LAMITRIN 50 mg tabletta

LAMITRIN 50 mg tabletta betegtájékoztatója

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A LAMITRIN ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
A Lamitrin az epilepszia-ellenes gyógyszerek, az úgynevezett antiepileptikumok csoportjába tartozik. A Lamitrin-t kétféle betegségben - epilepsziában és bipoláris betegségben alkalmazzák.
A Lamitrin az epilepszia kezelésére szolgál, gátolja az agyban azokat a jeleket, amelyek az epilepsziás görcsöket (görcsrohamokat) váltják ki.
- Felnőtteknek és gyermekeknek 13 éves kortól a Lamitrin önmagában vagy egyéb gyógyszerrel együtt adható az epilepszia kezelésére. A Lamitrin alkalmazható egyéb olyan gyógyszerekkel együtt göcsrohamok kezelésére, amelyek az ún. Lennox-Gastaut szindrómához társulva jelentkeznek.
- 2-12 éves kor közötti gyermekek kezelésére a Lamitrin egyéb gyógyszerekkel együtt alkalmazható a fent felsorolt állapotokban. Önmagában adva az epilepszia egy bizonyos típusa kezelésére alkalmazható, amelyet típusos abszensz rohamoknak neveznek.
A Lamitrin a bipoláris kedélybetegség kezelésére is szolgál.
A bipoláris kedélybetegségben (más néven mániás depresszióban) szenvedő emberek szélsőséges kedélyállapot változásokat tapasztalnak; ilyenek a mániás periódusokkal (izgatottság vagy eufória) váltakozó depressziós időszakok (mélységes szomorúság vagy elkeseredettség). A 18 éves vagy idősebb felnőtteknél a Lamitrin alkalmazható önmagában vagy egyéb gyógyszerrel együtt a bipoláris kedélybetegséghez társuló depressziós periódusok megelőzésére. Egyelőre nem ismert, hogy a Lamitrin miként fejti ki az agyban ezt a hatását.
2. TUDNIVALÓK A LAMITRIN SZEDÉSE ELŐTT
Ne szedje a Lamitrin-t
- ha allergiás (túlérzékeny) a lamotriginre vagy a Lamitrin egyéb összetevőjére (lásd 6. pont).
Amennyiben ez érvényes Önre:
közölje ezt kezelőorvosával, és ne szedje a Lamitrin-t.
A Lamitrin fokozott elővigyázatossággal alkalmazható
Mielőtt Ön a Lamitrin szedését megkezdi, kezelőorvosának tudnia kell:
- ha Önnek bármilyen veseproblémája van;
- ha Ön valaha bőrkiütéseket tapasztalt lamotrigin vagy egyéb bipoláris kedélybetegség vagy epilepszia-ellenes gyógyszer bevétele után;
- ha Önnél valaha már kialakult agyhártyagyulladás lamotrigin bevétele után (olvassa el a tünetek leírását a betegtájékoztató 4. pontjában: "Egyéb mellékhatások");
- ha már szed olyan gyógyszert, mely lamotrigint tartalmaz.
Amennyiben ezek bármelyike érvényes Önre:
közölje ezt kezelőorvosával, aki dönthet úgy, hogy csökkenti a gyógyszer adagját, vagy megállapíthatja, hogy az Ön számára a Lamitrin nem megfelelő.
Fontos információk a potenciálisan életet veszélyeztető reakciókról
A betegek egy kis részénél a Lamitrin allergiás reakciót vagy potenciálisan életet veszélyeztető bőrreakciót válthat ki, amelyből, ha nem kezelik, még súlyosabb állapot alakulhat ki. Ismernie kell a tüneteket, amelyekre a Lamitrin szedése során oda kell figyelnie.
Olvassa el a tünetek leírását a betegtájékoztató 4. pontjában, a "Potenciálisan életet veszélyeztető reakciók: azonnal forduljon orvoshoz" cím alatt.
Önkárosító vagy öngyilkossági gondolatok
Az epilepszia-ellenes gyógyszerek számos betegség, köztük epilepszia és bipoláris megbetegedés kezelésére szolgálnak. Bipoláris kedélybetegségben szenvedő embereknek lehetnek önkárosító vagy öngyilkos gondolatai. Ha Ön bipoláris kedélybetegségben szenved, nagyobb valószínűséggel lehetnek ilyen gondolatai:
