+18° - +38°
Nincs front

JURNISTA 16 mg retard tabletta

JURNISTA 16 mg retard tabletta betegtájékoztatója

1. Milyen típusú gyógyszer a Jurnista és milyen betegségek esetén alkalmazható?
A Jurnista hatóanyaga a hidromorfon-hidroklorid, ami az opioid fájdalomcsillapítóknak (morfin típusú fájdalomcsillapítók) nevezett gyógyszerek csoportjába tartozik.
A Jurnista-t súlyos fájdalom kezelésére alkalmazzák felnőtteknél.
2. Tudnivalók a Jurnista szedése előtt
Ne szedje a Jurnista-t:
- ha allergiás a hidromorfon-hidrokloridra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére,
- ha Önnél súlyos gyomor- és/vagy bélszűkületet vagy elzáródást állapítottak meg,
- ha műtéti beavatkozást követően a bélben ún. vaktasakok jöttek létre,
- akut fájdalom vagy műtét utáni fájdalom kezelésére,
- ha súlyos májműködési zavara van,
- ha súlyos légzési nehézsége van, lassú vagy felületes légzéssel,
- ha súlyos akut asztmában szenved,
- ha hirtelen súlyos hasi fájdalmat észlel, amelynek okát még nem állapították meg,
- ha ún. monoaminoxidáz (MAO)-gátló típusú, depresszió elleni gyógyszert szed, vagy az elmúlt 14 napon belül szedett,
- ha buprenorfint, nalbufint vagy pentazocint szed,
Tájékoztassa kezelőorvosát, ha a fentiek közül bármelyik vonatkozik Önre.
A Jurnista-t tilos nőknek vajúdás és szülés során, valamint kómás állapotban adni.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Jurnista szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. A gyógyszer szedésekor néhány betegnél fokozott elővigyázatosság szükséges
Súlyos mellékhatások
A Jurnista súlyos mellékhatásokat okozhat, beleértve a légzési zavarokat és az allergiás reakciókat is. Önnek tudnia kell ezekről a mellékhatásokról, vagy a Jurnista szedése alatt figyelnie kell a betegség bizonyos tüneteit. Lásd "A súlyos mellékhatások figyelése" részt a 4. pontban.
Amennyiben az alább felsoroltak közül bármelyik vonatkozik Önre vagy bármelyik korábban előfordult, tájékoztassa kezelőorvosát:
- légzési zavarok vagy tüdőbetegségek, beleértve a krónikus obstruktív tüdőbetegséget is (COPD),
- alvási apnoe a kórtörténetében, vagy ha valaki észreveszi, hogy Önnek időnként leáll a légzése mialatt alszik. A Jurnista okozhat alacsony oxigénszintet a vérben, valamint az alvási apnoe-nak nevezett problémát (időnként leáll a légzése mialatt alszik).
- más, morfin típusú fájdalomcsillapítókkal végzett kezelés,
- fejfájás vagy fejsérülés,
- krónikus székrekedés,
- hirtelen jelentkező, súlyos hasmenés,
- bármilyen bélrendszeri betegség, beleértve a szűkületet vagy gyulladásos bélbetegséget,
- hasnyálmirigy-gyulladás (pankreatitisz) vagy az epevezeték betegsége,
- vese-, máj-, szív- vagy mellékvesebetegség,
- a pajzsmirigy csökkent működése (hipotireózis),
- megnagyobbodott dülmirigy (prosztata),
- vizeletürítési zavar,
- ha Ön vagy bárki az Ön családjában valaha alkohol-, receptre kapható gyógyszer- vagy kábítószer-függőségben szenvedett ("addikció"), vagy visszaélt ezekkel.
- ha Ön vagy bárki az Ön családjában mentális egészségzavarban (pl. depresszió) szenvedett
- ha Önnél az alkoholfogyasztás abbahagyásakor súlyos reakciók léptek fel (ún. delirium trémensz),
- központi idegrendszeri depresszió - ennek tünetei közé tartozik a súlyos bágyadtság, alacsony testhőmérsékletet és néha kóma kialakulása,
- görcsök, görcsrohamok (epilepsziás vagy egyéb eredetű),
- toxikus pszichózis (rendkívüli mértékű zavartság),
