Gyógyszerkereső

NEVITA 200 mg tabletta

Kiszerelés: 60x buborékcsomagolásban

Törzskönyvi szám: OGYI-T-22533/02

NEVITA 200 mg tabletta

Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Mensana Pharma

Hatóanyag: nevirapine

ATC: Nevirapine

Normatív TB támogatás:

Vényköteles

Közgyógyellátásra adható:

Patikán kívül vásárolható

EÜ támogatásra adható:

EÜ Kiemelt támogatás:

Üzemi baleset jogcím:

Ajánlott fogyasztói ár: 30360 Ft
A feltüntetett ár tájékoztató jellegű, a termék ára függ az orvosi rendelvényen szereplő kedvezmény jogcímétől.

Fogyasztói ár: 30360 Ft *

Normatív támogatott ár: 30360 Ft 

Eü. kiemelt támogatott ár: 300 Ft 

*az ár tájékozatató jellegű.

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Nevita tabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?
A Nevita tabletta a retrovírus elleni (antiretrovirális) gyógyszerek csoportjába tartozik. Ezeket a gyógyszereket a humán immundeficiencia vírus (HIV-1) fertőzés kezelésére alkalmazzák.
A gyógyszer hatóanyaga a nevirapin. A nevirapin csökkenti a vírusok mennyiségét a vérben, és így javítja az egészségi állapotot. A nevirapin a nem-nukleozid reverz transzkriptáz gátlók (NNRTI-k) csoportjába tartozik. A reverz transzkriptáz egy olyan enzim, amelyre a HIV-vírusnak szüksége van a szaporodáshoz. A nevirapin megakadályozza a reverz transzkriptáz működését. A reverz transzkriptáz működésének megakadályozásával a Nevita segíti a HIV-1 fertőzés kezelését.
A Nevita tablettát más antiretrovirális szerekkel kombinálva kell szednie. Kezelőorvosa az Önnek legmegfelelőbb gyógyszereket fogja javasolni.
A készítményt felnőttek, 16 évesnél idősebb serdülők, illetve olyan 16 évesnél fiatalabb gyermekek szedhetik, akiknek testsúlya legalább 50 kg vagy testfelszíne több mint 1,25 m2.
2. Tudnivalók a Nevita tabletta szedése előtt
Ne szedje a Nevita tablettát
- ha allergiás a nevirapinra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,
- ha Ön korábban már szedett nevirapint, és a kezelést a következők miatt kellett leállítani:
- súlyos bőrkiütés
- bőrkiütés egyéb tünetekkel, pl.:
- láz
- hólyagképződés
- szájfekélyek
- szemgyulladás
- az arc feldagadása
- a szervezet egészére kiterjedő vizenyő
- légszomj
- izom- vagy ízületi fájdalom
- általános rossz közérzet
- hasi fájdalom
- túlérzékenységi (allergiás) reakciók
- májgyulladás
- ha Önnek súlyos májbetegsége van
- ha korábban a májenzimértékek megváltozása miatt kellett abbahagynia a nevirapin szedését
- ha közönséges orbáncfű (Hypericum perforatum) gyógynövény tartalmú készítményt szed. Ez a gyógynövény felfüggesztheti a Nevita megfelelő hatását.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Nevita szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A Nevita-kezelés első 18 hetében rendkívül fontos, hogy Ön és kezelőorvosa figyeljék a máj- vagy bőrreakciók jeleit. Ezek akár súlyossá is válhatnak és életveszélyesek lehetnek. Az ilyen reakció kialakulása leginkább a kezelés első 6 hetében veszélyezteti Önt.
Felléphet bőrkiütés vagy fényérzékenység, vagyis allergiás reakciók, esetleg a következőkkel együtt:
- láz,
- hólyagképződés,
- szájfekélyek,
- szemgyulladás,
- arc feldagadása,
- a szervezet egészére kiterjedő vizenyő,
