Gyógyszerkereső

LEVOFLOXACIN-Q PHARMA 500 mg filmtabletta

LEVOFLOXACIN-Q PHARMA 500 mg filmtabletta

Hatóanyag:
levofloxacin

ATC:
Levofloxacin

Vényköteles

- Normatív TB támogatás: igen
- Közgyógyellátásra adható: igen
- EÜ támogatásra adható: nem
- EÜ 100 támogatásra adható: nem

Kiszerelés:
5x


Kedvezményes árak:

1345 Ft

1014 Ft

Törzskönyvi szám: OGYI-T-22652/03
Gyártó: Q PHARMA

( * : az ár tájékozatató jellegű. )

LEVOFLOXACIN-Q PHARMA 500 mg filmtabletta

Hatóanyag:
levofloxacin

ATC:
Levofloxacin

Vényköteles

- Normatív TB támogatás: igen
- Közgyógyellátásra adható: igen
- EÜ támogatásra adható: nem
- EÜ 100 támogatásra adható: nem

Kiszerelés:
7x


Kedvezményes árak:

1865 Ft

1401 Ft

Törzskönyvi szám: OGYI-T-22652/04
Gyártó: Q PHARMA

( * : az ár tájékozatató jellegű. )

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Levofloxacin-Q Pharma filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Az Ön gyógyszerének a neve Levofloxacin-Q Pharma filmtabletta. A Levofloxacin-Q Pharma filmtabletta a levofloxacin nevű hatóanyagot tartalmazza, mely az antibiotikumok gyógyszercsoportjába tartozik. A levofloxacin egy \"kinolon\" típusú antibiotikum, mely a szervezetében fertőzéseket okozó baktériumokat pusztítja el.
A Levofloxacin-Q Pharma filmtablettát az alábbi szervek fertőzéseinek a kezelésére lehet alkalmazni:
- orrmelléküregek,
- a tüdők, olyan betegek esetében, akiknek már hosszú ideje fennálló légzési panaszaik vannak, vagy tüdőgyulladásuk van,
- húgyutak, a vesét és a húgyhólyagot is beleértve,
- prosztata, hosszan tartó fertőzés esetén,
- a bőr és az alatta elhelyezkedő szövetek, többek között az izmok. Ezeket esetenként \"lágyrész\" fertőzéseknek nevezik.
Speciális esetekben a Levofloxacin-Q Pharma filmtabletta alkalmazható egy légzőszervi megbetegedés, az ún. antrax esetében a fertőzés esélyének csökkentésére, illetve a már meglévő betegség esetén a betegség súlyosbodásának elkerülésére, ha Ön az antraxot okozó baktériummal fertőződött meg.
2 Tudnivalók a Levofloxacin-Q Pharma filmtabletta szedése előtt

