Halolaj kapszula

Halolaj kapszula betegtájékoztatója

Mi a Halolaj kapszula?
Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény, melynek hatását szakirodalmi adatok bizonyítják.
Milyen hatása van a Halolaj kapszulának?
A Halolaj kapszula rendszeres használata lassíthatja az erek elmeszesedését (időskori, emelkedett vérzsírszint ill. cukorbetegség okozta érelmeszesedés), és csökkentheti a vér kóros alvadékonyságát, ezáltal fontos tényező lehet a trombózis és a szívinfarktus megelőzésében.
Mi a Halolaj kapszula hatóanyaga?
500 mg biológiailag értékes tengeri halolaj (Pisci oleum) koncentrátumot kapszulánként, melynek hatóanyagai többszörösen telítetlen hosszú szénláncú zsírsavak, EPA (ejkozapentaénsav) 18%, DHA (dokozahexaénsav) 12%.
Mit tartalmaz még a készítmény?
A kapszulahéj alkotói: zselatin, glicerin, szorbit, tisztított víz.
Milyen esetekben indokolt a készítmény alkalmazása?
Javasolt a készítmény alkalmazása az erek korai elmeszesedésének megelőzésében; trombózis után a normál véralvadási folyamat helyreállítására; szívinfarktus után az újabb infarktus megelőzésére, kórosan emelkedett lipidszint-tel járó megbetegedések kiegészítő kezelésére.
Mikor nem ajánlott a Halolaj kapszulát alkalmazni?
Vérzési rendellenességekben, vérzékenységben szenvedőknek, valamint a készítmény bármely összetevőjével szembeni érzékenység esetén. nem ajánlott a kapszula szedése
Mit kell tudnia a szedés megkezdése előtt?
Tudnia kell, hogy a készítmény alkalmazhatóságának nincs -e valami akadálya. A készítmény alkalmazását műtétek, illetve más sebészeti beavatkozások előtt legalább 4 nappal ajánlott megszakítani.
Ha korábban kezelőorvosa arról tájékoztatta, hogy bizonyos cukrokkal szemben intoleranciája van, akkor a készítmény szedése előtt kérje kezelőorvosa tanácsát.
Szedhetik-e a készítményt gyermekek is?
A kapszula 16 éves kor alatti gyermekeknek nem adható!
Szedhető-e a készítmény más gyógyszerekkel együtt?
Szív-érrendszeri betegségben rendszeresen gyógyszert szedő betegek, illetve véralvadásra ható gyógyszerre beállított betegeknél a készítmény kúraszerű alkalmazása nem ajánlott.
Amennyiben Ön a fentebb említett készítmények közül egyet is szed és a Halolaj kapszula használatát most szeretné elkezdeni, a szedés megkezdése előtt mindenképpen kérje ki kezelőorvosa véleményét.
Szedhető-e a készítmény várandósság vagy szoptatás ideje alatt?
Várandósság és szoptatás időszakában a készítmény szedése nem ajánlott.
Hogyan kell szedni a készítményt?
Naponta 3-szor 1-2 kapszulát kell bevenni étkezés után hideg vagy langyos folyadékkal. Ajánlatos a kapszulát rövid idő (pillanatok) alatt bőséges folyadékkal lenyelni és nem célszerű a szájban tartogatni, mivel a zselatin duzzadása miatt a kapszulahéj hirtelen ragadóssá válhat, ennek következtében a lenyelés nehézkes lehet.
Milyen mellékhatása lehet a gyógyterméknek?
Mellékhatás az ajánlott adagban nem ismert. Nagyobb adagok tartós szedése esetén ritkán gyomor-bélrendszeri tünetek (enyhe hasmenés, rosszullét, halszagú lehelet) jelentkezhetnek.
Mire kell figyelni a Halolaj kapszula alkalmazásakor?
A készítményt a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni. A készítményt gyermekek elől gondosan el kell zárni!
Mennyi ideig kell alkalmazni a Halolaj kapszulát?
A készítmény hatásossága kúraszerű (2-3 hónap) alkalmazása esetén biztosított. Két-három hónap után célszerű a vérparamétereit ellenőriztetni és annak függvényében folytatni a kúrát.
Hogyan kell tárolni a készítményt?
Legfeljebb 25 °C-on, fénytől és nedvességtől védve tárolandó.
Csomagolási egység: 100 db
Hol kapható a Halolaj kapszula?
Gyógyszertárakban, szaküzletben és gyógyszertáron kívüli gyógyszer kiskereskedelmi tevékenység folytatására jogosult üzletekben.

Kiszerelés: 100x

Törzskönyvi szám: 169/90

Halolaj kapszula

Forgalomba hozatali engedély jogosultja: TEVA

Normatív TB támogatás:

Vényköteles

Közgyógyellátásra adható:

Patikán kívül vásárolható

EÜ támogatásra adható:

EÜ Kiemelt támogatás:

Fogyasztói ár:  Ft *

*az ár tájékozatató jellegű.

Kapcsolódó betegségek ( szív- és érrendszeri betegségek )

Szeretném megvásárolni patikában, megkeresem a legközelebbi patikát:


Partner patikáink: logo BENU Gyógyszertár