- légszomj,
- izom- vagy ízületi fájdalom,
- általános rossz közérzet,
- hasi fájdalom.
Ezek a reakciók esetenként életveszélyeseknek bizonyulhatnak vagy halálhoz vezethetnek, ezért jelentkezésük esetén ABBA KELL HAGYNIA A NEVITA SZEDÉSÉT ÉS MINDENKÉPPEN ORVOSHOZ KELL FORDULNIA. Ha csupán enyhe bőrkiütés jelentkezik bármilyen más reakció nélkül, akkor kérjük, azonnal tájékoztassa erről orvosát, aki eldönti, hogy abba kell-e hagynia a Nevita szedését.
A következő, májkárosodásra utaló tünetek jelentkezhetnek:
- étvágytalanság,
- hányinger,
- hányás,
- sárgaság,
- hasi fájdalom,
ezek észlelésekor azonnal abba kell hagynia a Nevita szedését, és orvoshoz kell fordulnia.
Ha a Nevita szedésének ideje alatt súlyos májkárosodás vagy túlérzékenységi reakció lép fel, akkor KIZÁRÓLAG orvosa javaslatára vegyen be ismét Nevita-t!
A Nevita-t mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Különösen fontos ez a kezelés első 14 napján (bővebben lásd a "Hogyan kell szedni a Nevita tablettát?" című részt).
A következő esetekben fokozott a májkárosodás kockázata:
- nők esetében
- B vagy C hepatitiszes betegek esetében
- kóros májfunkciós értékek esetén
- azoknál a korábban nem kezelt betegeknél, akiknél a Nevita-kezelés elkezdésekor magasabb volt a CD4 sejtszám (nők esetében >250 sejt/mm3, férfiak esetében >400 sejt/mm3)
- azoknál a korábban kezelt betegeknél, akiknél a plazmában kimutatható a HIV-1 vírusterhelés és magasabb a CD4 sejtszámuk a Nevita-kezelés elkezdésekor (nőknél több mint 250 sejt/mm3, férfiaknál több mint 400 sejt/mm3).
Egyes, előrehaladott HIV-fertőzésben (AIDS) szenvedő betegekben, akiknek kórtörténetében (az AIDS-szel összefüggő) opportunista fertőzés szerepel, röviddel a HIV-ellenes kezelés megkezdése után a korábbi fertőzésre jellemző gyulladásos jelek és tünetek léphetnek fel. Ezek a tünetek feltehetőleg azért alakulnak ki, mert az immunrendszer válaszkészsége javul, és így képes felvenni a harcot a szervezetben esetlegesen lappangó tünetmentes fertőzésekkel szemben. Amennyiben bármilyen, fertőzésre utaló tünetet észlel, azonnal értesítse kezelőorvosát.
Kombinált antiretrovirális kezelésben részesülő betegekben megváltozhat a testzsír eloszlása. Ha ilyen jellegű változásokat észlel, forduljon orvosához (lásd a 4. "Lehetséges mellékhatások" című pontot).
Egyes, kombinált antiretrovirális terápiában részesülő betegeknél oszteonekrózis (a csontok vérellátásának megszűnése miatt kialakuló csontszövetelhalás) jelentkezhet. A betegség kialakulásának számos rizikótényezője közé tartozik a kombinált antiretrovirális kezelés időtartama, a kortkoszteroidok használata, az alkoholfogyasztás, az immunrendszer nagyfokú gyengesége és a magasabb testtömeg-index. Az oszteonekrózis tünetei: ízületi merevség, ízületi fájdalom (különösen a csípő, a térd és a váll környékén) és mozgási nehézség. Ha ezen tünetek bármelyikét tapasztalja, kérjük, jelezze orvosának.
Ha Ön egyidejűleg nevirapint és zidovudint is szed, tájékoztassa kezelőorvosát, mert szükséges lehet az Ön fehérvérsejtszámának ellenőrzése.
