Gyógyszerkereső

LEVOFLOXACIN MYLAN 500 mg filmtabletta

Kiszerelés: 5x buborékcsomagolásban

Törzskönyvi szám: OGYI-T-21452/17

LEVOFLOXACIN MYLAN 500 mg filmtabletta

Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Mylan S.A.S.

Hatóanyag: levofloxacin

ATC: Levofloxacin

Normatív TB támogatás:

Vényköteles

Közgyógyellátásra adható:

Patikán kívül vásárolható

EÜ támogatásra adható:

EÜ Kiemelt támogatásra adható:

Üzemi baleset jogcím:

Fogyasztói ár: 1352 Ft *

Normatív támogatott ár: 1015 Ft 

*az ár tájékozatató jellegű.

Kiszerelés: 7x buborékcsomagolásban

Törzskönyvi szám: OGYI-T-21452/18

LEVOFLOXACIN MYLAN 500 mg filmtabletta

Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Mylan S.A.S.

Hatóanyag: levofloxacin

ATC: Levofloxacin

Normatív TB támogatás:

Vényköteles

Közgyógyellátásra adható:

Patikán kívül vásárolható

EÜ támogatásra adható:

EÜ Kiemelt támogatásra adható:

Üzemi baleset jogcím:

Fogyasztói ár: 1866 Ft *

Normatív támogatott ár: 1399 Ft 

*az ár tájékozatató jellegű.

