-5° - +8°
Kettős front

Gyógyszerkereső

FLUDARABIN SANDOZ 25 mg/ml koncentrátum oldatos injekcióhoz vagy infúzióhoz

Kiszerelés: 5x

Törzskönyvi szám: OGYI-T-20660/02

FLUDARABIN SANDOZ 25 mg/ml koncentrátum oldatos injekcióhoz vagy infúzióhoz

Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Sandoz

Hatóanyag: fludarabine

ATC: Fludarabine

Normatív TB támogatás:

Vényköteles

Közgyógyellátásra adható:

Patikán kívül vásárolható

EÜ támogatásra adható:

EÜ Kiemelt támogatás:

Tájékoztató fogyasztói ár: 214031 Ft
A feltüntetett ár tájékoztató jellegű, patikánként kisebb-nagyobb eltérés előfordulhat.

Fogyasztói ár: 214031 Ft *

Normatív támogatott ár: 214031 Ft 

*az ár tájékozatató jellegű.

Betegtájékoztató

1. Milyen típusú gyógyszer a Fludarabin Sandoz, és milyen betegségek esetén alkalmazható?
A fludarabin egy citosztatikum (daganat elleni gyógyszer): a daganatsejtek szaporodását gátló készítmény.
A Fludarabin Sandoz készítmény a krónikus B-sejtes limfoid leukémia (B-CLL) kezelésére használatos, ha a beteg csontvelője elegendő mennyiségben termel ép vérsejteket. A krónikus limfoid leukémia elsődleges kezelését kizárólag abban az esetben szabad fludarabin-foszfáttal elkezdeni, ha a betegség előrehaladott, és a betegnél a kórfolyamattal összefüggő tünetek jelentkeznek, vagy ha a betegség súlyosbodása észlelhető.
A krónikus limfoid leukémia a limfociták (a fehérvérsejtek egyik típusának) daganatos betegsége.
Ha Önnél krónikus limfoid leukémiát állapítottak meg, akkor a szervezete túlságosan nagy számban termel limfocitákat. Ezek a sejtek vagy nem működnek megfelelően, vagy túlságosan fiatal (éretlen) sejtalakok, ezért képtelenek ellátni a fehérvérsejtek normál feladatát, vagyis nem tudják felvenni a harcot a betegségek elleni. Ha ezek a kóros sejtek túlságosan nagy számban vannak jelen, akkor kiszorítják az egészséges vérsejteket a csontvelőből (ahol a legtöbb új vérsejt képződik). Ezen kívül a vérből és a szervekből is kiszorítják az egészséges vérsejteket. Elegendő számú egészséges vérsejt hiányában fertőzések, vérszegénység, vérzékenység, erős vérzés (hemorrágia) léphetnek fel, sőt akár szervelégtelenség is kialakulhat.
2. Tudnivalók a Fludarabin Sandoz készítmény alkalmazása előtt
Nem alkalmazható Önnél a Fludarabin Sandoz
- ha Ön allergiás a fludarabin-foszfátra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére;
- ha Ön szoptat;
- ha Önnek súlyos vesekárosodása van. Kezelőorvosa tájékoztatni fogja arról, ha Önnél ez az állapot jelen van.
- ha Ön a vérszegénység egy speciális típusában (úgynevezett dekompenzált hemolítikus anémiában, vagyis vörösvértest-hiányban) szenved.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Fludarabin Sandoz alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával.
A Fludarabin Sandoz fokozott elővigyázatossággal alkalmazható:
- ha a csontvelő működése Önnél nem megfelelő, vagy az Ön immunrendszer gyenge illetve a működése gátolt, továbbá, ha korábban súlyos fertőzése volt.
Kezelőorvosa úgy dönthet, hogy nem alkalmazza Önnél ezt a gyógyszert vagy óvintézkedéseket tehet.
- ha nagyon rosszul érzi magát, bármely szokatlan véraláfutást, a szokásosnál erősebb vérzést észlel sérülés után, vagy ha úgy tűnik, hogy sok fertőző betegséget kap el.