- ha Ön először kezdi el a kezelést,
- ha Önnek korábban voltak már önkárosító vagy öngyilkossági gondolatai,
- ha Ön 25 évesnél fiatalabb.
Amennyiben Önnek aggasztó gondolatai vagy élményei vannak, vagy azt tapasztalja, hogy rosszabbul van vagy új tünetek lépnek fel, mialatt a Lamitrin-t szedi:
forduljon orvoshoz, amilyen hamar csak lehet, vagy kérjen segítséget a legközelebbi kórházban.
Néhány embernek, akiket antiepileptikummal, pl. Lamitrin-nel kezeltek, voltak önkárosító vagy öngyilkos gondolatai. Amennyiben bármikor ilyen gondolatai támadnak, azonnal forduljon kezelőorvosához.
Ha a Lamitrin-t epilepszia kezelésére alkalmazza
Egyes típusú epilepsziákban a görcsrohamok olykor rosszabbodhatnak vagy gyakrabban jelentkezhetnek, amíg Ön a Lamitrin-t szedi. Egyes betegek súlyos görcsrohamokat tapasztalhatnak, amelyek komoly egészségi problémákat okozhatnak. Ha Önnél gyakrabban jelentkeznek a görcsök, vagy ha súlyos görcsrohamot tapasztal a Lamitrin szedése során:
amilyen hamar csak lehet, forduljon orvoshoz.
Bipoláris kedélybetegség kezelésére 18 éves kor alatt a Lamitrin nem adható. A depresszió és egyéb mentális egészségi problémák kezelésére használt gyógyszerek a gyermekek és a 18 év alatti serdülők esetében megnövelik az öngyilkossági gondolatok és viselkedés veszélyét.
A kezelés ideje alatt szedett egyéb gyógyszerek
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét, a jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről, vagy ha új gyógyszert kezd szedni, beleértve a gyógynövény készítményeket, vagy a vény nélkül kapható készítményeket is.
Kezelőorvosának tudnia kell arról, ha más gyógyszereket is szed az epilepszia vagy lelki, illetve mentális problémái kezelésére. Erre azért van szükség, hogy biztosan a megfelelő adagot kapja.
Ezek a gyógyszerek az alábbiak:
- oxkarbazepin, felbamát, gabapentin, levetiracetám, pregabalin, topiramát, vagy zonizamid (epilepszia kezelésére alkalmazzák);
- lítium vagy olanzapin (mentális egészségi problémák kezelésére alkalmazzák);
- bupropion (mentális egészségi problémák kezelésére vagy a dohányzásról való leszoktatás céljából alkalmazzák).
Tájékoztassa kezelőorvosát, ha ezek közül valamelyiket szedi.
Néhány gyógyszer kölcsönhatásba lép a Lamitrin-nel, vagy fokozza a mellékhatások előfordulásának kockázatát. Ide tartoznak:
- valproát (epilepszia és lelki, illetve elmebeli problémák, mentális egészségi problémák kezelésére alkalmazzák);
- karbamazepin (epilepszia és lelki, illetve elmebeli problémák kezelésére alkalmazzák);
- fenitoin, primidon vagy fenobarbitál (epilepszia kezelésére alkalmazzák);
- riszperidon (lelki, illetve elmebeli problémák kezelésére alkalmazzák);
- rifampicin (antibiotikum);
- lopinavir és ritonavir vagy atazanavir és ritonavir kombinációja (humán immunhiány vírus (HIV) fertőzés kezelésére alkalmazzák);
- hormonális fogamzásgátlók, így a fogamzásgátló tabletták (lásd alább).
Tájékoztassa kezelőorvosát, ha ezek közül bármelyiket már szedi, vagy elkezdi szedni, illetve abbahagyja szedésüket.
A hormonális fogamzásgátlók (így a fogamzásgátló tabletták) befolyásolhatják a Lamitrin hatását.