Ne szedje a Levofloxacin-Q Pharma filmtablettát:
- ha Ön allergiás a levofloxacinra, valamely más úgynevezett kinolon típusú antibiotikumra, pl. moxifloxacinra, ciprofloxacinra vagy ofloxacinra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére. A túlérzékenységi reakció tünetei lehetnek: bőrkiütés, nyelési vagy légzési nehézség; az ajkak, az arc, a torok és a nyelv duzzanata.
- ha Ön epilepsziában szenved, vagy korábban epilepsziában szenvedett;
- ha Önnek bármikor is ínbántalma, például íngyulladása volt a \"kinolonok\" osztályába tartozó antibiotikummal történt kezelés kapcsán. (Az inak az izmainkat rögzítik a csontokhoz.);
- ha gyermek vagy növésben lévő serdülőkorú;
- ha Ön terhes, teherbe eshet, vagy úgy véli, hogy terhes;
- ha Ön szoptat.
Ne szedje ezt a gyógyszert, ha a fentiek közül bármelyik eset fennáll Önnél. Ha bizonytalan, beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, mielőtt elkezdené szedni a Levofloxacin-Q Pharma filmtablettát.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Levofloxacin-Q Pharma filmtabletta szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, ha:
- Ön 60 éves, vagy 60 évnél idősebb
- kortikoszteroidokat szed, amelyeket esetenként szteroidoknak is neveznek (lásd \"Egyéb gyógyszerek és a Levofloxacin-Q Pharma\" részt)
- Önnek korábban bármikor görcsrohama volt
- korábban agyi károsodást szenvedett szélütés vagy súlyos agysérülés miatt
- veseproblémái vannak
- Ön bizonyos \"glükóz-6-foszfát-dehidrogenáz hiány\"-ban szenved. A gyógyszer alkalmazásával ebben az esetben nagyobb valószínűséggel alakulhatnak ki Önnél súlyos vérproblémák.
- Ön korábban pszichiátriai betegségben szenvedett
- Önnek korábban bármikor szívproblémái voltak: óvatosság szükséges ennek a gyógyszernek a szedése esetén, ha Önnél születése óta fennáll vagy a családi kórtörténetben szerepel a megnyúlt QT-intervallum tünetcsoport (EKG-n, a szív elektromos ingerületeit rögzítő műszeren látható eltérés), ha a sóháztartás zavara mutatható ki a vérében (a vérben különösen alacsony a kálium- és magnéziumszint), nagyon lassú a szívverése (úgynevezett \"bradikardia\"), gyenge a szíve (szívelégtelenség), szívrohama volt (miokardiális infarktus), ha Ön nő, vagy időskorú, vagy ha Ön olyan egyéb gyógyszereket szed, melyek kóros EKG elváltozásokat okoznak (lásd \"Egyéb gyógyszerek és a Levofloxacin-Q Pharma\" részt).
- Ön cukorbeteg
- Önnek korábban bármikor májbetegsége volt
- Ön súlyos izomgyengeségben (ún. miaszténia grávisz) szenved
Ha nem biztos abban, hogy a fentiek közül bármelyik eset fennáll Önnél, beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, mielőtt elkezdené szedni a Levofloxacin-Q Pharma filmtablettát.
Egyéb gyógyszerek és a Levofloxacin-Q Pharma filmtabletta
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről. Erre azért van szükség, mert a Levofloxacin-Q Pharma filmtabletta befolyásolhatja más gyógyszerek hatását, illetve más gyógyszerek is befolyásolhatják a Levofloxacin-Q Pharma hatását.
Mindenképpen tájékoztassa kezelőorvosát, ha az alábbi gyógyszerek közül szedi valamelyiket, mert ebben az esetben a Levofloxacin-Q Pharma alkalmazása mellett fokozódhat a mellékhatások kialakulásának kockázata.
- Kortikoszteroidok, szteroidoknak is nevezett szerek - gyulladások kezelésére szolgálnak. Az egyidejű kezelés nagyobb valószínűséggel okozhat íngyulladást, és/vagy ínszakadást.
- Warfarin a vér hígítására szolgáló gyógyszer. Az egyidejű kezelés nagyobb valószínűséggel okozhat Önnél vérzést. Ilyen esetben kezelőorvosa rendszeres laboratóriumi vizsgálatot rendelhet el, hogy ellenőrizze a véralvadás mértékét.
- Teofillin - légzési nehézségek elleni szer. Nagyobb a görcsroham kialakulásának a kockázata Levofloxacin-Q Pharmával történő együttes alkalmazása esetén.
- Nem-szteroid gyulladásgátlók (NSAID-ok) - fájdalom és gyulladás elleni gyógyszerek, mint pl. az acetilszalicilsav, ibuprofén, fenbufén, ketoprofén, indometacin. A Levofloxacin-Q Pharmával történő együttes alkalmazása esetén nagyobb a görcsroham kialakulásának kockázata.
- Ciklosporin - szervátültetés esetén alkalmazott gyógyszer. Fokozódhat a ciklosporinra jellemző mellékhatások kialakulása.
- Szívritmust befolyásoló gyógyszerek. Ezek közé tartoznak a szabálytalan szívverés gyógyszerei (antiaritmikumok mint pl. a kinidin, hidrokinidin, dizopiramid, szotalol, dofetilid, ibutilid és amiodaron), a depresszió kezelésére szolgáló gyógyszerek (triciklusos antidepresszánsok, mint pl. az amitriptilin és az imipramin), pszichiátriai betegségekben alkalmazott gyógyszerek (antipszichotikumok), és a bakteriális fertőzésekre alkalmazott gyógyszerek (úgynevezett \"makrolid\" antibiotikumok, mint pl. az eritromicin, azitromicin és a klaritromicin).
- A probenecid - köszvény elleni gyógyszer, és a cimetidin - fekély és gyomorégés ellen alkalmazott gyógyszer. Fokozott elővigyázatosság szükséges, amennyiben e gyógyszerek közül valamelyiket a Levofloxacin-Q Pharma-val együtt szedik. Amennyiben veseproblémái vannak, az Ön kezelőorvosa kisebb dózisokat alkalmazhat.