- ha a kezelés során vörös vagy barnás színű a vizelete vagy ha bőrkiütése, illetve bármilyen bőrhólyagosodása van
Azonnal beszéljen kezelőorvosával. Ezek a vérsejtszám csökkenésének jelei lehetnek, amelyet okozhat maga a betegség, vagy a kezelés is. Eltarthatnak akár egy évig is, függetlenül attól, hogy Ön korábban állt-e Fludarabin Sandoz kezelés alatt vagy sem. A Fludarabin Sandoz kezelés alatt saját immunrendszere megtámadhatja szervezete különböző részeit vagy a vörösvértesteket (ezeket nevezik autoimmun betegségeknek). Ezek a kórállapotok életveszélyesek lehetnek.
Előfordulásuk esetén orvosa leállítja a kezelést és további gyógyszeres terápiát kezdeményezhet, pl. besugárzott vér átömlesztését (lásd lentebb) és mellékvesekéreg-hormonok adását.
A Fludarabin Sandoz kezelés során Önnél rendszeres vérvizsgálatot végeznek és állapotát rendszeres, szoros megfigyelés alatt tartják.
- ha bármilyen szokatlan idegrendszeri tünetet észlel, pl. látászavar, fejfájás, zavartság görcsök)
A Fludarabin Sandoz központi idegrendszerre kifejtett hatásai hosszú időtartamú alkalmazása esetén nem ismertek. Ugyanakkor az ajánlott adaggal legfeljebb 26 kezelési időszakon átesett betegek jól tűrték a kezelést.
Amikor a Fludarabin Sandoz-t az ajánlott adagok mellett más gyógyszerek alkalmazását követően, vagy azzal egyidőben alkalmazták, a következő mellékhatásokat jelentették: idegrendszeri megbetegedések, amelyek fejfájás, hányinger és hányás, görcsrohamok, látászavarok, többek között látásvesztés, a mentális állapot megváltozása (kóros gondolatok, zavartság, az éberségi szint változása) és alkalmanként olyan ideg-izom betegségek formájában jelentkeztek, mint a végtagok izomgyengesége (beleértve a visszafordíthatatlan, részleges, vagy teljes bénulást is) (ezek az úgynevezett leukoenkefalopátia, heveny toxikus leukoenkefalopátia vagy poszterior reverzíbilis leukoenkefalopátia szindróma (RPLS) tünetei lehetnek).
Azoknál a betegeknél, akik a javasoltnál négyszer nagyobb adagot kaptak, vakságról, kómáról és halálesetekről is beszámoltak. Ezen tünetek közül néhány késleltetve, körülbelül 60, vagy még több nappal a kezelés befejezése után jelentkezett. Egyes betegeknél, akiket a Fludarabin Sandoz ajánlottnál nagyobb adagjaival kezeltek, leukoenkefalopátia (LE), akut (heveny) toxikus leukoenkefalopátia (ATL) vagy poszterior reverzíbilis leukoenkefalopátia szindróma (RPLS) eseteiről is beszámoltak. Az LE, ATL vagy RPLS fentiekben ismertetett tüneteivel megegyező tünetek előfordulhatnak.
Az LE, ATL és RPLS visszafordíthatatlan, életveszélyes vagy halálos is lehet.
Ha Önnél bármikor LE, ATL vagy RPLS kialakulását feltételezik, a Fludarabin Sandoz -kezelést további kivizsgálások elvégzéséig le fogják állítani. Amennyiben az LE, ATL, vagy RPLS diagnózisát megerősítik, kezelőorvosa véglegesen le fogja állítani a Fludarabin Sandoz -kezelést.
- ha az oldalában bármilyen fájdalmat érez, illetve, ha véres vagy csökkent mennyiségű a vizelete
Ha betegsége nagyon súlyos, szervezete nem képes kiüríteni a Fludarabin Sandoz által elpusztított sejtekből származó összes bomlásterméket. Ezt nevezik tumor lízis szindrómának, amely veseelégtelenséget és szívpanaszokat okozhat a kezelés első hetétől. Orvosa tudatában lesz ennek és olyan gyógyszereket adhat ill. ad, amelyek segítenek ezen állapot megelőzésében ill. kezelésében.