Kezelőorvosa tanácsolhatja Önnek egy bizonyos fajta hormonális fogamzásgátló, vagy más fogamzásgátló módszer alkalmazását mint pl. gumióvszer, pesszárium, spirál. Amennyiben Ön hormonális fogamzásgátlót (tablettát) szed, orvosa a Lamitrin vérszint ellenőrzése céljából vérmintát vetethet. Ha hormonális fogamzásgátlást használ, vagy ha alkalmazásának elkezdését tervezi:
beszéljen kezelőorvosával, aki tájékoztatja a fogamzásgátlás Ön számára legmegfelelőbb formájáról.
A Lamitrin is befolyásolhatja a hormonális fogamzásgátlók hatását, habár kevéssé valószínű, hogy hatásukat csökkentené. Amennyiben hormonális fogamzásgátlót használ, és a menstruációs ciklusában bármilyen változást észlel, pl. áttöréses vagy pecsételő vérzés jelentkezik a vérzési periódusok közt:
értesítse kezelőorvosát. Ez jele lehet annak, hogy a Lamitrin befolyásolja az Ön fogamzásgátló gyógyszerének hatását.
Terhesség és szoptatás
Fokozott lehet a magzati károsodás kockázata azoknál a csecsemőknél, akiknek édesanyja Lamitrin-t szedett a terhesség alatt. Az ilyen jellegű rendellenességek közé tartozik például az ajakhasadék (nyúlszáj) vagy a szájpadhasadék. Ebben az esetben orvosa tanácsolhatja folsav kiegészítő adagolását, ha Ön terhességet tervez, illetve ha terhes.
A terhesség is módosíthatja a Lamitrin hatékonyságát, ezért Önnél vérvizsgálatokra lehet szükség, és esetleg módosítani kell az adagolást.
Közölje kezelőorvosával, ha Ön terhes, lehet, hogy terhes, vagy terhességet tervez. Ne hagyja abba a gyógyszer szedését, amíg meg nem beszéli ezt orvosával. Ez különösen akkor fontos, ha Ön epilepsziás.
Közölje kezelőorvosával, ha Ön szoptat, vagy szoptatást tervez. A Lamitrin hatóanyaga bejut az anyatejbe, és hatással lehet a csecsemőjére. Orvosa tájékoztatni fogja Önt a Lamitrin-kezelés alatt folytatott szoptatás kockázatáról és előnyéről, és időről-időre ellenőrizni fogja csecsemőjét, ha Ön a szoptatás mellett dönt.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A Lamitrin szédülést és kettőslátást okozhat.
Ne vezessen és ne működtessen gépeket, hacsak nem biztos abban, hogy nincs ilyen hatása a gyógyszernek.
Amennyiben Ön epilepsziás, kérje ki kezelőorvosa tanácsát a gépjárművezetéssel és gépek kezelésével kapcsolatban.
Fontos információk a Lamitrin tabletta egyes összetevőiről
A Lamitrin tabletta kis mennyiségben tejcukrot (laktózt) tartalmaz. Ha Ön érzékeny a laktózra, vagy bármely más cukorra:
Mondja el kezelőorvosának, és ne szedje a Lamitrin-t.
3. HOGYAN KELL SZEDNI A LAMITRIN-T?
A Lamitrin-t mindig az orvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetőn, kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét.
Mennyi Lamitrin-t kell szednie
Az Ön számára legmegfelelőbb Lamitrin adag megállapításához némi időre van szükség. Az adagolást az alábbiak befolyásolják:
- életkor,
- szed-e a Lamitrin-nel együtt más gyógyszert,
- van-e bármilyen vese-, illetve májproblémája.
Kezelőorvosa a kezelés elkezdésére alacsony adagot fog előírni és néhány hét alatt fokozatosan növeli azt, míg el nem éri az Ön számára leghatásosabb adagot (ún. hatékony adag).
Soha ne vegyen be az orvos által előírtnál nagyobb adagot!
A Lamitrin szokásos hatékony dózisa felnőttek, valamint a 13 éves vagy idősebb gyermekek esetében napi 100 és 400 mg között van.
2-12 év közötti gyermekeknél a hatékony dózis nagysága testtömegüktől függ. Általában ez a gyermek testtömegének minden kilogrammjaként 1-15 mg, legfeljebb napi 200 mg (maximális fenntartó adag).