- kifoszkoliózis (rendellenes gerincgörbület).
Mondja el kezelőorvosának:
- ha Önnek a fájdalom enyhítése érdekében idegátmetszése vagy hasonló műtéte lesz. Nem szedhet Jurnista-t röviddel a műtéte előtt vagy nem sokkal utána, ezért kezelőorvosa el fogja mondani Önnek, mikor hagyja abba a Jurnista szedését, és mikor kezdheti el szedni megint, vagy azt, ha az adagján kell változtatni.
- ha Ön 60 évnél idősebb. Előfordulhat, hogy Ön nagyobb valószínűséggel tapasztal mellékhatásokat, ezért lehet, hogy kezelőorvosa egy alacsony kezdő adagot ad Önnek.
A központi idegrendszer depresszióját okozó készítményekkel történő alkalmazás, beleértve az alkoholt és néhány narkotikumot
Mondja el kezelőorvosának, ha más olyan gyógyszert szed, ami tompítja a központi idegrendszerét (például olyan gyógyszerek, amelyek álmosítanak, feszültséget oldanak vagy csökkentik az éberséget). Ezeknek a gyógyszereknek (központi idegrendszeri depresszánsok) Jurnistával történő szedése, ideértve a nyugtatókat, alkoholt és néhány narkotikumot, súlyos álmosságot, csökkent éberséget, lassú vagy felszínes lélegzéssel járó légzési nehézséget, kómát és halált okozhat.
Székrekedés
A székrekedés (kevés vagy kemény széklet ürítése) a Jurnista-hoz hasonló gyógyszerek gyakori mellékhatása, és nem valószínű, hogy kezelés nélkül elmúlik. A Jurnista szedése alatt kialakuló székrekedés megelőzése vagy kezelése érdekében beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével a hashajtók (a székrekedés kezelésére alkalmazott gyógyszerek) és a székletlágyítók alkalmazásáról.
WC használatakor
Székletében észrevehet valamit, ami hasonlít a Jurnista tablettára. Ne ijedjen meg - az csak a tabletta héja, ami változatlan formában halad át szervezetén. Ez nem jelenti azt, hogy a gyógyszer nem hatott.
Sportolók dopping (teljesítményfokozó szer) vizsgálata
A Jurnista hatóanyagát a sportolók vizsgálatára szolgáló doppingvizsgálatok kimutatják. Ha ilyen vizsgálatot végeznek a Jurnista szedése idején, a doppingvizsgálat alapján kizárhatják (diszkvalifikálhatják) a versenyből.
Gyermekek és serdülők
A Jurnista 18 éves kor alatti gyermekek és serdülők számára nem javasolt. A biztonságosság és a hatásosság ebben a korcsoportban nem ismert.
Egyéb gyógyszerek és a Jurnista
Néhány gyógyszer befolyásolhatja a Jurnista hatásmódját, vagy hozzájárulhat mellékhatások fellépéséhez.
Ne szedje a Jurnista-t, ha Ön szed:
- ún. monoaminoxidáz-gátló (MAO-gátlók) depresszió elleni gyógyszereket, vagy szedett az elmúlt 14 napon belül,
- egyéb morfin-típusú fájdalomcsillapítót (buprenorfint, nalbufint vagy pentazocint).
Mondja el kezelőorvosának, ha ezek bármelyike igaz Önre.
A Jurnista szedése előtt tájékoztassa kezelőorvosát, ha Ön
- olyan gyógyszereket szed, amelyek tompítják a központi idegrendszerét (központi idegrendszeri depresszánsok), álmosságot vagy bágyadtságot okoznak (például nyugtatók, altatók, műtéteknél alkalmazott gyógyszerek (érzéstelenítők vagy nyugtatószerek), néhány mentális betegség kezelésére alkalmazott gyógyszer (antipszichotikumok), vagy néhány narkotikum),
- izomlazítókat (pl. hátfájásra felírt gyógyszerek) szed.
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
Jurnista egyidejű alkalmazása alkohollal
A Jurnista szedése alatti alkoholfogyasztáskor erősebb álmosságot érezhet vagy növekedhet a súlyos mellékhatások kockázata, mint a légzésmegállás kockázatával járó felszínes légzés és az öntudatvesztés. Nem ajánlott alkoholt fogyasztani a Jurnista szedése alatt.