anthrax, baktériumok

Betegtájékoztató

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A LEVOFLOXACIN MYLAN ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
A levofloxacin az antibiotikumok gyógyszercsoportjába tartozik. A levofloxacin egy "kinolon-típusú" antibiotikum, mely a szervezetében fertőzéseket okozó baktériumokat pusztítja el.
A levofloxacint az alábbi szervek fertőzéseinek a kezelésére lehet alkalmazni:
- melléküregek,
- a tüdők, olyan betegek esetében, akiknek már hosszú ideje fennálló légzési panaszaik vannak, vagy tüdőgyulladásuk van,
- húgyutak, a vesét és a húgyhólyagot is beleértve,
- prosztata, hosszan tartó fertőzés esetén,
- a bőr és az alatta elhelyezkedő szövetek, többek között az izmok. Ezeket esetenként "lágyrész" fertőzéseknek nevezik.
Speciális esetekben a Levofloxacin Mylan alkalmazható egy légzőszervi megbetegedés, az antrax esetében a fertőzés esélyének a csökkentésére, illetve a már meglévő betegség esetén a betegség rosszabbodásának elkerülésére, ha Ön az antraxot okozó baktériummal fertőzött.
2. TUDNIVALÓK A LEVOFLOXACIN MYLAN ALKALMAZÁSA ELŐTT
Ne alkalmazza a Levofloxacin Mylan-t:
- ha allergiása levofloxacinra, valamely más kinolon-típusú antibiotikumokra, úgymint moxifloxacinra, ciprofloxacinra vagy ofloxacinra, vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
Az allergiás reakció tünetei lehetnek: kiütés, nyelési vagy légzési nehézség, az ajkak-, az arc-, a torok- és a nyelv duzzanata.
- ha Ön epilepsziában szenved, vagy korábban epilepsziában szenvedett;
- ha Önnek bármikor is ínbántalma, mint például íngyulladása volt a "kinolonok" osztályába tartozó antibiotikummal történt kezelés kapcsán. Az inak az izmainkat rögzítik a csontokhoz;
- ha gyermek vagy növésben lévő serdülőkorú;
- ha Ön terhes, teherbe eshet, vagy úgy véli, hogy terhes;
- ha Ön szoptat;
Ne szedje ezt a gyógyszert, ha a fentiek bármelyike érvényes Önre. Amennyiben nem biztos a készítmény szedését illetően, beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével mielőtt elkezdené szedni a Levofloxacin Mylan-t.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Levofloxacin Mylan szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével,
- ha Ön 60 éves, vagy 60 évnél idősebb
- ha kortikoszteroidokat szed, amelyeket esetenként szteroidoknak is neveznek (lásd "Egyéb gyógyszerek és a Levofloxacin Mylan " részt)
- ha szervátültetésen esett át
- ha Önnek korábban bármikor görcsrohama volt
- ha korábban agyi károsodást szenvedett agyi érkatasztrófa (sztrók) vagy súlyos agysérülés miatt
- ha vese problémái vannak
- ha Ön bizonyos "glükóz-6-foszfát-dehidrogenáz-hiány"-ban szenved. A gyógyszer alkalmazásával ebben az esetben nagyobb valószínűséggel alakulhatnak ki Önnél súlyos vérproblémák.
- ha Ön korábban pszichiátriai betegségben szenvedett
- ha Önnek korábban bármikor szívproblémái voltak: óvatosság szükséges ennek a gyógyszernek az alkalmazásakor, ha Önnél születése óta fennáll, vagy a családi kórtörténetben szerepel a meghosszabbodott QT-intervallum tünetcsoport (EKG-n, a szív elektromos ingerületeit rögzítő műszeren látható eltérés), ha a sóháztartás zavara mutatható ki a vérében (a vérben különösen alacsony a kálium- és magnéziumszint), nagyon lassú a szívverése (ún. "bradikardia"), gyenge a szíve (szívelégtelenség), szívrohama volt (miokardiális infarktus), ha Ön nő vagy időskorú, vagy ha Ön olyan egyéb gyógyszereket szed, melyek kóros EKG elváltozásokat okoznak (lásd "Egyéb gyógyszerek és a Levofloxacin Mylan" részt).
- ha Ön cukorbeteg
- ha Önnek korábban bármikor májbetegsége volt
- ha miaszténia gráviszban szenved.
Ha Ön nem biztos abban, hogy a fentiek közül bármelyik eset fennáll Önnél, beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, mielőtt szedni kezdené a Levofloxacin Mylan-t.
A kezelés időtartama alatt
Ne tartózkodjon erős napsütésen, ne használjon kvarc-lámpát, és ne menjen szoláriumba a Levofloxacin Mylan kezlés alatt és a kezelés befejezését követő 48 órán át.
Egyéb gyógyszerek és a Levofloxacin Mylan
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről. Erre azért van szükség, mert a Levofloxacin Mylan befolyásolhatja más készítmények hatását, illetve más készítmények is befolyásolhatják a Levofloxacin Mylan hatását.
Mindenképpen tájékoztassa kezelőorvosát, ha az alábbi gyógyszerek közül szedi valamelyiket, mert ebben az esetben a Levofloxacin Mylan alkalmazása mellett fokozódhat a mellékhatások kialakulásának kockázata.