A kezelőorvos fogja meghatározni, hogy gyermeke kezelésére a Lamitrin vagy más, kisebb hatóanyag tartalmú lamotrigin készítmény-e a megfelelő.
A Lamictal nem ajánlott 2 évesnél fiatalabb gyermekeknek.
Hogyan kell bevenni a Lamitrin adagját
A Lamitrin adagját naponta egyszer vagy kétszer vegye be, ahogyan kezelőorvosa tanácsolta.
Beveheti étkezés közben vagy attól függetlenül is.
Kezelőorvosa tanácsolhatja Önnek egyéb gyógyszerek szedését, illetve elhagyását attól függően, hogy milyen betegség miatt kapja a kezelést, és arra hogyan reagál.
- A tablettákat egészben kell lenyelni. Elvágni, szétrágni vagy összetörni nem szabad.
- Mindig vegye be a teljes adagot, amelyet az orvos előírt. Soha ne vegye be a tablettának csak egy részét.
Ha az előírtnál több Lamitrin-t vett be
Azonnal lépjen kapcsolatba kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Ha lehet, mutassa meg nekik a Lamitrin dobozát.
Túl sok Lamitrin bevétele esetén a következő tünetek jelentkezhetnek:
- gyors, akarattól független szemmozgás (nisztagmus);
- esetlenség, koordinációs- és egyensúlyzavar (ataxia);
- eszméletvesztés vagy kóma.
Ha elfelejtette bevenni a Lamitrin-t
Ne vegyen be újabb tablettát vagy kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.
Kérje kezelőorvosa tanácsát arra vonatkozóan, miként kezdje el a tablettát újra szedni. Fontos, hogy ezt megtegye.
Ne hagyja abba a Lamitrin szedését utasítás nélkül
A Lamitrin-t addig kell szedni, amíg azt orvosa javasolja. Ne hagyja abba a gyógyszer szedését, hacsak orvosa nem tanácsolja.
Ha a Lamitrin-t epilepszia kezelésére kapja
A Lamitrin szedésének leállításakor fontos, hogy az adag csökkentése lépcsőzetesen történjen, körülbelül 2 hét alatt. Ha hirtelen hagyja abba a Lamictal szedését, Önnél az epilepszia kiújulhat vagy rosszabbodhat.
Ha a Lamitrin-t bipoláris betegség kezelésére kapja
A Lamitrin hatásának kialakulásához időre van szükség, ezért nem valószínű, hogy rögtön jobban fogja érezni magát. Ha abbahagyja a Lamitrin szedését, nem szükséges lépcsőzetesen csökkenteni az adagot. Ám, ha abba akarja hagyni a Lamitrin szedését, előbb beszélje ezt meg orvosával.
4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
Mint minden gyógyszer, így a Lamitrin is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Potenciálisan életet veszélyeztető reakciók: azonnal kérjen orvosi segítséget
A betegek egy kis részénél a Lamitrin allergiás reakciót vagy potenciálisan életet veszélyeztető bőrreakciót válthat ki, amelyből kezelés hiányában még súlyosabb állapot alakulhat ki.
Ezek a tünetek nagyobb valószínűséggel fordulnak elő a Lamitrin-kezelés kezdetén, különösen, ha a kezdő dózis túl magas, vagy ha az adagot túl gyorsan emelik, illetve ha a Lamitrin-t a valproát nevű gyógyszerrel együtt alkalmazzák. Néhány tünet gyakrabban fordul elő gyermekeknél, ezért a szülőknek különösen gondosan kell figyelni ezekre.
Ezeknek a reakcióknak a tünetei:
- bőrkiütés vagy bőrpír, amelyből életet veszélyeztető bőrreakciók alakulhatnak ki, köztük kiterjedt bőrkiütés hólyagosodással és bőrhámlással, elsősorban a száj, az orr, a szemek és a nemi szervek területén (Stevens-Johnson szindróma), nagykiterjedésű bőrhámlás (amely a testfelület több mint 30%-át érinti - toxikus epidermális nekrolízis);