- A következő gyógyszerekkel együtt ne alkalmazza a Levofloxacin-Q Pharma filmtablettát, mert befolyásolhatják a Levofloxacin-Q Pharma hatását:
- Vastabletták (vérszegénység ellen), cinktartalmú szerek, magnézium- és alumínium-tartalmú savkötők (gyomorsav-, gyomorégés ellen), didanozin vagy szukralfát (gyomorfekély esetén). Lásd a 3. pont \"Amennyiben vastablettát, cinktartalmú készítményt, savkötőket, didanozint vagy szukralfátot szed\" részét.
- Vizeletteszt opiátokra
- A vizelet teszt \"ál-pozitív\" eredményt adhat erős fájdalomcsillapítók, ún. \"opiátok\" és Levofloxacin-Q Pharma egyidejű alkalmazása esetén. Amennyiben kezelőorvosa vizeletvizsgálatra küldi, tájékoztassa arról, hogy Levofloxacin-Q Pharma-t szed.
- Tuberkulózis teszt
- A Levofloxacin-Q Pharma alkalmazása \"ál-negatív\" eredményt adhat a tuberkulózist okozó baktérium kimutatását célzó tesztek alkalmazásakor a laboratóriumi vizsgálatok során.
- Terhesség, szoptatás, és termékenység
- Ne szedje ezt a gyógyszert, ha:
- Ön terhes, fennáll Önnél a terhesség lehetősége, vagy úgy véli, hogy terhes;
- szoptat, vagy tervezi a szoptatást.
- A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
- Egyes mellékhatások - mint a szédülés, álmosság, forgó jellegű szédülés vagy látászavarok -jelentkezhetnek Önnél a gyógyszer bevétele után. Ezek hátrányosan befolyásolhatják a koncentráló és reagáló képességét. Ne vezessen gépjárművet, ne végezzen fokozott figyelmet igénylő tevékenységet, ha ezek a mellékhatások jelentkeznek Önnél.
- HOGYAN KELL SZEDNI A LEVOFLOXACIN-Q PHARMA FILMTABLETTÁT?

- A gyógyszert mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

- A Levofloxacin-Q Pharma filmtabletta alkalmazása
- A filmtablettát szájon keresztül,
- szétrágás nélkül, egy pohár vízzel kell bevenni és lenyelni,
- a bevétel történhet étkezés közben vagy bármikor az étkezések között.
- Védje bőrét a napfénytől
- A készítmény alkalmazása alatt, valamint a filmtabletta szedésének befejezését követően 2 napig óvja bőrét a közvetlen napfénytől. Erre azért van szükség, mert a kezelés miatt bőre sokkal érzékenyebbé válik és leéghet, viszkethet, vagy súlyosan felhólyagosodhat, ha nem tartja be a következő utasításokat:
- Használjon magas faktorszámú napkrémet.
- Minden esetben viseljen kalapot és olyan öltözéket, ami elfedi a végtagjait.
- Kerülje a szoláriumot.
- Amennyiben már szed vastablettát, cinktartalmú készítményt, savkötőket, didanozint vagy szukralfátot
- Ezeket a tablettákat ne vegye be a Levofloxacin-Q Pharma-val egyidejűleg. Legalább 2 órával a Levofloxacin-Q Pharma filmtabletta bevételét megelőzően, vagy 2 órával a Levofloxacin-Q Pharma bevétele után alkalmazza őket.
- Mennyit kell bevenni a Levofloxacin-Q Pharma filmtablettából?
- Kezelőorvosa határozza meg, hány Levofloxacin-Q Pharma filmtablettát kell bevennie.
- Az alkalmazott adag az Ön fertőzésének típusától, és attól függ, hogy a fertőzés hol helyezkedik el a szervezetében.
- Az Ön kezelésének időtartama a fertőzésének súlyosságától függ.
- Ha úgy érzi, a készítmény kevéssé hat, vagy éppen túlzottan hatékony, ne változtasson az adagoláson, hanem haladéktalanul forduljon kezelőorvosához.
- Felnőttek és időskorúak
- Orrmelléküregek fertőzése
- 2 db 250 mg-os Levofloxacin-Q Pharma filmtabletta naponta egyszer
- vagy
- 1 db 500 mg-os Levofloxacin-Q Pharma filmtabletta naponta egyszer