- ha őssejtkivételre van szüksége és Fludarabin Sandoz-zal kezelik (vagy kezelték).
- ha vérátömlesztésre szorul és Fludarabin Sandoz-zal kezelik (vagy kezelték).
Amennyiben vérátömlesztére van szüksége, orvosa biztosítani fogja, hogy kizárólag sugárzással kezelt vért kapjon. Számos szövődmény, sőt, haláleset is előfordult a nem besugárzott vérrel végzett vérátömlesztés miatt.
- ha bármilyen bőrelváltozást észlel ezen gyógyszer alkalmazása során vagy a kezelés befejeztét követően.
- ha bőrrákja volt vagy van, ez súlyosbodhat vagy újra fellángolhat a Fludarabin Sandoz kezelés alatt vagy után. A Fludarabin Sandoz-zal történő kezelés során vagy azt követően bőrrák alakulhat ki.
További szempontok a Fludara kezelés során:
- A fogamzóképes férfiaknak és nőknek hatékony fogamzásgátló módszert kell alkalmazniuk a kezelés során és legalább 6 hónapig annak befejezését követően. Nem zárható ki, hogy a Fludarabin Sandoz károsíthatja a magzatot. Amenyiben Ön terhes, kezelőorvosa gondosan mérlegelni fogja kezelésének előnyeit a magzagra gyakorolt lehetséges kockázattal szemben, és csak akkor fogja Önnél a Fludarabin Sandoz-t alkalmazni, amennyiben az feltétlenül szükséges..
- ha tervezi a szoptatást vagy szoptat, ne kezdje el, illetve fejezze be mindaddig, amíg Fludarabin Sandoz-zal kezelik.
- ha védőoltásra van szüksége, beszéljen kezelőorvosával, mert az élő vakcinák alkalmazását kerülni kell a Fludarabin Sandoz-kezelés során és azt követően.
- ha veseproblémái vannak, vagy elmúlt 65 éves, veseműködése ellenőrzése céljából rendszeres vérvizsgálatokat és laboratóriumi vizsgálatokat végeznek Önnél. Ha veseproblémái súlyosak, egyáltalán nem alkalmazzák Önnél ezt a gyógyszert (lásd a 2. és 3. pontot).
Gyermekek és serdülők
A Fludarabin Sandoz biztonságosságát és hatásosságát 18 év alatti gyermekek és serdülők esetében nem igazolták. Ezért a Fludarabin Sandoz nem ajánlott gyermekek és serdülők számára.
Időskorú betegek Fludarabin Sandoz-kezelése
A 65 év feletti betegeknél a veseműködés ellenőrzésére rendszeres vizsgálatokat végeznek (lásd a 3. "Hogyan kell alkalmazni a Fludarabin Sandoz készítményt" pontot).
A 75 év feletti betegeket különösen szoros megfigyelés alatt tartják.
Egyéb gyógyszerek és a Fludarabin Sandoz
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről. Különösen fontos, hogy tájékoztassa a kezelőorvosát az alábbi gyógyszerek szedéséről:
- pentosztatin (= deoxikoformicin), amelyet szintén használnak a B-CLL kezelésére. E két gyógyszer egyidejű alkalmazása súlyos tüdőproblémákhoz vezethet.
- dipiridamol vagy hasonló gyógyszerek, amelyeket fokozott véralvadékonyság megelőzésére használnak. Ezek csökkenthetik a Fludarabin Sandoz hatékonyságát.
- citarabin (Ara-C), amelyet krónikus limfocitás leukémia kezelésére használnak. Ha a fludarabin-foszfátot citarabinnal kombinálják, a fludarabin-foszfát aktív formájának szintje megemelkedhet a leukémiás sejtekben. Azonban az általános vérszint és a vérből való ürülés nem mutatott változást.
Termékenység, terhesség és szoptatás
Terhesség
A Fludarabin Sandoz nem adható terhes nőknek, mert állatkísérletek és nagyon korlátozott emberi tapasztalatok azt mutatták, hogy fennáll a magzati rendellenességek, valamint a vetélés és a koraszülés kockázata.