- fekélyek a szájüregben, torokban, orrban vagy nemi szerveken;
- szájgyulladás, illetve szemvörösség vagy duzzanat (konjunktivitisz);
- magas testhőmérséklet (láz), influenza-szerű tünetek vagy álmosság;
- az arc megduzzadása, vagy nyirokcsomó-duzzanat a nyakon, a hónalj tájékán vagy a lágyékhajlatban;
- szokatlan vérzések vagy véraláfutások megjelenése, vagy az ujjak elkékülése;
- torokfájás, vagy egyes fertőzések szokásosnál gyakoribb megjelenése (például megfázás).
Sok esetben ezek a tünetek kevésbé súlyos mellékhatások jelei is lehetnek. Azonban Önnek tudnia kell, hogy ezek életet veszélyeztethetők lehetnek, és amennyiben nem kezelik, súlyosabb problémává fejlődhetnek (úgymint egyes szervek működésének zavara). Amennyiben a fenti tünetek bármelyikét észleli:
Azonnal forduljon orvoshoz. Orvosa dönthet úgy, hogy máj,- vese-, vagy vérvizsgálatokra küldi Önt, és mondhatja Önnek, hogy hagyja abba a Lamitrin szedését. Amennyiben Önnél Stevens-Johnson szindróma vagy toxikus epidermális nekrolízis alakult ki, kezelőorvosa közölni fogja Önnel, hogy soha többé nem szabad szednie lamotrigint.
Nagyon gyakori mellékhatások
Ezek 10 beteg közül több mint 1-nél jelentkezhetnek:
- fejfájás,
- szédülés,
- aluszékonyság vagy álmosság,
- ügyetlenség, koordinációs zavarok (ataxia),
- kettőslátás vagy homályos látás,
- hányinger vagy hányás,
- bőrkiütés.
Gyakori mellékhatások
Ezek 10 beteg közül legfeljebb 1-nél jelentkezhetnek:
- agresszió vagy ingerlékenység,
- gyors, akaratlan szemmozgások (nisztagmus),
- reszketés vagy remegés,
- alvászavar,
- hasmenés,
- szájszárazság,
- kimerültség,
- hátfájás, fájdalom az ízületekben vagy a test más részén.
Ritka mellékhatások
Ezek 1000 beteg közül legfeljebb 1-nél jelentkezhetnek:
- szemviszketés, váladékozással és a szemhéjak pörkösödésével (konjunktivitisz);
- egy életet veszélyeztető bőrreakció (Stevens-Johnson szindróma: lásd még a tájékoztatást a 4. pont elején).
Nagyon ritka mellékhatások
Ezek 10 000 beteg közül legfeljebb 1-nél jelentkezhetnek:
- hallucinációk (olyan dolgok "látása" vagy "hallása", melyek a valóságban nem léteznek);
- zavartság vagy nyugtalanság;
- "ingatagság-érzés" vagy járási, mozgási bizonytalanság;
- akaratlan testmozgások ("tik"), akaratlan izomgörcsök, melyek a szemet, a fejet vagy a törzset érintik (koreoatetózis), vagy egyéb szokatlan testmozgások, mint pl. rángatózás, reszketés vagy merevség;
- életet veszélyeztető bőrreakció (toxikus epidermális nekrolízis: lásd még a tájékoztatást a 4. pont elején);
- epilepsziában szenvedő betegeknél a görcsrohamok gyakoriságának növekedése;
- a máj működésének vérvizsgálatokkal kimutatható megváltozása,.vagy májelégtelenség;
- vérvizsgálattal kimutatható változások, köztük a vörösvértestek számának csökkenése (vérszegénység, azaz anémia), az összes fehérvérsejt vagy egyes fajtáinak esetenként nagyfokú számbeli csökkenése (leukopénia, neutropénia, agranulocitózis), csökkent vérlemezkeszám (trombocitopénia), az összes vérsejt-típus számának egyidejű csökkenése (pancitopénia), és egy csontvelőrendellenesség, amit aplasztikus anémiának neveznek;
- egy súlyos véralvadási zavar, ami szokatlan vérzésekhez vagy véraláfutásokhoz vezethet (disszeminált intravaszkuláris koaguláció);
- magas testhőmérséklet (láz);
- az arc vizenyős duzzanata (ödéma), vagy nyirokcsomó-duzzanat a nyakon, a hónalj tájékán, vagy a lágyékhajlatban (limfadenopátia);
