EVEROLIMUS ZENTIVA 10 mg tabletta

EVEROLIMUS ZENTIVA 10 mg tabletta betegtájékoztatója

1. Milyen típusú gyógyszer az Everolimus Zentiva és milyen betegségek esetén alkalmazható?

Az Everolimus Zentiva egy daganatellenes gyógyszer, melynek hatóanyaga az everolimusz. Az everolimusz csökkenti a daganat vérellátását, és lassítja a daganatsejtek növekedését és terjedését.

Az Everolimus Zentiva-t az alábbiak kezelésére alkalmazzák felnőtt betegeknél:
- hormonreceptor-pozitív, előrehaladott emlőrák olyan, a változó koron (menopauza) túl lévő nőknél, akiknél más kezelések (az úgynevezett "nem szteroid aromatáz-inhibitorok") a továbbiakban már nem képesek megfékezni a betegséget. Egy exemesztánnak nevezett, szteroid aromatáz inhibitorral adják együtt, amit daganatellenes hormonkezelésként alkalmaznak.
- a gyomorból, bélből, tüdőből vagy hasnyálmirigyből eredő, előrehaladott, neuroendokrin daganatoknak nevezett daganatok. Akkor adják, ha a daganat nem operálható, és nem termel túlzott mennyiségben specifikus hormonokat vagy más, azokkal rokon, természetes anyagokat.
- előrehaladott veserák (előrehaladott vesesejtes karcinóma), amikor más kezelések (az úgynevezett "VEGF-célzott kezelés") nem segítettek megállítani a betegségét.


2. Tudnivalók az Everolimus Zentiva szedése előtt

Az Everolimus Zentiva-t csak a daganatos betegségek kezelésében jártas orvos fogja felírni Önnek. Gondosan kövesse a kezelőorvosa minden utasítását. Azok eltérhetnek az ebben a betegtájékoztatóban leírt általános információktól. Ha bármilyen kérdése van az Everolimus Zentiva-val vagy azzal kapcsolatban, hogy azt miért rendelték Önnek, akkor forduljon kezelőorvosához.

Ne szedje az Everolimus Zentiva-t
- ha allergiás az everolimuszra, a vele rokon hatóanyagokra, mint például a szirolimuszra vagy a temszirolimuszra, vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
Ha úgy gondolja, hogy lehet, hogy allergiás, kérjen tanácsot kezelőorvosától.

Figyelmeztetések és óvintézkedések
Az Everolimus Zentiva szedése előtt beszéljen kezelőorvosával:
- ha bármilyen májbetegsége van, vagy ha valaha bármilyen olyan betegsége volt, ami a máját érintette. Ebben az esetben lehet, hogy kezelőorvosának eltérő adagban kell felírnia az Everolimus Zentiva-t.
- ha cukorbeteg (magas a vércukorszintje). Az Everolimus Zentiva emelheti a vércukorszintet, és súlyosbíthatja a cukorbetegséget. Ez inzulinnal és/vagy szájon át szedett vércukorszint-csökkentőkkel végzett kezelést tehet szükségessé. Mondja el kezelőorvosának, ha erős szomjúságot vagy gyakoribb vizeletürítést tapasztal.
- ha az Everolimus Zentiva szedése alatt oltást kell kapnia.
- ha magas a koleszterinszintje. Az Everolimus Zentiva megemelheti a koleszterin és/vagy egyéb vérzsírok szintjét.
- ha nemrégiben komoly sebészeti beavatkozáson esett át vagy jelenleg is van sebészeti beavatkozást követően be nem gyógyult sebe. Az Everolimus Zentiva növelheti a sebgyógyulási zavarok kialakulásának kockázatát.
- ha fertőzése van. Az Everolimus Zentiva-kezelés elkezdése előtt szükség lehet a fertőzés kezelésére.
- ha korábban B típusú fertőző májgyulladása volt (hepatitisz B), mert az az Everolimus Zentiva-kezelés alatt kiújulhat (lásd 4. pont, "Lehetséges mellékhatások").
- ha sugárkezelést kapott, vagy sugárkezelést terveznek Önnél.