A Nevita nem gyógyítja meg a HIV-1 fertőzést. Ezért a továbbiakban is kifejlődhetnek Önnél a HIV-fertőzéssel összefüggő fertőzések és más betegségek. Ezt szem előtt tartva fontos, hogy a Nevita szedésének ideje alatt rendszeresen felkeresse orvosát. A Nevita szedése mellett is fennáll a HIV-fertőzés vérrel vagy szexuális kontaktus során vagy fertőzött vérrel történő átadásának a veszélye. Megfelelő óvintézkedések szükségesek a HIV másokra történő átvitelének megelőzésére. Kérjük, forduljon orvosához.
A Nevita alkalmazása során jelentkező bőrkiütések kezelésére nem szabad prednizolont használni.
Amennyiben Ön a Nevita-kezelés alatt szájon át szedhető fogamzásgátló gyógyszert (tablettát) szed vagy más hormonális születés-szabályozó módszerrel él, a terhesség és a HIV-fertőzés átadásának megelőzésésére kiegészítésként mechanikus fogamzásgátlást (pl. óvszer) is alkalmaznia kell.
Ha a menopauzát követően Ön hormonkezelést kap, ennek a gyógyszernek a szedése előtt kérjen tanácsot kezelőorvosától.
Ha tuberkulózis kezelésére rifampicint szed vagy azt írták fel Önnek, beszéljen kezelőorvosával, mielőtt ezt a gyógyszert a Nevita-val együtt kezdi el alkalmazni.
Gyermekek és serdülők
A Nevita tablettát a következő esetekben szedhetik gyerekek:
- 16 éves vagy idősebb gyermekek
- 16 év alatti gyermekek,
- akiknek a testsúlya legalább 50 kg
- akiknek a testfelszíne több mint 1,25 m2.
Egyéb gyógyszerek és a Nevita
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, vagy szedni tervezett egyéb gyógyszereiről. Tájékoztatnia kell orvosát minden gyógyszerről, amit szed, mielőtt elkezdi szedni a Nevita tablettát. Orvosának a Nevita szedésének ideje alatt ellenőriznie kell, hogy az Ön többi gyógyszere megfelelően hat-e, és szükség esetén változtat az adagoláson. A többi, Nevita-val együtt szedendő HIV-gyógyszer betegtájékoztatóit is gondosan el kell olvasnia.
Különösen fontos tájékoztatnia orvosát arról, ha Ön a következők bármelyikét szedi vagy szedte a közelmúltban:
- közönséges orbáncfű-készítmény (Hypericum perforatum, depresszió kezelésére használatos szer),
- rifampicin vagy rifabutin (a tuberkulózis kezelésére alkalmazott gyógyszerek),
- makrolid antibiotikumok pl. klaritromicin (bakteriális fertőzések elleni gyógyszer),
- flukonazol, ketokonazol vagy itrakonazol (gombás fertőzés elleni gyógyszerek),
- metadon (heroin és más kábítószerek elvonására használatos gyógyszer),
- warfarin (véralvadásgátló),
- hormonális fogamzásgátlók (pl. "antibébi" tabletta),
- indinavir, atanazavir, lopinavir/ritonavir, fozamprenavir, efavirenz, ziduvudin (HIV-ellenes gyógyszerek).
Ha Ön ezeket együtt szedi, orvosa gondosan ellenőrzi mind a Nevita, mind az egyidejűleg szedett gyógyszerek hatásait.
Ha Ön művesekezelésben részesül, orvosa megfontolhatja a Nevita-adag módosítását. Erre azért lehet szükség, mert a művesekezelés részlegesen kimoshatja a véréből a Nevita-t.
A Nevita tabletta egyidejű bevétele étellel és itallal
A Nevita korlátozás nélkül vehető be ételekkel/italokkal.
Terhesség, szoptatás és termékenység
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