Ha Ön terhes, vagy úgy gondolja, hogy terhes lehet, azonnal beszéljen kezelőorvosával.
Orvosa gondosan mérlegelni fogja kezelése előnyeit a lehetséges magzati kockázatokkal szemben, és ha Ön terhes, csak akkor rendel Fludarabin Sandoz-t, ha ez egyértelműen szükséges.
Szoptatás
A Fludarabin Sandoz kezelés alatt nem kezdhet szoptatni, illetve nem folytathatja a szoptatást, mert ez a gyógyszer károsíthatja csecsemője növekedését és fejlődését.
Termékenység
Fogamzóképes nőknek és férfiaknak megbízható fogamzásgátló módszert kell alkalmazniuk a kezelés során és az azt követő 6 hónap alatt.
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Néhány betegnél fáradtság, gyengeségérzés, látászavar, zavarodottság, izgatottság vagy görcsök alakulnak ki a Fludarabin Sandoz-kezelés során. Ne próbáljon gépjárművet vezetni vagy gépeket működtetni mindaddig, amíg nem bizonyos abban, hogy Önnél a fenti tünetek nem jelentkeznek.
Ez a készítmény kevesebb mint 1 mmol (23 mg) nátriumot tartalmaz 45 mg-onként (átlagos adag), azaz gyakorlatilag "nátriummentes".
3. Hogyan kell alkalmazni a Fludarabin Sandoz készítményt!
Gyermekek és serdülők
A Fludarabin Sandoz készítmény gyermekek és serdülők számára nem javasolt.
Adagolás
Az ajánlott adag 25 mg/testfelület m? naponta.
Az Ön adagja a testméretétől függ. Az adag nagysága a testfelszíntől függően változik. Ezt négyzetméterben (m?) mérik, és az Ön testmagassága, valamint testtömege alapján számítják ki.
Az alkalmazás módja
A gyógyszert injekció vagy (csepp) infúzió formájában adják be (egy vénába).
Egy infúzió időtartama kb. 30 perc.
Kezelőorvosa ügyelni fog arra, hogy a Fludarabin Sandoz ne kerüljön a vénán kívülre (paravénásan). Azonban, ha ez bekövetkezne, nem jelentettek súlyos helyi mellékhatást.
A kezelés időtartama
Az adagot naponta egyszer, 5 egymást követő napon adják be.
Az 5 napos kezelést 28 napos időközönként ismétlik, amíg a kezelőorvos megítélése szerint az eléri a lehető legjobb hatást (általában 6 adagolási időszak után).
A kezelés teljes időtartama attól függ, hogy milyen sikeres az Ön kezelése és mennyire tolerálja a Fludarabin Sandoz-t. A kezelés ismétlése halasztható, ha a mellékhatások problémát jelentenek.
Kezelése során rendszeresen végeznek vérvizsgálatokat Önnél. Az Ön egyéni adagját a vérsejtszám és szervezetének a kezelésre adott válasza alapján gondosan beállítják. Az adag csökkenthető, ha a mellékhatások problémát jelentenek.
Ha veseproblémája van, vagy ha elmúlt 65 éves, rendszeres veseműködés-vizsgálatokon kell résztvennie. Ha a veséje nem működik megfelelően, ezt a gyógyszert alacsonyabb adagban kaphatja. Ha a veseműködése súlyosan csökkent mértékű, ezt a gyógyszert egyáltalán nem kaphatja (lásd a 2. pontot).
Ha bármennyi Fludarabin Sandoz oldat véletlenül kifolyt:
Ha bármekkora mennyiségű Fludarabin Sandoz oldat érintkezik az Ön bőrével, vagy orr, illetve száj-nyálkahártyájával, alaposan mossa le azt a területet szappannal és vízzel. Ha az oldat a szemébe kerül, mossa ki a szemét bő csapvízzel. Kerülje a gyógyszer belélegzését.
Ha az előírtnál több Fludarabin Sandoz készítményt kapott
A Fludarabin Sandoz túladagolásának nincs ismert speciális ellenszere. Ha túlságosan nagy adag Fludarabin Sandoz készítményt kapott, a kezelőorvos felfüggeszti a terápiát és kezeli a tüneteket.
Nagy adagok hatására egyes vérsejtek száma nagymértékben lecsökkenhet.