Ezen kívül az Everolimus Zentiva:
- gyengítheti az immunrendszerét. Ezért az Everolimus Zentiva szedése alatt fennáll a kockázata, hogy valamilyen fertőzést kaphat. Ha láza van, vagy bármely más, fertőzésre utaló jelet tapasztal, keresse fel kezelőorvosát. Egyes fertőzések súlyosak, akár halált okozóak is lehetnek.
- befolyásolhatja a veseműködését. Ezért orvosa folyamatosan ellenőrizni fogja az Ön veseműködését az Everolimus Zentiva szedése alatt.
- nehézlégzést, köhögést és lázat is okozhat.
- szájüregi fekélyeket és -sebeket okozhat. Kezelőorvosa szüneteltetheti vagy felfüggesztheti az Everolimus Zentiva-kezelést. Szüksége lehet szájvízzel, géllel vagy más készítménnyel való kezelésre. Egyes szájvizek és gélek ronthatnak a fekély állapotán, ezért kezelőorvosával történt előzetes megbeszélés nélkül ne próbáljon ki egyetlen készítményt sem. Kezelőorvosa a korábbival azonos vagy alacsonyabb dózissal kezdheti újra az Everolimus Zentiva-kezelést.
- sugárkezelés miatti szövődményeket is előidézhet. Súlyos sugárzási reakciókat (például légszomjat, hányingert, hasmenést, bőrkiütéseket, valamint a száj, az íny és a torok fájdalmát), beleértve a halálos kimenetelűeket is, figyeltek meg egyes olyan betegeknél, akik sugárkezeléssel egyszerre alkalmaztak everolimuszt, illetve akik kevéssel a sugárkezelés után alkalmaztak everolimuszt. Emellett a korábbi sugárkezelés helyén kialakuló sugárreakciókról (amely a korábbi sugárkezelés helyén jelentkező bőrpírból vagy tüdőgyulladásból áll) is beszámoltak olyan betegeknél, akik korábban sugárkezelést kaptak.
Szóljon kezelőorvosának, ha a közeljövőben sugárkezelésre van előjegyezve, illetve ha korábban sugárkezelést kapott.

Mondja el kezelőorvosának, ha a fenti tüneteket észleli.

A kezelés ideje alatt rendszeresen fognak vérvizsgálatot végezni Önnél. Ezzel ellenőrzik a vérképét (a fehérvérsejt-, vörösvértest- és vérlemezkeszámát), hogy lássák, van-e az Everolimus Zentiva-nak ezekre a sejtekre gyakorolt nemkívánatos hatása. A vérvizsgálatokkal a veseműködését (a kreatininszintet), a májműködését (a transzaminázok szintjét), a vércukorszintjét és a koleszterinszintjét is ellenőrizni fogják. Erre azért van szükség, mert az Everolimus Zentiva ezekre is hatással lehet.

Gyermekek és serdülők
Az Everolimus Zentiva nem alkalmazható gyermekeknél vagy serdülőknél (18 éves kor alatt).

Egyéb gyógyszerek és az Everolimus Zentiva
Az Everolimus Zentiva befolyásolhatja néhány más gyógyszer működését. Ha Ön az Everolimus Zentiva-val egyidőben más gyógyszereket is szed, lehet, hogy kezelőorvosának meg kell változtatnia az Everolimus Zentiva vagy a többi gyógyszere adagját.

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.

Az alábbiak növelhetik az Everolimus Zentiva mellett kialakuló mellékhatások kockázatát:
- ketokonazol, itrakonazol, vorikonazol vagy flukonazol és egyéb gombaellenes szerek, amelyeket a gombák okozta fertőzések kezelésére alkalmaznak.
- klaritromicin, telitromicin vagy eritromicin, a baktériumok okozta fertőzések kezelésére alkalmazott antibiotikumok.
- ritonavir és más olyan gyógyszerek, amelyeket a HIV-fertőzés, illetve az AIDS kezelésére alkalmaznak.
- verapamil vagy diltiazem, amit szívbetegségek vagy magas vérnyomás kezelésére szoktak alkalmazni.
- dronedaron, egy, az Ön szívritmusát szabályozó gyógyszer.
- ciklosporin, egy olyan gyógyszer, amely megakadályozza, hogy a szervezet kilökje az átültetett szervet.
- imatinib, amit a kóros sejtek növekedésének gátlására alkalmaznak.
- angiotenzin-konvertáló enzim (ACE-) gátlók (mint például a ramipril), melyeket a magas vérnyomás vagy más szív-érrendszeri problémák kezelésére alkalmaznak.
- nefazodon, melyet depresszió kezelésére alkalmaznak.
- kannabidiol (többek között görcsrohamok kezelésére használják).

Az alábbiak csökkenthetik az Everolimus Zentiva hatékonyságát:
- rifampicin, a tuberkulózis (TBC) kezelésére alkalmazzák.
- efavirenz vagy nevirapin, amit a HIV-fertőzés, illetve az AIDS kezelésére alkalmaznak.
- közönséges orbáncfű (Hypericum perforatum), egy gyógynövénykészítmény, amit a depresszió és más betegségek kezelésére alkalmaznak.
- dexametazon, egy kortikoszteroid, amelyet különböző betegségek széles körében, például a gyulladás vagy az immunrendszeri betegségek kezelésére alkalmaznak.
- fenitoin, karbamazepin, fenobarbitál és egyéb epilepszia-ellenes gyógyszerek, amelyeket a görcsrohamok megelőzésére és kezelésére alkalmaznak.