Abba kell hagynia a szoptatást, ha Nevita-t szed. Általában nem ajánlott csecsemőt szoptatnia, ha Ön HIV-fertőzött, mert előfordulhat, hogy a csecsemő az anyatejen keresztül fertőződik HIV-vel.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A Nevita szedése mellett kimerültséget tapasztalhat. Elővigyázatosság szükséges gépjárművezetés, gépek vagy szerszámok kezelése esetén. Ha kimerültséget észlel, tartózkodnia kell az olyan potenciálisan veszélyes tevékenységek végzésétől, mint a gépjárművezetés és a gépek vagy szerszámok kezelése.
3. Hogyan kell szedni a Nevita tablettát?
A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Nem szedheti a Nevita-t önmagában. Legalább másik két antiretrovirális szerrel együtt kell szednie. Orvosa az Önnek legjobban megfelelő gyógyszereket fogja javasolni.
A készítmény ajánlott adagja:
A kezelés első 14 napján a készítmény adagja 200 mg ("bevezető" időszak). 14 nap után a szokásos adag 200 mg naponta kétszer.
Nagyon fontos, hogy az első 14 nap ("bevezető" periódus) csak egy tabletta Nevita-t szedjen. Ha ez alatt az időszak alatt bőrkiütés jelentkezik, ne emelje az adagot, hanem forduljon orvoshoz.
Kimutatták, hogy a 14-napos "bevezető" periódus csökkenti a bőrkiütés kockázatát.
Mivel a Nevita-t mindig más HIV-ellenes antiretrovirális szerekkel együtt kell szednie, gondosan követnie kell az ezekre a gyógyszerekre vonatkozó utasításokat is. Ezek a gyógyszer dobozába csomagolt betegtájékoztatóban találhatók.
A Nevita tablettát mindaddig szednie kell, amíg ezt kezelőorvosa szükségesnek tartja.
Amint azt az "Figyelmeztetések és óvintézkedések" című szakaszban már kifejtettük, a kezelés ideje alatt orvosa rendszeresen ellenőrzi az Ön májműködését, valamint azt, hogy nem jelentkeztek-e mellékhatások (pl. bőrkiütés). Az ellenőrző vizsgálatok eredményétől függően orvosa dönthet úgy, hogy átmenetileg szünetelteti, vagy végleg leállítja a Nevita tabletta alkalmazását. Orvosa a későbbiekben dönthet úgy, hogy a korábbinál alacsonyabb dózissal kezdik újra a kezelést.
A Nevita tabletta kizárólag szájon át alkalmazható. Ne rágja szét a tablettát. A Nevita tabletta bevehető étkezés közben vagy attól függetlenül is.
Ha az előírtnál több Nevita tablettát vett be
Soha ne vegyen be az orvosa által előírtnál, illetve ebben a tájékoztatóban említettnél több Nevita-t. Egyelőre kevéssé ismertek a nevirapin-túladagolás következményei. Forduljon orvoshoz, ha a szükségesnél több Nevita tablettát vett be.
Ha elfelejtette bevenni a Nevita tablettát
Igyekezzen rendszeresen szedni a Nevita tablettát. Ha elfelejtett bevenni egy adagot és azt a gyógyszerbevétel szokásos idejéhez képest 8 órán belül észleli, akkor azt vegye be, amint lehet. Ha az adag kimaradását a gyógyszerbevétel szokásos idejéhez képest több mint 8 órával később veszi észre, akkor csak a következő adagot vegye be, a szokásos időben.
Ha idő előtt abbahagyja a Nevita tabletta szedését
A rendszeresen és az előírt adagban szedett Nevita
- nagymértékben fokozza a kombinációs antiretrovirális kezelés hatékonyságát
- csökkenti annak az esélyét, hogy HIV-fertőzése a retrovirális gyógyszerekkel szemben ellenállóvá váljon.
Ennek megfelelően rendkívül fontos, hogy a fentieknek megfelelően, folyamatosan szedje a Nevita tablettát, és ezt csak orvosi javaslatra hagyja abba.