Terhesség és szoptatás
A Jurnista alkalmazása terhesség alatt nem javasolt. Az újszülöttek elvonási szindrómában szenvedhetnek (pl. magas hangon történő sírás, ideges reszketés, rohamok, étvágytalanság és hasmenés), ha az anya hosszabb ideig hidromorfont szedett a terhesség alatt. Ezek a megvonási tünetek életveszélyesek lehetnek, ha nem kerülnek felismerésre és nem kezelik őket. Mondja el kezelőorvosának, ha terhes, ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne.
A Jurnistát nem szabad szülés során alkalmazni, mivel a gyógyszer lassíthatja az újszülött légzését.
Ne alkalmazza a Jurnista-t, ha szoptat, mert a hatóanyag bejuthat az anyatejbe.
Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A Jurnista bágyadtságot okozhat. Mindaddig ne vezessen gépjárművet, ne kezeljen gépeket, vagy ne végezzen veszélyes munkát, míg nem győződik meg arról, hogy a készítmény nincs ilyen hatással Önre. Különösen ügyeljen, ha gyógyszerének adagja vagy az alkalmazott kezelés megváltozott.
A Jurnista retard tabletta laktózt tartalmaz
Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.
A Jurnista retard tabletta nátriumot tartalmaz
A készítmény kevesebb mint 1 mmol (23 mg) nátriumot tartalmaz retard tablettánként, azaz gyakorlatilag "nátriummentes".
3. Hogyan kell szedni a Jurnista-t?
A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. A legrövidebb ideig a legalacsonyabb hatásos dózist kell alkamazni.
A Jurnista szokásos kezdő adagja legfeljebb naponta 8 mg lehet, ha Ön nem szed rendszeresen morfin-típusú fájdalomcsillapítót. Ha Ön egyéb morfin-típusú fájdalomcsillapító szedéséről tér át erre, akkor kezelőorvosa a Jurnista más kezdőadagját is előírhatja.
Kezelőorvosa a megfelelő fájdalomcsillapítás eléréséig emelheti a gyógyszer adagját, az adagok növelése között legalább három nap szünetet kell tartani (például, ha az első adagot hétfőn kapja, az adag legkorábban csütörtökön emelhető).
A napi tabletta bevétele
A Jurnista tablettát egészben, egy pohár vízzel nyelje le.
Ne rágja szét, ne törje el, vagy ne zúzza szét a tablettát, mert az veszélyes lehet, túladagolást okozhat, mivel a gyógyszer túl gyorsan fog felszabadulni a szervezetében.
Tilos a tablettát széttörni és injekció formájában alkalmazni, mivel ilyen beviteli mód mellett a tabletta egyes összetevői halálos szövődményeket okozhatnak.
Próbálja meg a Jurnista tablettát minden nap a nap azonos szakában bevenni. Ezt a gyógyszert beveheti étellel együtt vagy anélkül is.
Ha az előírtnál több Jurnista-t vett be
Azonnal keresse fel kezelőorvosát vagy a legközelebbi kórház sürgősségi osztályát! Ha lehetséges, mondja meg milyen tablettát és mennyit vett be.
Ha Ön túl sok gyógyszert vett be, nagyon álmosnak érezheti magát, és nehézlégzése lehet.
A túladagolás hatásai erősödhetnek/rosszabbodhatnak - ezek lehetnek nyirkos/hideg bőr, szűk pupillák, alacsony vérnyomás és kóma (eszméletvesztés). Súlyos túladagoláskor előfordulhat légzésmegállás, szívroham és halál.
Ha elfelejtette bevenni a Jurnista-t
A következő adagot vegye be, amint eszébe jut, majd ezután minden nap ugyanabban az időpontban vegye be. Ne vegyen be soron kívüli vagy kétszeres adagot, ha elfelejtette bevenni a tablettát! Amennyiben nem biztos benne, hogy mit tegyen, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Ha abbahagyja a Jurnista szedését