Ezen gyógyszerek alkalmazását az Everolimus Zentiva-kezelés ideje alatt kerülni kell. Ha ezek bármelyikét szedi, akkor kezelőorvosa egy másik gyógyszerre állíthatja át Önt vagy csökkentheti az Everolimus Zentiva adagját.

Az Everolimus Zentiva egyidejű bevétele étellel és itallal
Ne fogyasszon grépfrútot és grépfrútlevet, amíg Everolimus Zentiva-t szed, mert az megemelheti az Everolimus Zentiva mennyiségét a vérben, akár káros szintig is.

Terhesség, szoptatás és termékenység
Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha Önnél fennáll a terhesség lehetősége, vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával.

Terhesség
Az Everolimus Zentiva káros lehet a magzata számára és terhesség alatt nem javasolt. Mondja el kezelőorvosának, ha terhes, vagy úgy gondolja, hogy terhes lehet. Kezelőorvosa meg fogja beszélni Önnel, hogy szednie kell-e ezt a gyógyszert a terhesség alatt.

A fogamzóképes nőknek a kezelés ideje alatt és a kezelés befejezése után még legfeljebb 8 hétig nagyon hatékony fogamzásgátló módszert kell alkalmazniuk. Ha mindezen intézkedések ellenére úgy gondolja, hogy lehet, hogy teherbe esett, akkor az Everolimus Zentiva további szedése előtt kérjen tanácsot kezelőorvosától.

Szoptatás
Az Everolimus Zentiva káros lehet a szoptatott csecsemője számára. A kezelés ideje alatt, és az Everolimus Zentiva utolsó adagja után 2 hétig nem szoptathat! Tájékoztassa kezelőorvosát arról, ha szoptat.

A nők termékenysége
Néhány Everolimus Zentiva-t kapó nőbetegnél a menstruáció kimaradását (amenorrea) észlelték.

Az Everolimus Zentiva hatással lehet a női termékenységre. Tájékoztassa kezelőorvosát, ha gyermeket szeretne.

A férfiak termékenysége
Az Everolimus Zentiva befolyásolhatja a férfi termékenységet. Beszéljen kezelőorvosával, ha gyermeket szeretne.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Ha szokatlanul fáradtnak érzi magát (a kimerültség nagyon gyakori mellékhatás), legyen nagyon óvatos, amikor gépjárművet vezet vagy gépeket kezel.

Az Everolimus Zentiva laktózt tartalmaz
Az Everolimus Zentiva laktózt (tejcukrot) tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert.


3. Hogyan kell szedni az Everolimus Zentiva-t?

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

A készítmény ajánlott adagja 10 mg, naponta egyszer bevéve. Kezelőorvosa el fogja mondani Önnek, hogy hány Everolimus Zentiva tablettát vegyen be.

Ha Önnek májbetegsége van, kezelőorvosa alacsonyabb Everolimus Zentiva-adaggal kezdheti a kezelést (napi 2,5, 5 vagy 7,5 mg). Mivel az Everolimus Zentiva tabletta nem osztható így a 2,5 mg, ill. 7,5 mg esetében egyéb everolimusz tartalmú készítményt kell alkalmazni

Ha az Everolimus Zentiva szedése alatt bizonyos mellékhatásokat észlel (lásd 4. pont), kezelőorvosa csökkentheti a gyógyszere adagját vagy egy rövid időre, de akár véglegesen is leállíthatja a kezelését.

Az Everolimus Zentiva-t naponta egyszer vegye be, minden nap megközelítőleg ugyanabban az időben, következetesen mindig vagy éhgyomorra vagy étellel.

A tablettá(ka)t egészben, egy pohár vízzel kell lenyelnie. Ne rágja szét és ne törje össze a tablettákat.

Ha az előírtnál több Everolimus Zentiva-t vett be
- Ha túl sok Everolimus Zentiva-t vett be, vagy valaki más vette be véletlenül a tablettáit, azonnal forduljon orvoshoz vagy menjen kórházba. Sürgős kezelésre lehet szükség.
- Vigye magával a gyógyszer dobozát és ezt a betegtájékoztatót, így az orvos tudni fogja, hogy mit vett be.

Ha elfelejtette bevenni az Everolimus Zentiva-t
Ha kihagyott egy adagot, akkor a szokásos időben vegye be a következő adagot. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott tabletta pótlására.

Ha idő előtt abbahagyja az Everolimus Zentiva szedését
Ne hagyja abba az Everolimus Zentiva szedését, amíg kezelőorvosa azt nem mondta Önnek.

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.


4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

HAGYJA ABBA az Everolimus Zentiva szedését, és azonnal kérjen orvosi segítséget, ha az allergiás reakció bármelyik alábbi jelét tapasztalja:
- légzési vagy nyelési nehézség;
- az arc, az ajkak, a nyelv vagy a torok duzzanata;
- a bőr erős viszketése, vörös kiütéssel, kiemelkedő dudorokkal.