Ha 7 napnál hosszabb ideig nem vett be Nevita tablettát, a kezelés elkezdéséhez hasonlóan, ismét szükséges a 14-napos bevezető kezelés és csak ennek befejezése után szabad ismét 2×200 mg-ra növelni a napi adagot.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Amint azt az "Figyelmeztetések és óvintézkedések" című szakaszban már kifejtettük, a Nevita legfontosabb mellékhatása a súlyos-életveszélyes bőrkiütés és a súlyos májkárosodás. Ezek a reakciók zömmel a Nevita-kezelés első 18 hetében jelentkeznek, ezért ez idő alatt rendkívül fontos a gondos orvosi ellenőrzés.
Ha bőrkiütést észlel, azonnal forduljon kezelőorvosához.
A bőrkiütés általában enyhe-közepesen súlyos lefolyású. Mindazonáltal néhány betegnél a bőrkiütés hólyagképződéssel társul, lehet súlyos-életveszélyes (Stevens-Johnson szindróma, toxikus epidermális nekrolízis), sőt halált okozó bőrelváltozás is kifejlődhet. Mind a súlyos, mind az enyhe/közepesen súlyos bőrkiütések zömmel a kezelés első 6 hetében jelentkeznek.
Ha a bőrkiütés jelentkezik, és Ön rosszul is érzi magát, azonnal hagyja abba a Nevita tabletta szedését, és keresse fel orvosát.
Túlérzékenységi (allergiás) reakció is kialakulhat. Ezek a reakciók anafilaxia (az allergia súlyos változata) formájában a következő tünetekkel jelentkezhetnek:
- bőrkiütés
- az arc feldagadása
- nehézlégzés (hörgőgörcs)
- anafilaxiás sokk
Túlérzékenységi reakciók jelentkezhetnek bőrkiütés formájában is a következő mellékhatásokkal:
- láz
- hólyagképződés a bőrön
- a szájnyálkahártya kifekélyesedése
- szemgyulladás
- az arc feldagadása
- a szervezet egészére kiterjedő vizenyő
- légszomj
- izom- vagy ízületi fájdalom
- a fehérvérsejtszám csökkenése (granulocitopénia)
- általános rossz közérzet
- súlyos máj- vagy veseproblémák (máj- vagy veseelégtelenség).
Ha bőrkiütést észlel, vagy túlérzékenységi (allergiás) reakció bármilyen jelét tapasztalja, forduljon azonnal kezelőorvosához. Ezek a reakciók életveszélyesek is lehetnek.
Nevirapinnal kezelt betegeken májműködési zavarokat jelentettek. Ezek közé tartozik a májgyulladás (hepatitisz), ami lehet hirtelen kialakuló és igen súlyos (fulmináns májgyulladás) és májelégtelenség - ez mindkettő halálos kimenetelű is lehet.
Ha a májkárosodás következő klinikai tüneteit észleli, forduljon orvoshoz:
- étvágytalanság
- hányinger
- hányás
- sárgaság
- hasi fájdalom.
A mellékhatásokat a következő gyakoriságok alapján értékelik:
Nagyon gyakori: 10-ből több mint 1 beteget érintő mellékhatás
Gyakori: 100-ból 1-10 beteget érintő mellékhatás
Nem gyakori: 1000-ből 1-10 beteget érintő mellékhatás
Ritka: 10 000-ből 1-10 beteget érintő mellékhatás
A következő mellékhatásokat nevirapinnal kezelt betegek észlelték:
Nagyon gyakori:
- bőrkiütés
Gyakori:
- a fehérvérsejtszám csökkenése (granulocitopénia)
- allergiás reakciók (túlérzékenység)
- fejfájás
- hányinger (émelygés)
- hányás
- hasi fájdalom
- híg széklet (hasmenés)
- májgyulladás (hepatitisz)
- kimerültség
- láz
- kóros májfunkciós próbák
Nem gyakori:
- allergiás reakció, amelyre bőrkiütés, az arc feldagadása, nehézlégzés (hörgőgörcs) vagy anafilaxiás sokk jellemző
- a vörösvérsejtszám csökkenése (anémia)
- a bőr sárgára színeződése (sárgaság, ikterusz)
- súlyos és életveszélyes bőrkiütések (Stevens-Johnson szindróma/toxikus epidermális nekrolízis)
- csalánkiütés (urtikária)