- Parkinson-kórban szenvedő betegeknél a tünetek súlyosbodása.
Egyéb mellékhatások
Kevés betegnél egyéb mellékhatások is előfordultak, azonban ezek pontos gyakorisága nem ismert.
- Egy tünetcsoport, amelybe tartozik:
- láz, hányinger, hányás, fejfájás, nyakmerevség és nagyfokú érzékenység az erős fényre. Ennek oka lehet az agyat és a gerincvelőt borító hártya gyulladása (meningitisz). Ezek a tünetek általában megszűnnek a kezelés abbahagyása után, mindazonáltal, ha a tünetek folytatódnak vagy rosszabbodnak, lépjen kapcsolatba orvosával.
- Jelentették csontrendellenességek előfordulását, beleértve az oszteopéniát és oszteoporózist (csontritkulás) és töréseket. Beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével, amennyiben Ön hosszú távú epilepszia-ellenes gyógyszeres kezelésben részesül, csontritkulást állapítottak meg Önnél vagy szteroidokat szed.
Ha Önnél mellékhatások jelentkeznek
Ha bármely mellékhatás súlyossá vagy zavaróvá válik, vagy ha a betegtájékoztatóban felsorolt mellékhatásokon kívül egyéb tünetet észlel, kérjük, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.
5. HOGYAN KELL A LAMITRIN-T TÁROLNI?
A Lamitrin gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon, a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő után ne szedje a Lamitrin-t. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.
A fel nem használt Lamitrin tablettákat nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni. Vigye azokat vissza gyógyszerészéhez, hogy a környezetet nem károsító módon megsemmisíthesse.
6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK
Mit tartalmaz a Lamitrin tabletta
- A készítmény hatóanyaga a lamotrigin. A tabletták 25 mg, 50 mg, 100 mg vagy 200 mg lamotrigint tartalmaznak.
- Egyéb összetevők: laktóz-monohidrát, mikrokristályos cellulóz, povidon K30, A típusú karboximetil-keményítő-nátrium, sárga vas-oxid (E172), magnézium-sztearát.
Milyen a Lamitrin tabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás
A Lamitrin tabletta (minden hatáserősségben) négyzet alakú, lekerekített sarkú, halvány sárgásbarna színű. Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.
A Lamitrin 25 mg tabletta egyik oldalán "GSEC7", másik oldalán "25" jelöléssel van ellátva.
28 db, 30 db vagy 42 db tabletta buborékcsomagolásban és dobozban. A Lamitrin 50 mg tabletta egyik oldalán "GSEE1", másik oldalán "50" jelöléssel van ellátva.
28 db, 30 db vagy 42 db tabletta buborékcsomagolásban és dobozban.
A Lamitrin 100 mg tabletta egyik oldalán "GSEE5", másik oldalán "100" jelöléssel van ellátva.
28 db, 30 db vagy 42 db tabletta buborékcsomagolásban és dobozban.
A Lamitrin 200 mg tabletta egyik oldalán "GSEE7", másik oldalán "200" jelöléssel van ellátva.
28 db, 30 db vagy 42 db tabletta buborékcsomagolásban és dobozban.

Kiszerelés: 42x

Törzskönyvi szám: OGYI-T-8805/10

LAMITRIN 50 mg tabletta

Forgalomba hozatali engedély jogosultja: GlaxoSmithKline

Hatóanyag: lamotrigine

ATC: Lamotrigine

Normatív TB támogatás:

Vényköteles

Közgyógyellátásra adható:

Patikán kívül vásárolható

EÜ támogatásra adható:

EÜ Kiemelt támogatás:

Tájékoztató fogyasztói ár: 3358 Ft
A feltüntetett ár tájékoztató jellegű, patikánként kisebb-nagyobb eltérés előfordulhat.

Kapcsolódó betegségek ( ideggyógyászati megbetegedések )