- Kortikoszteroidok - szteroidoknak is nevezett szerek - gyulladások kezelésére szolgálnak. Az egyidejű kezelés nagyobb valószínűséggel okozhat íngyulladást, és/vagy ínszakadást.
- Warfarin - a vér hígítására szolgáló szer. Nagyobb valószínűséggel okozhatja a vérzések növekedését. Ilyen esetben kezelőorvosa rendszeres laboratóriumi vizsgálatot rendelhet el, hogy ellenőrizze a véralvadás mértékét.
- Teofillin - légzési nehézségek elleni szer. Nagyobb a görcsroham kialakulásának a kockázata a Levofloxacin Mylan filmtablettával történő együttes alkalmazása esetén.
- Nem-szteroid gyulladásgátlók (NSAID-ok) - fájdalom és gyulladás elleni gyógyszerek, mint pl. az acetilszalicilsav, ibuprofén, fenbufén, ketoprofén és indometacin. A Levofloxacin Mylan filmtablettával történő együttes alkalmazása esetén nagyobb a görcsroham kialakulásának a kockázata.
- Ciklosporin - szervátültetés esetén alkalmazott gyógyszer. Fokozódhat a ciklosporinra jellemző mellékhatások kialakulása.
- Szívritmust befolyásoló gyógyszerek. Ezek közé tartoznak a szabálytalan szívverés gyógyszerei (antiaritmikumok, mint pl. a kinidin, hidrokinidin, dizopiramid, szotalol, dofetilid, ibutilid és amiodaron), a depresszió kezelésére szolgáló gyógyszerek (triciklikus antidepresszánsok, mint pl. az amitriptilin és az imipramin), pszichiátriai betegségekben alkalmazott gyógyszerek (antipszichotikumok), és a bakteriális fertőzésekre alkalmazott gyógyszerek (ún. "makrolid" antibiotikumok, mint pl. az eritromicin, azitromicin és a klaritromicin).
- A probenecid - köszvény elleni gyógyszer. Amennyiben Önnek veseproblémái vannak, kezelőorvosa kisebb dózisokat írhat elő.
A cimetidin - fekély és gyomorégés ellen alkalmazott gyógyszer. Amennyiben Önnek veseproblémái vannak, kezelőorvosa kisebb dózisokat írhat elő.
A következő gyógyszerekkel együtt ne alkalmazza a Levofloxacin Mylan-t, mert befolyásolhatják a Levofloxacin Mylan hatását:
- Vas-tartalmú tabletták (vérszegénység ellen), cink-tartalmú szerek, magnézium- és alumínium-tartalmú savkötők (gyomorsav, gyomorégés ellen), didanozin, vagy szukralfát (gyomorfekély esetén). Lásd a 3. pont "Amennyiben vas-tartalmú tablettát, cink-tartalmú készítményt, savkötőket, didanozint vagy szukralfátot szed" részét.
Vizelet-teszt opiátokra
A vizelet teszt "álpozitív" eredményt adhat erős fájdalomcsillapítók, ún. opiátok és Levofloxacin Mylan filmtabletta egyidejű alkalmazása esetén. Amennyiben kezelőorvosa vizeletvizsgálatra küldi, tájékoztassa arról, hogy Levofloxacin Mylan filmtablettát szed.
Tuberkulózis teszt
Ez a gyógyszer "álnegatív" eredményt adhat a tuberkulózist okozó baktérium kimutatását célzó tesztek alkalmazásakor a laboratóriumi vizsgálatok során.
Terhesség, szoptatás
Ne szedje ezt a gyógyszert, ha:
- terhes, fennáll Önnél a terhesség lehetősége, vagy úgy véli, hogy terhes,
- szoptat, vagy szoptatást tervez.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Egyes mellékhatások jelentkezhetnek Önnél a gyógyszer bevétele után, mint szédülés, álmosság, forgó jellegű szédülés vagy látászavarok. Ezen a hatások közül néhány befolyásolhatják a koncentráló- és reagáló képességét. Ne vezessen gépjárművet, ne végezzen fokozott figyelmet igénylő tevékenységet, ha ezek a mellékhatások jelentkeznek Önnél.
3. HOGYAN KELL SZEDNI A LEVOFLOXACIN MYLAN-T?
A gyógyszert mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
A gyógyszer alkalmazása
- Ezt a gyógyszert szájon keresztül kell bevenni.
- Szétrágás nélkül, egy pohár vízzel kell lenyelni.
- A filmtabletta bevétele történhet étkezés közben vagy bármikor az étkezések között.
Védje bőrét a napfénytől
A készítmény alkalmazása alatt, valamint a filmtabletta szedésének befejezését követően 2 napig óvja bőrét a közvetlen napfénytől. Erre azért van szükség, mert a kezelés miatt bőre sokkal érzékenyebbé válik és leéghet, viszkethet, vagy súlyosan felhólyagosodhat, ha nem tartja be a következő utasításokat:
- Használjon magas faktorszámú napkrémet!
- Minden esetben viseljen kalapot és olyan öltözéket, ami elfedi a végtagjait!
- Kerülje a szoláriumot!
Amennyiben már szed vas-tartalmú tablettát, cink-tartalmú készítményt, savkötőket, didanozint vagy szukralfátot
- Ezeket a tablettákat ne vegye be a Levofloxacin Mylan-nal egyidejűleg. Legalább 2 órával a Levofloxacin Mylan bevételét megelőzően, vagy 2 órával a Levofloxacin Mylan filmtabletta bevétele után alkalmazza őket.
Mennyit kell bevenni?
- Kezelőorvosa határozza meg, hány Levofloxacin Mylan filmtablettát kell bevennie.