Ha eljön az ideje, hogy abbahagyhatja a Jurnista szedését, kezelőorvosa fokozatosan csökkenti, rendszerint másodnaponként felezni fogja az adagot. Amint elérte a lehető legalacsonyabb adagot, kezelőorvosa meg fogja beszélni Önnel, mikor tudja abbahagyni a Jurnista szedését.
Néhány betegnél megvonási tünetek jelentkeznek, amikor a Jurnista adagját hirtelen csökkentik vagy a kezelést hirtelen állítják le.
Tájékoztassa kezelőorvosát, ha az alábbi tünetek közül bármelyiket észleli:
- szorongás vagy ingerlékenység
- nagy (kitágult) pupillák
- kipirulás vagy izzadás
- ok nélküli sírás
- hányinger, hányás vagy hasmenés
- hasi fájdalom vagy ízületi fájdalom.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
A súlyos mellékhatások figyelése
Légzészavarok - a lassú vagy felületes légzés (légzésdepresszió) nem gyakori a Jurnista-t szedő betegeknél (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet). Ez nagyobb valószínűséggel érint bizonyos csoportokat, például az időseket vagy a nagyon gyenge betegeket. Ha a légzése nagyon lassúvá vagy felületessé válik, és rendkívül álmosnak érzi magát:
- folyamatosan mozogjon, és beszéljen, amennyit csak lehetséges,
- azonnal forduljon kezelőorvosához vagy kérjen sürgős orvosi segítséget.
Beszéljen kezelőorvosával azokról a gyógyszerekről, amelyek a légzésdepresszió kezelésére alkalmazhatók.
Allergiás reakciók - ezek nem gyakoriak a Jurnista-t szedő betegeknél (100 -ból legfeljebb 1 beteget érinthet). A tünetek közé tartozik:
- az arc, az ajkak, a szájüreg, a nyelv vagy a garat feldagadása, ami nehezített nyelést vagy nehézlégzést okozhat,
- viszkető bőrkiütés.
Azonnal forduljon kezelőorvosához vagy kérjen sürgős orvosi segítséget, ha ezek közül a tünetek közül bármelyiket észleli. Előfordulhat, hogy kezelőorvosa úgy dönt, hogy a Jurnista nem megfelelő az Ön számára.
Egyéb mellékhatások
Nagyon gyakori mellékhatások (10 -ből több mint 1 beteget érinthet)
- székrekedés, hányinger, hányás
- álmosság érzés, gyengeség vagy szédülés, fejfájás
Gyakori mellékhatások (10 -ből legfeljebb 1 beteget érinthet)
- légszomj
- hasmenés, hasi fájdalom, a gyomor és a belek gyulladása
- emésztési zavarok, az ételnek a garatba történő visszajutásának súlyosbodása (gyomorégés), szájszárazság
- kiszáradás, csökkent étvágy, fogyás
- olyan dolgok látása vagy hallása, amelyek nincsenek ott (hallucinációk)
- zavartság, szorongás, idegesség vagy nyugtalanság
- újonnan kialakuló vagy súlyosbodó depresszió, hangulatváltozás
- álmosság érzés, alvászavar (inszomnia), szokatlan álmok
- feledékenység
- izomremegés vagy görcsök, a bőr bizsergése vagy zsibbadása, a tapintás vagy érzékelés csökkenése, különösen a bőrön
- homályos látás, forgó érzés (vertigó)
- magas vérnyomás
- fokozott verejtékezés, viszketés, bőrkiütés vagy kipirulás
- fájdalom, például ízületi-, izom-, hát- vagy végtagfájdalom
- vizeletürítéskor jelentkező fájdalom
- a gyógyszer elvonása után jelentkező kínzó vágy a gyógyszer után
- folyadékfelhalmozódás miatti vizenyő
- láz vagy hidegrázás, kellemetlen érzés a mellkasban
- elesések, véraláfutások
Nem gyakori mellékhatások (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet)
- nehézlégzés (sípoló légzés), amely a tüdőkben lévő légutak szűkületének következménye lehet
- orrfolyás
- a bél gyulladása vagy elzáródása, a vastagbél falán kialakuló kiboltosulások, aranyér betegség