Az intravénásan alkalmazott Fludarabin Sandoz esetében azt jelentették, hogy a túladagolás később jelentkező vakságot, kómát, sőt halált okozhat.
Ha elfelejtették alkalmazni a Fludarabin Sandoz készítményt
A gyógyszer adagolásának időpontjait kezelőorvosa határozza meg. Ha úgy véli, hogy kimaradt egy adag, a lehető leghamarabb forduljon kezelőorvosához.
Ha idő előtt abbahagyják a Fludarabin Sandoz alkalmazását
Ön és kezelőorvosa dönthetnek úgy, hogy leállítják a Fludarabin Sandoz alkalmazását, ha a mellékhatások túlságosan súlyosakká válnak.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
4. Lehetséges mellékhatások
Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Ha nem biztos abban, hogy mit jelentenek az alábbi mellékhatások, kérje meg orvosát, hogy magyarázza el Önnek.
Egyes mellékhatások életveszélyesek lehetnek. Azonnal mondja el kezelőorvosának:
- ha hirtelen zihálást, nehézlégzést, a szemhéjak, az arc vagy az ajkak duzzanatát, kiütést vagy viszketést (különösen, ha az egész testét érinti) észlel, mivel ezek allergiás reakció jelei lehetnek
- ha nehézlégzése van, köhög, mellkasi fájdalma jelentkezik lázzal vagy anélkül. Ezek tüdőfertőzés jelei lehetnek.
- ha szokatlan véraláfutást észlel, a sebe szokásosnál hosszabban vérzik egy sérülést követően, vagy úgy tűnik, könnyebben kap el fertőzéseket. Ezeket vérsejtszám-csökkenés okozhatja. Ez is a (súlyos) fertőzések kockázatának fokozódásához vezethet, olyan kórokozók által, amelyek rendszerint nem okoznak betegséget egészséges emberekben (opportunista fertőzések), köztük késői megjelenésű vírusfertőzésekkel, pl. övsömörrel (herpesz zoszter).
- ha fájni kezd az oldala, vér jelenik meg a vizeletében, vagy csökken a vizelet mennyisége. Ezek a tumor lízis szindróma jelei lehetnek.
- ha a bőrén és/vagy nyálkahártyákon piros, gyulladt hólyagok jelennek meg és a szövetek lehámlanak. Ezek egy súlyos allergiás reakció (Lyell szindróma, Stevens-Johnson szindróma) jelei lehetnek.
- ha szívdobogás-érzése van (hirtelen érezni kezdi a szívverését) vagy mellkasi fájdalom jelentkezik. Ezek szívproblémák jelei lehetnek.
A következő mellékhatásokról számoltak be:
Nagyon gyakori (10-ből 1-nél több beteget érinthet)
- fertőzések (egyes esetekben súlyosak);
- az immunrendszer csökkent működése miatt jelentkező fertőzések (opportunista fertőzések);
- tüdőgyulladás (pneumónia), olyan lehetséges tünetekkel, mint a légzési nehézség és/vagy köhögés, lázzal vagy anélkül;
- a vérlemezkeszám csökkenése (trombocitopénia), ami véraláfutások vagy vérzések kialakulását okozhatja;
- csökkent fehérvérsejtszám (neutropénia);
- csökkent vörösvértestszám (anémia);
- köhögés;
- hányás, hasmenés, hányinger;
- láz;
- fáradtság;
- gyengeség.
Gyakori (10-ből legfeljebb 1 beteget érinthet)
- egyéb vérrel kapcsolatos daganatos betegségek (mielodiszpláziás szindróma, akut mieloid leukémia). A legtöbb ilyen beteget korábban, vagy a készítménnyel egyidejűleg vagy azt követően más daganatellenes szerrel (alkiláló szerekkel, topoizomeráz gátlókkal) kezelték vagy sugárkezelést kaptak.
- a csontvelő elégtelen működése (mieloszuppresszió);
- fogyáshoz vezető nagyfokú étvágytalanság;
- a végtagok fonákérzése vagy gyengesége (perifériás neuropátia);
- látászavar;
- a szájnyálkahártya gyulladása (sztomatitisz);