- Az alkalmazott adag az Ön fertőzésének típusától és attól függ, hogy a fertőzés hol helyezkedik el a szervezetében.
- Az Ön kezelésének időtartama a fertőzésének súlyosságától függ.
- Ha úgy érzi, a készítmény kevéssé hat, vagy éppen túlzottan hatékony, ne változtasson az adagoláson, hanem haladéktalanul forduljon kezelőorvosához.
Felnőttek és időskorúak
Melléküregek fertőzése
- 1 db 500 mg-os Levofloxacin Mylan filmtabletta naponta egyszer
A tüdők fertőzése olyan betegek esetében, akiknek már hosszú ideje fennálló légzési panaszaik vannak
- 1 db 500 mg-os Levofloxacin Mylan filmtabletta naponta egyszer
Tüdőgyulladás
- 1 db 500 mg-os Levofloxacin Mylan filmtabletta naponta egyszer vagy kétszer
Húgyúti fertőzések, a vesét és a húgyhólyagot is beleértve
- 1/2 vagy 1 db 500 mg-os Levofloxacin Mylan filmtabletta naponta
Prosztatafertőzés
- 1 db 500 mg-os Levofloxacin Mylan filmtabletta naponta egyszer
Bőr- és lágyrész fertőzések, beleértve az izmokat
- 1 db 500 mg-os Levofloxacin Mylan filmtabletta naponta egyszer vagy kétszer
Felnőttek és idősek vese problémával
Amennyiben veseproblémái vannak, az orvosa kisebb dózisokat alkalmazhat.
Gyermekek és serdülők
A készítmény gyermekek és serdülők számára nem adható.
Ha az előírtnál több Levofloxacin Mylan-t vett be
Ha az előírtnál véletlenül több filmtablettát vett be, haladéktalanul keressen fel egy orvost vagy kérjen orvosi tanácsot. Vigye magával a gyógyszer dobozát, hogy megmutathassa az orvosnak. A túladagolás olyan tüneteket eredményezhet, mint: görcsrohamok, zavartság, szédülés, tudatzavar, remegés, szívproblémák, amelyek egyenetlen szívverést okozhatnak, továbbá hányinger, gyomorégés.
Ha elfelejtette bevenni a Levofloxacin Mylan-t
Ha elfelejtett bevenni egy adagot, pótolja azt, amint eszébe jut, kivéve, ha már közel van a következő adag bevételének ideje. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására.
Ha idő előtt abbahagyja a Levofloxacin Mylan szedését
Ne hagyja abba a Levofloxacin Mylan szedését csak azért, mert jobban érzi magát. Fontos, hogy az orvosa által előírt ideig szedje a gyógyszert. Ha túl hamar abbahagyja a tabletták szedését, a fertőzés kiújulhat, az állapota rosszabbodhat, vagy a fertőzést okozó baktériumok ellenállóvá válhatnak a gyógyszerre.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. A mellékhatások általában enyhe vagy közepes fokúak, és gyakran rövid időn belül megszűnnek.
Hagyja abba a Levofloxacin Mylan filmtabletta szedését és sürgősen keresse fel kezelőorvosát vagy a legközelebbi kórházat, ha az alábbi mellékhatások valamelyikét észleli:
Ritka
(1000 közül legfeljebb 1 beteget érinthet)
- allergiás reakció, melynek jelei lehetnek: kiütés, nyelési- vagy légzési problémák, az ajkak, az arca, a torok vagy a nyelv duzzanata
Gyakorisága nem ismert (a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)
- súlyos bőrkiütések, beleértve az ajkak, szemek, száj, orr és nemi szervek környékén keletkező hólyagosodást és hámlást.
Hagyja abba a Levofloxacin Mylan szedését, és haladéktalanul forduljon orvoshoz, ha az alábbi súlyos mellékhatások valamelyikét észleli - azonnali orvosi beavatkozásra lehet szüksége:
Ritka
(1000 közül legfeljebb 1 beteget érinthet)
- ín vagy ínszalag fájdalom és gyulladás, mely szakadáshoz vezethet. Az Achilles-ín érintett leginkább.
- görcsrohamok.
Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)
- Változások a viselkedésben és gondolkodásban, beleértve az öngyilkossági késztetést vagy cselekedeteket.
- Étvágycsökkenés, a bőr, illetve szem sárgás elszíneződése, sötét vizelet, viszketés, hasi érzékenység, ezek a jelek a májjal kapcsolatos problémákra utalhatnak, beleértve a halálos kimenetelű májelégtelenséget is.
- Esetleg gyomorgörccsel és magas lázzal jelentkező vizes hasmenés, amely időnként véres is lehet. Ez súlyos bélproblémára utalhat.
- Kanyaróhoz hasonló kerek foltos bőrkiütés. Ez magas lázzal és ízületi fájdalommal járhat.
- Gyors vérnyomáscsökkenés, az alábbi tünetekkel: felületes lélegzés, szédülés és gyenge pulzus (anafilaxiás sokk).
- Rendellenesen szapora szívverés, életveszélyesen szabálytalan szívverés, beleértve a szívmegállást is, a szívritmus változása (EKG-n, a szív elektromos ingerületeit rögzítő műszeren látható megnyúlt QT szakasz)
- A felső hastájéki fájdalom és hátfájás, rossz közérezet vagy általános állapot, amit hasnyálmirigy-gyulladás (pankreatitisz okozhat.
- Májgyulladás (hepatitisz) az alábbi tünetekkel: hányinger, hányás, étvágytalanság, láz, viszketés, a bőr és a szemfehérje sárgás elszíneződése.
