allergiás betegsége, mivel légzési nehézségek léphetnek fel
- ha szénanáthától, orrpoliptól vagy krónikus elzáródásos légúti betegségektől szenved, mert fennáll az allergiás reakciók előfordulásának fokozott kockázata. Az allergiás reakciók asztmás rohamok (úgynevezett analgetikum asztma), Quincke ödéma vagy csalánkiütés formájában jelentkezhetnek.
- bárányhimlő (varicella) alatt tanácsos mellőzni a Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszula szedését
- ha véralvadási zavarban szenved
- a Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszula tartós szedése esetén a máj- és vesefunkció, valamint a vérkép rendszeres ellenőrzésére van szükség
- a készítmény együttes alkalmazása egyéb nem-szteroid gyulladásgátló készítményekkel, beleértve a szelektív ciklooxigenáz-2 gátlókat is, fokozza a mellékhatások előfordulásának kockázatát (lásd alább "A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek" című résznél), ezért kerülendő.
- A nemkívánatos hatások előfordulása minimálisra csökkenthető, ha a tünetek kezelésére a legkisebb hatásos dózist a lehető legrövidebb ideig alkalmazzák.
- Az idősek jobban ki vannak téve a mellékhatások kockázatának.
- Általánosságban a (különböző fajtájú) fájdalomcsillapító gyógyszerek rendszeres használata tartós, súlyos veseproblémákat okozhat. Ennek kockázatát növelheti a sóvesztéssel és kiszáradással együtt járó fizikai megterhelés, ezért az kerülendő.
- A fájdalomcsillapító gyógyszerek fejfájásra való hosszantartó alkalmazása a fejfájást súlyosbíthatja. Ez esetben forduljon orvosához tanácsért és hagyja abba a gyógyszer szedését. A gyógyszer által kiváltott fejfájás főleg azon betegek esetén fordul elő, akiket gyakran vagy naponta gyötör fejfájás fájdalomcsillapító szedése ellenére is (vagy emiatt).
- Dehidratált (kiszáradt) gyermekek és serdülőkorúak esetében fennáll a vesekárosodás kockázata.
- A nem-szteroid gyulladásgátló szerek elfedhetik a fertőzések és láz tüneteit.
- Az ibuprofénhez hasonló gyulladásgátló/fájdalomcsillapító gyógyszerek esetleg kissé növelhetik a szívroham vagy sztrók kockázatát, különösen a nagy adagban történő alkalmazás esetén. Ne lépje túl a javasolt adagot, illetve a kezelés időtartamát.
- A Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszula szedése előtt mindig beszélje meg a kezelést kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha:
- Önnek szívproblémája van, például szívelégtelensége, anginája (mellkasi fájdalma), vagy ha volt már szívrohama, bypass-műtétje, perifériás artériás betegsége (gyenge vérkeringés a lábakban az artériák szűkülete vagy elzáródása miatt), vagy bármilyen jellegű sztrókja (beleértve a "mini sztrókot" vagy más néven az átmeneti isémiás rohamot (angol rövidítéssel: TIA) is).
- Önnek magas vérnyomása, cukorbetegsége, magas koleszterinszintje van, illetve családjában fordult már elő szívbetegség vagy sztrók, továbbá ha Ön dohányzik.
- A Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszula szedése előtt konzultáljon kezelőorvosával, ha a fent említett feltételek bármelyike Önre is érvényes.
- Egyéb gyógyszerek és a Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszula
- Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy rendszeresen szedett, valamint a szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
- A Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszula és bizonyos más gyógyszerek hatással lehetnek egymásra. Ilyen gyógyszerek például:
- a véralvadásgátlók (más néven vérhígítók, vérrögképződés elleni gyógyszerek, pl. acetilszalicilsav, warfarin, tiklopodin)
- a vérnyomáscsökkentők (ACE-gátlók, pl. kaptopril, béta-blokkolók, pl. atenolol, angiotenzin-II receptor antagonisták, pl. lozartán)
- A Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszula-kezelést néhány más gyógyszer is befolyásolhatja, illetve a kezelés hatással lehet azokra. Ezért a Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszula és más gyógyszerek együttes szedése előtt mindig kérjen tanácsot kezelőorvosától vagy gyógyszerészétől.
- Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható készítményeket is. Különösen a következő gyógyszerek szedését fontos megemlíteni:
-