- A tüdők fertőzése olyan betegek esetében, akiknek már hosszú ideje fennálló légzési panaszaik vannak
- 2 db 250 mg-os Levofloxacin-Q Pharma filmtabletta naponta egyszer
- vagy
- 1 db 500 mg-os Levofloxacin-Q Pharma filmtabletta naponta egyszer

- Tüdőgyulladás
- 2 db 250 mg-os Levofloxacin-Q Pharma filmtabletta naponta egyszer vagy kétszer
- vagy
- 1 db 500 mg-os Levofloxacin-Q Pharma filmtabletta naponta egyszer vagy kétszer
- Húgyúti fertőzések, a vesét és a húgyhólyagot is beleértve
- 1 vagy 2 db 250 mg-os Levofloxacin-Q Pharma filmtabletta naponta
- vagy
- 1/2 vagy 1 db 500 mg-os Levofloxacin-Q Pharma filmtabletta naponta

- Prosztatafertőzés
- 2 db 250 mg-os Levofloxacin-Q Pharma filmtabletta naponta egyszer
- vagy
- 1 db 500 mg-os Levofloxacin-Q Pharma filmtabletta naponta egyszer

- Bőr- és lágyrész fertőzések, beleértve az izmokat is
- 2 db 250 mg-os Levofloxacin-Q Pharma filmtabletta naponta egyszer vagy kétszer
- vagy
- 1 db 500 mg-os Levofloxacin-Q Pharma filmtabletta naponta egyszer vagy kétszer
Felnőttek és idősek veseproblémával
Amennyiben veseproblémái vannak, a kezelőorvosa kisebb dózisokat írhat elő.

Gyermekek és serdülők
A készítmény gyermekek és serdülők számára nem adható.

Ha az előírtnál több Levofloxacin-Q Pharma filmtablettát vett be
Ha az előírtnál véletlenül több filmtablettát vett be, haladéktalanul keressen fel egy orvost vagy kérjen orvosi tanácsot. Vigye magával a gyógyszer dobozát, hogy megmutathassa az orvosnak. A túladagolás olyan tüneteket eredményezhet, mint: görcsrohamok, zavartság, szédülés, tudatzavar, remegés, szívproblémák, amelyek egyenetlen szívverést okozhatnak, továbbá hányinger, gyomorégés.

Ha elfelejtette bevenni a Levofloxacin-Q Pharma filmtablettát
Ha elfelejtett bevenni egy adagot a Levofloxacin-Q Pharma-ból, vegye be amint eszébe jut, kivéve, ha már túl közel van a következő adag bevételének időpontja. A soron következő előírt adagolási időpontban ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.
Ha idő előtt abbahagyja a Levofloxacin-Q Pharma filmtabletta szedését
Ne hagyja abba a Levofloxacin-Q Pharma szedését csak azért, mert jobban érzi magát. Fontos, hogy az orvosa által előírt ideig szedje a gyógyszert. Ha túl hamar abbahagyja a tabletták szedését, a fertőzés kiújulhat, az állapota rosszabbodhat, vagy a fertőzést okozó baktériumok ellenállóvá válhatnak a gyógyszerre.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. A mellékhatások általában enyhe vagy közepes fokúak, és gyakran rövid időn belül megszűnnek.
Hagyja abba a Levofloxacin-Q Pharma szedését, és sürgősen keresse fel kezelőorvosát vagy a legközelebbi kórházat, ha az alábbi tünetek valamelyikét észleli:

Nagyon ritka mellékhatások (10 000 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet)
- allergiás reakció, melynek jelei lehetnek: bőrkiütés, nyelési vagy légzési problémák; az ajkak, az arc, a torok vagy a nyelv duzzanata.
- Hagyja abba a Levofloxacin-Q Pharma szedését, és haladéktalanul forduljon orvoshoz, ha az alábbi súlyos mellékhatások valamelyikét észleli - azonnali orvosi beavatkozásra lehet szüksége:

- Ritka (1000 közül legfeljebb 1 beteget érinthet)
- esetleg gyomorgörccsel és magas lázzal jelentkező vizes hasmenés, amely időnként véres is lehet. Ez súlyos bélproblémára utalhat.
- ín-, vagy ínszalagfájdalom és gyulladás, mely szakadáshoz vezethet. Az Achilles-ín érintett leginkább.
- görcsrohamok
- Nagyon ritka (10 000 közül legfeljebb 1 beteget érinthet)
- égő érzés, viszketés, fájdalom vagy zsibbadás. Ezek az úgynevezett neuropátia tünetei lehetnek.
- Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)
- súlyos bőrkiütések, beleértve az ajkak, a szemek, a száj, az orr és nemi szervek környékén keletkező hólyagosodást és hámlást.
- étvágycsökkenés, a bőr illetve szem sárgás elszíneződése, sötét vizelet, viszketés, hasi érzékenység, ezek a jelek a májjal kapcsolatos problémákra utalhatnak, beleértve a máj végzetes károsodását is.
- Amennyiben a Levofloxacin-Q Pharma szedése során romlana a látása, vagy bármilyen más probléma merülne fel a szemével kapcsolatban, azonnal forduljon szemész szakorvoshoz.
- Jelezze kezelőorvosának, ha az alábbiak közül valamelyik mellékhatás súlyossá válik, vagy néhány napnál tovább tart:

- Gyakori (10 közül legfeljebb 1 beteget érinthet)
- alvászavarok
- fejfájás, szédülés
- hányinger, hányás és hasmenés
- egyes májenzimek szintjének megemelkedése a vérben
- Nem gyakori (100 közül legfeljebb 1 beteget érinthet)
- egyéb baktériumok, vagy gombák elszaporodása, pl. gombák okozta fertőzés, úgynevezett Candida fertőzés, ami kezelést tehet szükségessé
- a fehérvérsejtek számának változása, amelyet a vérvizsgálati eredményekben mutatnak ki (leukopénia, eozinofília)
- feszültség (szorongás), zavartság, idegesség, álmosság, remegés, forgó jellegű szédülés érzése (vertigo)
- légzési nehézség (diszpnoé)
- az ízérzés megváltozása, étvágytalanság, gyomorműködési-, emésztési zavarok (diszpepszia), hasi fájdalom, puffadás vagy székrekedés
- viszketés és bőrkiütés, súlyos viszketés vagy csalánkiütés (urtikária), fokozott izzadás (hiperhidrózis)
- izom- és ízületi fájdalom
- vérvizsgálati tesztek kóros eredményeket mutathatnak a májproblémák (emelkedett bilirubinszint) vagy vesebántalmak (emelkedett kreatininszint) miatt
- általános gyengeség

- Ritka (1000 közül legfeljebb 1 beteget érinthet)
- a vérlemezkék számának csökkenése (trombocitopénia) miatt könnyebben alakulnak ki véraláfutások és vérzés
- alacsony fehérvérsejtszám (neutropénia)
- túlzott immunválasz (túlérzékenység)
- csökkent vércukorszint (hipoglikémia), aminek a cukorbetegséggel kezelt betegeknél lehet különös jelentősége
- nem létező dolgok látása, hallása (hallucinációk, paranoia), zavarodott gondolatok, megváltozott vélemény (pszichotikus reakciók) öngyilkossági gondolatok és késztetés kockázatával
- depresszió, mentális problémák, nyugtalanság érzése (izgatottság), zavaros álmok vagy rémálmok
- a kezeken és a lábakon tapasztalható zsibbadás érzése (paresztézia)
- a hallás rendellenességei (fülzúgás), látászavarok (homályos látás)
- szokatlanul szapora szívverés (tahikardia), kórosan alacsony vérnyomás (hipotenzió)
- izomgyengeség, aminek a miaszténia gráviszban (az idegrendszer ritka betegségében) szenvedő betegeknél lehet különös jelentősége
- veseműködési zavar és alkalmanként allergiás vesereakció, úgynevezett intersticiális nefritisz miatt kialakuló veseelégtelenség
- láz
- Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)
- a vörösvérsejtek számának csökkenése (anémia): a vörösvérsejtek károsodása miatt a bőrszín sápadt, vagy sárgás lesz; minden vérsejttípus számának csökkenése (pancitopénia)
- láz, torokfájás és nem szűnő, általános rossz közérzet. Ezek a tünetek a fehérvérsejtek számának csökkenése miatt alakulhatnak ki (agranulocitózis)
- a keringés összeomlása (anafilaxia-szerű sokk)
- vércukorszint emelkedése (hiperglikémia) vagy a vér cukorszintjének csökkenése, mely kómához vezethet (hipoglikémiás kóma). Ennek cukorbetegeknél van jelentősége.
- a szagérzékelés zavara, a szag- vagy az ízérzés elvesztése (parozmia, anozmia, ageuzia)
- a mozgás, járás zavarai (diszkinézia, extrapiramidális zavarok)
- átmeneti eszméletvesztés vagy ájulás (szinkope)
- átmeneti látásvesztés
- halláskárosodás vagy hallásvesztés
- szokatlanul szapora szívverés, életveszélyesen rendszertelen szívverés, beleértve a szívmegállást is, a szívritmus változása (EKG-n, a szív elektromos ingerületeit rögzítő műszeren látható megnyúlt QT szakasz)
- nehezített légzés, zihálás (hörgőgörcs)
- allergiás tüdőreakciók
- hasnyálmirigy-gyulladás
- májgyulladás (hepatitisz)
- a bőr napfény és ultraibolya sugárzás iránti fokozott érzékenysége (fotoszenzitivitás)
- a véráramlást biztosító erek allergiás reakció által kiváltott gyulladása (vaszkulitisz)
- a száj nyálkahártyájának gyulladása (sztomatitisz)
- izomszakadás és izomsorvadás (rabdomiolízis)
- ízületek kivörösödése és duzzadása (artritisz)
- fájdalom, beleérve a hát-, mellkas- és végtagfájdalmat
- porfíriás betegekben porfíriás roham (nagyon ritka anyagcsere betegség)
- homályos látással kísért vagy a nélküli állandó fejfájás (jóindulatú intrakraniális hipertenzió)
Mellékhatások bejelentése

Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Levofloxacin-Q Pharma filmtablettát tárolni
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.
A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felh.:) után ne alkalmazza a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Levofloxacin-Q Pharma filmtabletta?
- A készítmény hatóanyaga:
- Levofloxacin-Q Pharma 250 mg filmtabletta: 250 mg levofloxacin (256,23 mg levofloxacin-hemihidrát formájában).
- Levofloxacin-Q Pharma 500 mg filmtabletta: 500 mg levofloxacin (512,46 mg levofloxacin-hemihidrát formájában).
- Egyéb összetevők:
Tablettamag: mikrokristályos cellulóz, hidroxipropilcellulóz, kroszpovidon, magnézium-sztearát.

Filmbevonat Levofloxacin-Q Pharma 250 mg filmtablettánál: Opadry Orange OY-S-33016: vörös vas-oxid (E 172), makrogol 4000, titán-dioxid (E 171), hipromellóz, sunset yellow FCF alumínium lakk (E110), indigó kármin alumínium lakk (E132).
Filmbevonat Levofloxacin-Q Pharma 500 mg filmtablettánál: Opadry Orange OY-S-33016: vörös vas-oxid (E 172), makrogol 4000, titán-dioxid (E 171), hipromellóz, sunset yellow FCF alumínium lakk (E110), indigó kármin alumínium lakk (E132); sárga vas-oxid (E172).
Milyen a Levofloxacin-Q Pharma külleme és mit tartalmaz a csomagolás?

Küllem:
Levofloxacin-Q Pharma 250 mg filmtabletta
Rózsaszín, hosszúkás, mindkét oldalán domború, bemetszéssel ellátott filmbevonatú tabletta.
Tabletta méret: kb. 13,7 x 6,7 x 3,8 mm.
A tabletta egyenlő adagokra osztható.
Levofloxacin-Q Pharma 500 mg filmtabletta
Narancssárga színű, hosszúkás, mindkét oldalán domború felületű, bemetszéssel ellátott filmbevonatú tabletta.
Tabletta méret: kb. 19,3 x 7,8x 5 mm.
A tabletta egyenlő adagokra osztható.

Csomagolás:
Levofloxacin-Q Pharma 250 mg filmtabletta:
Filmtabletták átlátszó, PVC/PE/PVDC//Al buborékcsomagolásban, dobozban.
5 db vagy7 db filmtabletta dobozonként.
Levofloxacin-Q Pharma 500 mg filmtabletta:
Filmtabletták átlátszó PVC/PE/PVDC//Al buborékcsomagolásban, dobozban.
5 db vagy7 db filmtabletta dobozonként.

Kapcsolódó betegségek ( fül-orr-gégészeti betegségek, tüdő- és légúti megbetegedések, vese és húgyutak betegségei, felnőttkori fertőző betegségek, bőr- és nemi betegségek )

Szeretném megvásárolni patikában, megkeresem a legközelebbi patikát:


Partner patikáink: logo BENU Gyógyszertár


Hasonló gyógyszerek (hatóanyag és ár +/- 25%)

Új gyógyszer keresése