- Égő érzés, bizsergés, fájdalom vagy zsibbadás. Ezek az ún. "neuropátia" (idegbántalom) tünetei lehetnek.
Amennyiben a Levofloxacin Mylan szedése során romlana a látása, vagy bármilyen más probléma merülne fel a szemével kapcsolatban, azonnal forduljon szemész szakorvoshoz.
Jelezze kezelőorvosának, ha az alábbiak közül valamelyik mellékhatás súlyossá válik, vagy néhány napnál tovább tart:
Gyakori (10 közül legfeljebb 1 beteget érinthet)
- alvászavarok
- fejfájás, szédülés
- hányinger, hányás és hasmenés
- egyes májenzimek szintjének megemelkedése a vérben
Nem gyakori (100 közül legfeljebb 1 beteget érinthet)
- egyéb baktériumok vagy gombák elszaporodása, pl. gombák okozta fertőzés, ún. Candida fertőzés, ami kezelést tehet szükségessé
- a fehérvérsejtek számának változása, amelyet a vérvizsgálati eredményekben mutatnak ki (leukopénia, eozinofília)
- feszültség (szorongás), zavartság, idegesség, álmosság, remegés, forgó jellegű szédülés érzése (vertigo)
- légzési nehézség (diszpnoé)
- ízérzés megváltozása, étvágytalanság, a gyomorműködési, emésztési zavarok (diszpepszia), hasi fájdalom, puffadás, vagy székrekedés
- viszketés és bőrkiütés, súlyos viszketés vagy csalánkiütés (urtikária), fokozott izzadás (hiperhidrózis)
- izom- és ízületi fájdalom
- vérvizsgálati tesztek szokatlan eredményeket mutathatnak a májproblémák (emelkedett bilirubinszint) vagy vesebántalmak miatt (emelkedett kreatininszint)
- általános gyengeség
Ritka (1000 közül legfeljebb 1 beteget érinthet)
- a vérlemezkék számának csökkenése miatt könnyebben alakulnak ki véraláfutások és vérzések (trombocitopénia)
- alacsony fehérvérsejtszám (neutropénia)
- fokozott immunválasz (túlérzékenység)
- csökkent vércukorszint (hipoglikémia), aminek a cukorbetegséggel kezelt betegeknél lehet különös jelentősége
- a mentális állapot változásai, például nem létező dolgok látása, hallása (hallucinációk), vagy olyan gondolatok vagy érzések, hogy megfigyelés alatt tartanak (paranoia), depresszió, mentális problémák, nyugtalanság érzése (izgatottság), zavaros álmok vagy rémálmok
- a kezeken és a lábakon tapasztalható zsibbadás érzése (paresztézia)
- a hallás rendellenességei (fülzúgás), látászavarok (homályos látás)
- szokatlanul szapora szívverés (tahikardia), kórosan alacsony vérnyomás (hipotónia)
- izomgyengeség, aminek a miaszténia gráviszban (az idegrendszer ritka betegségében) szenvedő betegeknél lehet különös jelentősége
- veseműködési zavar és alkalmanként allergiás vesereakció, ún. intersticiális nefritisz miatt kialakuló veseelégtelenség
- láz
Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)
- a vörösvértestek számának csökkenése (anémia): a vörösvértestek károsodása miatt a bőrszín sápadt vagy sárgás lesz; minden vérsejttípus számának csökkenése (páncitopénia)
- láz, torokfájás és nem szűnő, általános rossz közérzet. Ezek a tünetek a fehérvérsejtek számának csökkenése miatt alakulhatnak ki (agranulocitózis).
- vércukorszint emelkedése (hiperglikémia) vagy a vércukorszint csökkenése, mely kómához vezethet (hipoglikémiás kóma). Ennek cukorbetegeknél van jelentősége.
- a szaglás zavara, a szag- vagy ízérzés elvesztése (parozmia, anozmia, ageuzia)
- a mozgás, járás zavarai (diszkinézia, extrapiramidális zavarok)
- átmeneti eszméletvesztés vagy ájulás (szinkope)
- átmeneti látásvesztés, szemgyulladás
- halláskárosodás vagy hallásvesztés
- nehezített légzés, zihálás (bronhospazmus)
- allergiás tüdőreakciók
- a bőr napfény és ultraibolya sugárzás iránti fokozott érzékenysége (fotoszenzitivitás)
- a véráramlást biztosító erek allergiás reakció által kiváltott gyulladása (vaszkulitisz)
- a száj nyálkahártyájának gyulladása (sztomatitisz)
- izomszakadás és izomkárosodás (rabdomiolízis)
- ízületek kivörösödése és duzzadása (artritisz)
- fájdalom, beleérve a hát-, mellkas- és végtagfájdalmat
- porfíriás betegekben porfíriás roham (nagyon ritka anyagcsere betegség)
- homályos látással kísért vagy anélküli állandó fejfájás (jóindulatú agyűri nyomásfokozódás, ún. intrakraniális hipertenzió).
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. HOGYAN KELL A LEVOFLOXACIN MYLAN-T TÁROLNI?
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást, azonban ajánlatos a Levofloxacin Mylan filmtablettát az eredeti csomagolásban, száraz helyen tárolni.
A címkén/dobozon/tartályon feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A CSOMAGOLÁS TARTALMA ÉS EGYÉB INFORMÁCIÓK
Mit tartalmaz a Levofloxacin Mylan?