- A Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszula egyidejű bevétele étellel, itallal és alkohollal
- A kapszulát vízzel nyelje le. Érzékeny gyomrú betegeknek ajánlott a Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszulát étkezés közben bevenni. Amennyiben a készítményt röviddel az étkezés után veszik be, az késleltetheti a Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszula hatásának kezdetét. Ilyen esetben ne vegyen be több kapszulát, mint amit az alábbi "Hogyan kell szedni a Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszulát?" című rész javasol, vagy amíg a megfelelő újraadagolási időköz el nem telik.
- Ha a Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszula bevételével együtt alkoholt is fogyaszt, sokkal valószínűbbé válik a nemkívánatos mellékhatások előfordulása, különösen a gyomor-bélrendszert érintően.
- Terhesség, szoptatás és termékenység
- Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

- Terhesség
- A terhesség utolsó 3 hónapjában ne szedje a Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszulát. A terhesség első 6 hónapjában kerülje ennek a gyógyszernek a szedését, hacsak az orvos másként nem rendelkezik.

- Szoptatás
- Ez a gyógyszer átjut az anyatejbe, ám az ajánlott dózisban és a lehető legrövidebb ideig történő alkalmazása esetén a szoptatás ideje alatt is szedhető.

- Termékenység
- A készítmény azon gyógyszerek csoportjába tartozik (nem-szteroid gyulladásgátlók), amelyek csökkenthetik a fogamzóképességet. Ez a hatás reverzíbilis (a termékenység az eredeti szintre áll vissza) a készítmény szedésének megszakítása esetén.

- A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
- Az ajánlott adagban és rövid ideig alkalmazva ez a gyógyszer nem, vagy csak elhanyagolható mértékben befolyásolja a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességeket.
- Ne vezessen, illetve ne kezeljen gépeket, ha olyan mellékhatásokat észlel mint fáradtság, szédülés. Az alkoholfogyasztás növeli a mellékhatások előfordulásának kockázatát.
- A Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszula szorbitot és Ponceau 4R vörös festéket tartalmaz
- Ez a gyógyszer szorbitot tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.
- Ez a gyógyszer Ponceau 4R vörös festéket (E124) tartalmaz, amely allergiás reakciókat okozhat.
- 3. Hogyan kell szedni a Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszulát?

- A gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztató szerint szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
- A készítmény szokásos adagja, hacsak az orvos másképpen nem rendeli:
- Felnőttek és 40 kg-os testsúly feletti serdülőkorúak:
- Kezdő adag: 1-2 lágy kapszula (200 mg vagy 400 mg ibuprofén) vízzel bevéve. Szükség esetén további 1-2 kapszula (200 mg vagy 400 mg ibuprofén) bevehető, de a maximális adag nem haladhatja meg a 6 kapszulát egyetlen 24 órás időszakban sem. Az adagolási időköz nem lehet a 200 mg-os adag esetében 4 óránál, a 400 mg-os adag esetében 6 óránál rövidebb.
- Gyermekek 20 kg testsúlytól (körülbelül 6 éves kor) 39 kg testsúlyig:
- A Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszula csak a legalább 20 kg testsúlyú gyermekeknek adható. Az ibuprofén maximális napi adagja 20-30 mg testsúlykilogrammonként, 3-4 adagra elosztva. Az adagolási időköz nem lehet 6 óránál rövidebb. A javasolt maximális napi adagot nem szabad túllépni. A teljes adagot jelentő 30 mg/testsúlykilogramm ibuprofént egyetlen 24 órás időszakban sem szabad túllépni. A Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszula gyermekeknél való alkalmazására az alábbi adagolási útmutatót használjuk:
-