- bőrkiütés;
- a túlzott folyadék-visszatartás miatt vizenyős duzzadás (ödéma);
- az emésztőrendszer nyálkahártyájának gyulladása a szájtól a végbélig (mukozitisz);
- hidegrázás;
- általános rossz közérzet.
Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 beteget érinthet)
- autoimmun betegségek (lásd 2. pont);
- tumor-szétesés szindróma (lásd 2. pont);
- zavartság;
- tüdő toxicitás; hegképződés a tüdőben (tüdőfibrózis), tüdőgyulladás (pneumonitisz), légszomj (diszpnoé);
- gyomor- vagy bélvérzés;
- kóros máj- vagy hasnyálmirigy-enzim értékek.
Ritka (1000-ből legfeljebb 1 beteget érinthet)
- a nyirokrendszer vírusfertőzés miatti zavarai (EBV-vel összefüggő limfoproliferatív betegség);
- kóma;
- görcsrohamok;
- izgatottság;
- vakság;
- a szemideg gyulladása vagy károsodása (optikus neuritisz, optikus neuropátia);
- szívelégtelenség;
- rendszertelen szívverés (aritmia);
- bőrrák;
- a bőr és/vagy nyálkahártyák piros, gyulladásos, hólyagképződéssel és szövetek elhalásával járó reakciója (Lyell-szindróma, Stevens-Johnson-szindróma).
Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)
- a húgyhólyag gyulladása, ami fájdalmas vizelést okozhat, és vérvizeléshez vezethet (hemorrágiás cisztitisz);
- agyvérzés;
- idegrendszeri megbetegedések, amelyek fejfájás, hányinger és hányás, görcsrohamok, látászavarok, többek között látásvesztés, a mentális állapot megváltozása (kóros gondolatok, zavartság, az éberségi szint változása) és alkalmanként olyan ideg-izom betegségek formájában jelentkeztek, mint a végtagok izomgyengesége (beleértve a visszafordíthatatlan, részleges, vagy teljes bénulást is) (ezek az úgynevezett leukoenkefalopátia, heveny toxikus leukoenkefalopátia vagy poszterior reverzíbilis leukoenkefalopátia szindróma (RPLS) tünetei lehetnek).
- tüdővérzés.
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát, gyógyszerészét vagy a gondozását végző egészségügyi szakembert. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Fludarabin Sandoz készítményt tárolni!
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó.
A dobozon és az üvegen feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Hűtőszekrényben, eredeti csomagolásban tárolandó (2 °C-8 °C).
A Fludarabin Sandoz készítmény feloldás utáni tárolására vonatkozó utasítás a "Az alábbi információk kizárólag egészségügyi szakembereknek szólnak" részben található.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
Mit tartalmaz a Fludarabin Sandoz készítmény?
- A készítmény hatóanyaga a fludarabin-foszfát. Egy milliliter 25 mg fludarabin-foszfátot tartalmaz.
- Egyéb összetevők: dinátrium-hidrogén-foszfát-dihidrát, nátrium-hidroxid, injekcióhoz való víz.
Milyen a Fludarabin Sandoz külleme, és mit tartalmaz a csomagolás?
A Fludarabin Sandoz tiszta, színtelen vagy majdnem színtelen oldat.
A Fludarabin Sandoz koncentrátum oldatos injekcióhoz vagy infúzióhoz készítmény csomagolása: injekciós üveg, dobozban, kiszerelése: 1 × 2 ml, 5 × 2 ml és 10 × 2 ml.
Az 5 vagy 10 db injekciós üveget tartalmazó kiszerelések védő műanyag borítással (ONCO-SAFE) vagy anélküli csomagolásban kerülnek forgalomba.
Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

Szeretném megvásárolni patikában, megkeresem a legközelebbi patikát:


Partner patikáink: logo BENU Gyógyszertár