- A készítmény hatóanyaga a levofloxacin-hemihidrát.
500 mg levofloxacin (levofloxacin-hemihidrát formájában) filmtablettánként.
- Egyéb összetevők: mikrokristályos cellulóz, kroszpovidon, hidroxipropilcellulóz, magnézium-sztearát.
A tabletta bevonatban: hidroxipropilcellulóz, makrogol 400, makrogol 3350 és titán-dioxid (E171).
Milyen a Levofloxacin Mylan külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Fehér vagy majdnem fehér színű, hosszúkás, mindkét oldalán domború, mindkét oldalán bemetszéssel ellátott filmtabletta, az egyik oldalán "LVO" és "500" jelölés, a másik oldalán "G" és "G" jelölés látható a bemetszés két oldalán.
A tabletta egyenlő adagokra osztható.
1 db, 2 db, 3 db, 5 db, 7 db, 8 db, 10 db, 14 db, 16 db, 50 db, és 200 db filmtabletta buborékcsomagolásban, dobozban vagy 50 db és 500 db filmtabletta tartályban és dobozban.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

Kapcsolódó betegségek ( felnőttkori fertőző betegségek, vese és húgyutak betegségei, bőr- és nemi betegségek, tüdő- és légúti megbetegedések, fül-orr-gégészeti betegségek )

Szeretném megvásárolni patikában, megkeresem a legközelebbi patikát:


Partner patikáink: logo BENU Gyógyszertár