- Az alkalmazás módja
- Szájon át történő rövid távú alkalmazásra. Ne rágja szét!
- Kérjük konzultáljon kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha úgy érzi, hogy a gyógyszer túl erősen hat, vagy nem éri el a kívánt hatást.
- Gyermekek és serdülőkorúak:
- Amennyiben gyermekeknél és serdülőkorúaknál, ezt a gyógyszert 3 napnál tovább kell szedni, vagy ha a tünetek rosszabbodnak, orvossal kell konzultálni. Más gyógyszerformák megfelelőbbek lehetnek gyermekek számára, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
- Felnőttek
- Amennyiben a Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszulát láz esetén 3 napnál, fájdalomcsillapítás céljából pedig 4 napnál tovább kell szedni, vagy ha a tünetek rosszabbodnak, konzultáljon az orvosával.
- Ha az előírtnál több Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszulát vett be
- Forduljon azonnal orvoshoz. A következő tünetek jelentkezhetnek: émelygés, hányás, gyomorfájás, vagy ritkábban hasmenés. Ezen kívül fejfájás, gyomor-bélrendszeri vérzés, szédülés és álmosság, szemrezgés, homályos látás, fülcsengés, alacsony vérnyomás, izgatottság, zavartság, kómás görcsök, eszméletvesztés, hiperkalémia (magas káliumszint), metabolikus acidózis (anyagcsere eredetű savasodás), megnyúlt protrombin idő/INR (vérzési idő megnyúlása laborvizsgálat során), akut veseelégtelenség, májkárosodás, légzésdepresszió (lelassult légzés), cianózis (a bőr vagy nyálkahártya kék illetve lila elszíneződése) és asztmás betegeknél az asztma súlyosbodása.
- Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
- 4. Lehetséges mellékhatások

- Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
- A nemkívánatos hatások előfordulása minimálisra csökkenthető, ha a tünetek kezelésére a legkisebb hatásos dózist a lehető legrövidebb ideig alkalmazzák. Ön is szenvedhet a nem-szteroid gyulladásgátlók valamelyik ismert mellékhatásától (lásd alább). Ilyen esetben, vagy ha aggályai lennének, függessze fel a gyógyszer szedését, és a lehető leghamarabb beszéljen orvosával. A gyógyszert szedő időseknél nagyobb a mellékhatásokhoz kapcsolódó problémák kialakulásának kockázata.
- HAGYJA ABBA a készítmény szedését, és azonnal forduljon orvoshoz segítségért, ha az alábbi tüneteket észleli:
- belső vérzés jelei: erős hasi fájdalom, fekete, szurokfekete széklet, vérhányás vagy a hányásban sötét, kávézacc-szerű darabok
- nagyon ritka, de súlyos túlérzékenységi reakciók jelei: asztma súlyosbodása, megmagyarázhatatlan zihálás vagy kapkodó légzés, az arc-, a nyelv- vagy a torok duzzanata, légszomj, szapora szívverés, a vérnyomás hirtelen csökkenése, ami sokkos állapothoz vezet. Ezek a tünetek már a készítmény első alkalmazásakor is előfordulhatnak.
- súlyos bőrreakciók, mint pl. az egész testet borító bőrkiütések, hámlás, hólyagképződés, a bőr pikkelyesedése.
- Tájékoztassa kezelőorvosát, ha a következő mellékhatások közül bármelyiket észleli, vagy bármilyen fel nem sorolt mellékhatást észlel.
- Gyakori (10-ből legfeljebb 1 betegnél fordul elő):
- gyomor-bélrendszeri panaszok, mint pl. gyomorégés, gyomorfájdalom és hányinger, emésztési zavarok, hasmenés, hányás, puffadás (szélszorulás) és székrekedés, és csekély gyomor-bélrendszeri vérvesztések, amelyek kivételes esetekben vérszegénységet is okozhatnak.

- Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 betegnél fordul elő):
- gyomor-bélrendszeri fekély, perforáció vagy vérzés, a szájnyálkahártya fekélyes gyulladása, a vastagbél-gyulladás súlyosbodása (kólitisz ulceróza vagy Crohn-betegség), gyomorhurut
- központi idegrendszeri tünetek, mint fejfájás, szédülés, álmatlanság, nyugtalanság, ingerlékenység vagy fáradtságérzés
- látászavarok
- különböző bőrkiütések
- túlérzékenységi reakciók, mint bőrkiütés és viszketés
- Ritka (1000-ből legfeljebb 1 betegnél fordul elő):
- fülcsengés
- a vérben magasabb karbamid koncentráció, lágyék és/vagy hasi fájdalom, vér a vizeletben és láz ami a vesekárosodás jele lehet (papilláris nekrózis)
- húgysav koncentráció megnövekedése a vérben
- haemoglobin szint csökkenés
- Nagyon ritka (10 000-ből legfeljebb 1 betegnél fordul elő):
- nyelőcsőgyulladás, hasnyálmirigy-gyulladás, membránszerű bélszűkületek kialakulása
- szívelégtelenség, szívinfarktus, az arc és a kezek vizenyős duzzanata (ödéma)
- a normálisnál kevesebb vizelet ürítése és vizesedés (főleg a magas vérnyomásban vagy a csökkent vesefunkcióban szenvedő betegeknél); vizenyő (ödéma) és zavaros vizelet (nefrózis szindróma); gyulladásos vesebetegség (intersticiális nefritisz), amely akut veseelégtelenséghez vezethet. A felsorolt tünetek bármelyikének előfordulása vagy általános rossz közérzet esetén azonnal függessze fel a Nurofen szedését és haladéktalanul forduljon orvoshoz, mert ezek a vesekárosodás vagy veseelégtelenség első jelei lehetnek.
- pszichotikus reakciók, depresszió
- magas vérnyomás, érgyulladás
- szívdobogás-érzés
- májműködési zavarok vagy májkárosodás (első jelei a bőr elszíneződése lehet), főleg hosszabb ideig tartó kezelés esetén, májelégtelenség, akut májgyulladás (hepatitisz)
- vérképzési zavarok, melynek első jelei: láz, torokfájás, felületes szájfekélyek, influenzaszerű tünetek, súlyos kimerültség, orrvérzés és bőrvérzés és ismeretlen eredetű bevérzés. Ilyen esetekben a betegnek azonnal meg kell szakítania a kezelést, kerülnie kell a láz- és fájdalomcsillapítók saját maga által történő alkalmazását, és orvoshoz kell fordulnia.
- bárányhimlő alatt súlyos bőrfertőzés és kötőszöveti megbetegedések kialakulása
- bizonyos fájdalomcsillapítók (nem-szteroid gyulladásgátló készítmények) szedésekor fertőzéshez társuló gyulladások súlyosbodását írták le (pl. szövetelhalással járó izompólya-gyulladás). Ha fertőzés jelei mutatkoznak vagy rosszabbodnak, késlekedés nélkül orvoshoz kell fordulni, meg kell vizsgálni, hogy fennáll-e a fertőzésellenes / antibiotikus kezelés javallata.
- nem fertőző agyhártyagyulladás (aszeptikus meningitisz) tünetei: tarkómerevség, fejfájás, émelygés, hányás, láz vagy öntudatzavar volt megfigyelhető ibuprofén alkalmazásakor. Az autoimmun betegségben (szisztémás lupusz eritematózusz, kevert kötőszöveti betegség) szenvedő betegek valószínűleg erre hajlamosnak. Azonnal keressen fel egy orvost, amennyiben ezek a tünetek előfordulnak.
- súlyos lefolyású bőrreakciók, így bőrpírral és hólyagosodással járó bőrkiütések (pl. Stevens-Johnson szindróma, eritéma multiforme, a kötőszövet elhalása/Lyell-szindróma), valamint hajhullás (alopécia).
- Nem ismert (a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg):
- Légúti reakciók, mint asztma, hörgőgörcs vagy nehézlégzés
Az olyan gyógyszerek esetében, mint a Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszula, kismértékben fokozódhat a szívroham ("miokardiális infarktus") vagy a sztrók kockázata.
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik.
A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszulát tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. Az eredeti csomagolásban tárolandó.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszula?
- A készítmény hatóanyaga 200 mg ibuprofén lágy kapszulánként.
- Egyéb összetevők:
Töltet: makrogol 600, kálium-hidroxid (minimum 85% tisztaság), tisztított víz
Kapszulahéj: részlegesen dehidratált szorbit-szirup (E420), zselatin, Ponceau 4R (E124), tisztított víz
Felirat: "Opacode WB white NS-78-18011" /titán-dioxid (E171), propilénglikol, hipromellóz (E464), tisztított víz/.
Milyen a Nurofen Rapid 200 mg lágy kapszula külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Piros színű, ovális, áttetsző, fehér színű azonosító felirattal ellátott lágy kapszula.
2 db, 4 db, 6 db 8 db, 10 db, 12 db, 16 db, 20 db, 24 db, 30 db, 40 db vagy 50 db lágy kapszula buborékcsomagolásban és dobozban.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

Kapcsolódó betegségek ( reumatológiai megbetegedések )

Szeretném megvásárolni patikában, megkeresem a legközelebbi patikát:


Partner patikáink: logo BENU Gyógyszertár