- a székletürítés megváltozása, mint például a váltakozó székrekedés és hasmenés, szokatlan széklet, mint például a véres széklet, puffadás, gyomor- és bélgáz távozása, böfögés
- nehezített nyelés
- folyadékfelhalmozódás
- megnövekedett étvágy
- fájdalomroham, üldözéses téveszme, közömbösség, szorongás, feszültség, sírás
- rendkívüli boldogság érzése (eufória)
- csökkent nemi vágy
- alvási problémák
- az agyat érintő betegségek (enkefalopátia)
- csökkent éberség vagy tudat, koncentrálási zavar, a szavak megformálásának zavara vagy beszédzavar
- ájulásérzés vagy ájulás, a koordináció hiánya, egyensúly problémák
- akaratlan izomrángások, rángatózó vagy csavarodó mozgások, hirtelen kialakuló izomrángások, a tapintás vagy érzékelés fokozódása, különösen a bőrön
- az ízérzés megváltozása
- kettőslátás, száraz szem
- fülzúgás (tinnitusz)
- a szívverés megváltozása, például kihagyott, gyors vagy szabálytalan szívverés (szívdobogásérzés)
- alacsony vérnyomás
- a bőr kivörösödése
- vizeletürítési problémák, mint például vizeletürítési képtelenség, nehezen induló vizelet vagy fokozott vizeletürítési gyakoriság
- probléma a nemi aktussal vagy merevedési zavar
- influenzaszerű tünetek, mint például a forróság érzése vagy fázás
- járászavar
- idegesség, nyugtalanság érzés, általános rossz közérzet
- a gyógyszer túladagolása
- csökkent oxigénszint a vérben, csökkent káliumszint a vérben, emelkedett májenzimszintek a vérben
Ritka mellékhatások (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet)
- gyorsult vagy mély légzés (hiperventiláció), tüsszögés
- a bélfal kilyukadása, a bélfal összehúzódásának megszűnése, a nyombél gyulladása, végbélberepedés
- csökkent gyomorürülés, a tablettahéj visszamaradása a gyomorban, ami nem tud továbbjutni a belekbe, fájdalmas székletürítés
- agresszió
- rángógörcsök, görcsrohamok
- nyugtalanság vagy hiperaktivitás, túlzott vagy fokozott reflexek
- gondolkodási zavar, nehéz emlékezni az információkra, vagy megoldani problémákat
- szűk pupillák
- lassú szívverés
- a bőr égő érzése
- részegség vagy másnaposság érzése
- csökkent testhőmérséklet
- az amiláz nevű enzim emelkedett vérszintje
- emelkedett húgysavszint a vérben, ami köszvényt okozhat
- a nemi hormonok szintjének csökkenése, például csökkent tesztoszteronszint a vérben
Egyéb mellékhatások is kialakultak, de ezek pontos gyakorisága nem ismert:
- légzési elégtelenség, súlyos zavartság, a menstruációs ciklus megváltozása vagy időnként a légzés leállása, mialatt alszik (alvási apnoe szindróma).
A hidromorfon-hidrokloridot tartalmazó, egyéb gyógyszerek mellett kialakult mellékhatások:
- gyógyszerfüggőség kialakulása (dependencia) vagy a gyógyszerre adott reakció elmaradása (tolerancia), epeköves roham
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Jurnista-t tárolni?
A gyógyszer gyermekek elől elzárva tartandó!
A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő után (Felhasználható:) ne szedje ezt a gyógyszert.
Legfeljebb 25 °C-on tárolandó.
Sérült tablettát, ne alkalmazzon.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Jurnista?
A készítmény hatóanyaga hidromorfon-hidroklorid.
Jurnista 4 mg retard tabletta: 4,36 mg hidromorfon-hidrokloridot tartalmaz tablettánként, melyből 4 mg szabadul fel, ami 3,56 mg hidromorfonnak felel meg.
Jurnista 8 mg retard tabletta: 8,72 mg hidromorfon-hidrokloridot tartalmaz tablettánként; melyből 8 mg szabadul fel, ami 7,12 mg hidromorfonnak felel meg.