- a bőr alatti szövet vizenyős duzzanata (angioödéma)
- ízületi fájdalom (artralgia)
- izomfájdalom (mialgia)
- csökkent foszforszint a vérben
- vérnyomásemelkedés
Ritka:
- hirtelen fellépő, heves májgyulladás (fulmináns hepatitisz)
- általános tünetekkel járó gyógyszerkiütés (gyógyszerkiütés eozinofíliával és szisztémás tünetekkel)
A kombinált antiretrovirális kezelés változásokat okozhat a testzsír eloszlásában és emiatt megváltozhat az alakja. Többek között a végtagok és az arcbőr alatti zsírszövet megfogyatkozása, továbbá hasüregi és zsigeri zsírfelhalmozódás, emlőnagyobbodás jelentkezhet, illetve zsírlerakódás keletkezhet a nyak hátoldalán ("bölénypúp" alakulhat ki). E változások kiváltó oka és az egészségi állapotot hosszú távon befolyásoló következményei mindezidáig nem ismertek. A kombinált antiretrovirális kezelés hatására emelkedhet a vér tejsavszintje és a vércukorszint, felszaporodhatnak a vérben a zsiradékok (hiperlipémia alakulhat ki) és inzulinrezisztencia léphet fel.
A nevirapin és más antiretrovirális szerek egyidejű alkalmazása során a következő szövődményekről is beszámoltak:
- a vörösvértestek vagy a vérlemezkék számának csökkenése;
- hasnyálmirigy-gyulladás;
- a bőr csökkent vagy kóros érzékenysége.
Ezek a mellékhatások más antiretrovirális szerek alkalmazása során gyakran észlelhetők, így ezeknek a gyógyszereknek a Nevita tablettával való kombinációjakor is jelentkezhetnek. Mindazonáltal, ezeket a mellékhatásokat szinte biztosan nem a Nevita idézi elő.
További mellékhatások gyermekeknél és serdülőknél
Előfordulhat a fehérvérsejtszám csökkenése (granulocitopénia); ez gyermekeken gyakoribb. A vörösvérsejtek számának csökkenése ("vérszegénység") is összefüggésben állhat a nevirapin-kezeléssel ez is gyakrabban észlelhető gyermekeken. A bőrkiütéses tünetekhez hasonlóan, kérjük, számoljon be orvosának minden mellékhatásról.
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Nevita tablettát tárolni?
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő ("Felhasználható:" vagy "Felh.:") után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Nevita tabletta
- A készítmény hatóanyaga: 200 mg nevirapin tablettánként.
- Egyéb összetevők: mikrokristályos cellulóz, kroszkarmellóz nátrium, kukoricakeményítő, povidon (K30), A-típusú karboximetilkeményítő-nátrium, vízmentes kolloid szilícium-dioxid, magnézium-sztearát.
Milyen a Nevita tabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás
Csaknem fehér vagy halványsárga színű, hosszúkás alakú, mindkét oldalán domború felületű tabletta, egyik oldalán mélynyomású "H" jelöléssel, másik oldalán mélynyomású "7" jelöléssel, valamint mindkét oldalán bemetszéssel ellátva.
A tablettán lévő bemetszés nem a tabletta széttörésére szolgál.
14 db, 60 db, 120 db, 180 db, 3x60 db, 480 db vagy 4x120 db tabletta színtelen, átlátszó PVC/Alumínium buborékcsomagolásban és dobozban.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

Kapcsolódó betegségek ( bőr- és nemi betegségek, emésztőrendszeri megbetegedések, felnőttkori fertőző betegségek, gyermekgyógyászat )

Szeretném megvásárolni patikában, megkeresem a legközelebbi patikát:


Partner patikáink: logo BENU Gyógyszertár