Jurnista 16 mg retard tabletta:16,35 mg hidromorfon-hidrokloridot tartalmaz tablettánként; melyből 16 mg szabadul fel, ami 14,24 mg hidromorfonnak felel meg.
Jurnista 32 mg retard tabletta:32,00 mg hidromorfon-hidrokloridot tartalmaz tablettánként, melyből ugyanennyi szabadul fel, ami 28,48 mg hidromorfonnak felel meg.
Jurnista 64 mg retard tabletta: 64,00 mg hidromorfon-hidrokloridot tartalmaz tablettánként, melyből ugyanennyi szabadul fel, ami 56,96 mg hidromorfonnak felel meg.
Egyéb összetevők:
Filmtabletta mag - polietilén-oxid 200K és 2000K, povidon K29-32, magnézium-sztearát, sárga vas-oxid (E172) (csak a 4 mg és 32 mg retard tablettában), butil-hidroxitoluol (E321), nátrium-klorid, hipromellóz, fekete vas-oxid (E172), vízmentes laktóz, cellulóz-acetát, makrogol 3350.
Színes bevonat - 8 mg, 16 mg, 32 mg és 64 mg: laktóz monohidrát, hipromellóz, titán-dioxid (E171), triacetin, vörös vas-oxid (E172) (a 8 mg retard tablettában),/sárga vas-oxid (E172) (a 16 mg retard tablettában),/indigokármin (E132) (a 64 mg retard tablettában). Csak 4 mg: hipromellóz, titán-dioxid (E171), makrogol 400, sárga vas-oxid (E172), vörös vas-oxid (E172), fekete vas-oxid (E172).
Színtelen bevonat - hipromellóz, makrogol 400.
Jelölőfesték: fekete vas-oxid (E172), propilénglikol, hipromellóz.
Milyen a Jurnista külleme és mit tartalmaz a csomagolás
A Jurnista tabletta retard tabletta. Ez azt jelenti, hogy a tabletta bevétele után a fájdalomcsillapító hatóanyag fokozatosan szabadul fel a szervezetben.
- Jurnista 4 mg retard tabletta: halványbézs színű, kerek tabletta, melynek egyik oldalán fekete jelölőfestékkel nyomott "HM 4" jelzés van.
- Jurnista 8 mg retard tabletta: piros, kerek tabletta, amelynek egyik oldalán fekete jelölőfestékkel nyomott "HM 8" jelzés van.
- Jurnista 16 mg retard tabletta: sárga, kerek tabletta, amelynek egyik oldalán fekete jelölőfestékkel nyomott "HM 16" jelzés van.
- Jurnista 32 mg retard tabletta: fehér, kerek tabletta, amelynek egyik oldalán fekete jelölőfestékkel nyomott "HM 32" jelzés van.
- Jurnista 64 mg retard tabletta: kék, kerek tabletta, amelynek egyik oldalán fekete jelölőfestékkel nyomott "HM 64" jelzés van.
A Jurnista retard tabletta csomagolása: buborékcsomagolás dobozban.
Dobozonként 7 db vagy 10 db vagy 14 db vagy 20 db vagy 28 db vagy 30 db vagy 35 db vagy 40 db vagy 50 db vagy 56 db vagy 60 db vagy 100 db retard tablettát tartalmaz.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.
A Jurnista retard tabletta a következő hatáserősségekben elérhető:
4 mg, 8 mg 16 mg, 32 mg, 64 mg.
Nem feltétlenül mindegyik kerül kereskedelmi forgalomba.

Kiszerelés: 14x

Törzskönyvi szám: OGYI-T-20162/20

JURNISTA 16 mg retard tabletta

Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Janssen-Cilag

Hatóanyag: hydromorphone

ATC: Hydromorphone

Normatív TB támogatás:

Vényköteles

Közgyógyellátásra adható:

Patikán kívül vásárolható

EÜ támogatásra adható:

EÜ Kiemelt támogatás:

Üzemi baleset jogcím:

Tájékoztató fogyasztói ár: 10628 Ft
A feltüntetett ár tájékoztató jellegű, patikánként kisebb-nagyobb eltérés előfordulhat.

Fogyasztói ár: 10628 Ft *

Normatív támogatott ár: 10628 Ft 

Eü. kiemelt támogatott ár: 300 Ft 

*az ár tájékozatató jellegű.

Szeretném megvásárolni patikában, megkeresem a legközelebbi patikát:


Partner patikáink: logo BENU Gyógyszertár