Az Everolimus Zentiva súlyos mellékhatásai:

Nagyon gyakori (10-ből több mint 1 embert érinthet)
- Hőemelkedés, hidegrázás (fertőzés jelei);
- Láz, köhögés, légzési nehézség, sípoló légzés (a tüdő fertőzésének jelei, mely pneumonitisz néven is ismert).

Gyakori (10-ből legfeljebb 1 embert érinthet)
- Erős szomjúságérzet, gyakori vizelés, megnövekedett étvágy súlyvesztéssel, fáradékonyság (cukorbetegség tünetei);
- Vérzés, például a bélfalból;
- A vizelet mennyiségének súlyos csökkenése (veseelégtelenség jele).

Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 embert érinthet)
- Láz, bőrkiütés, ízületi fájdalom és gyulladás, fáradékonyság, étvágytalanság, hányinger, sárgaság (a bőr sárgás elszíneződése), fájdalom a has jobb felső részén, világos széklet, sötét vizelet (májgyulladás /hepatitisz B/ kiújulásának jelei lehetnek);
- Légszomj, fekvő helyzetben tapasztalt nehézlégzés, a lábfej vagy a lábszár duzzanata (szívelégtelenség jelei);
- Az egyik láb, általában a lábikra duzzanata és/vagy fájdalma; az érintett terület vörös és forró (vérrög okozta érelzáródás /vénaelzáródás/ jelei);
- Hirtelen fellépő légszomj, mellkasi fájdalom vagy vér felköhögése (tüdőembólia lehetséges jelei, ez egy olyan állapot, amikor egy vagy több tüdőartéria elzáródik);
- A vizelet mennyiségének súlyos csökkenése, a láb duzzanata, zavartságérzés, hátfájás (hirtelen kialakuló veseelégtelenség jelei);
- Bőrkiütés, viszketés, csalánkiütés, légzési vagy nyelési nehézség, szédülés (súlyos allergiás, más néven túlérzékenységi reakció jelei).

Ritka (1000-ből legfeljebb 1 embert érinthet)
- Légszomj vagy gyors légzés (úgynevezett akut légzési disztressz szindróma jelei).

Ha ezen mellékhatások bármelyikét tapasztalja, azonnal tájékoztassa kezelőorvosát, mert ez életveszélyes következményekkel járhat.

Az Everolimus Zentiva további mellékhatásai közé tartoznak:

Nagyon gyakori (10-ből több mint 1 embert érinthet)
- Magas vércukorszint (hiperglikémia);
- Étvágytalanság;
- Ízérzészavar;
- Fejfájás;
- Orrvérzés;
- Köhögés;
- Szájfekélyek;
- Gyomorrontás, beleértve a hányingert vagy a hasmenést is;
- Bőrkiütés;
- Viszketés;
- Gyengeség- vagy fáradtságérzés;
- Fáradtság, légszomj, szédülés, sápadtság, az alacsony vörösvértestszám (anémia) jelei;
- A kar, kéz, lábfej, boka vagy a test más részeinek duzzanata (ödéma jelei);
- Súlyvesztés;
- Magas zsírszint (lipidszint) a vérben (hiperkoleszterinémia).

Gyakori (10-ből legfeljebb 1 embert érinthet)
- Spontán jelentkező vérzés vagy véraláfutás (alacsony vérlemezkeszám /trombocitaszám/ jelei);
- Légszomj (diszpnoé);
- Szomjúság, kevés vizelet, sötét vizelet, száraz kipirult bőr, ingerlékenység (kiszáradás tünetei);
- Alvászavar (álmatlanság);
- Fejfájás, szédülés (a magasvérnyomás-betegség, azaz hipertónia tünetei);
- A kar vagy a láb egy részének vagy egészének duzzanata (beleértve az ujjakat vagy a lábujjakat is), nehézségérzés, akadályoztatott mozgás, rossz közérzet (a limfödéma lehetséges tünetei);
- Fertőzés okozta láz, torokfájás, szájfekélyek (alacsony fehérvérsejtszám jelei a vérben, leukopénia, limfopénia és/vagy neutropénia);
- Láz;
- A száj-, a gyomor- és a bélnyálkahártya gyulladása;
- Szájszárazság;
- Gyomorégés (diszpepszia);
- Hányás;
- Nyelési nehézség;
- Hasi fájdalom;
- Akne;
- Bőrkiütés és fájdalom a tenyéren vagy fájdalmas sebek a lábon (kéz-láb szindróma);
- A bőr kipirosodása (eritéma);
- Ízületi fájdalom;
- Szájüregi fájdalom;
- Menstruációs zavarok, mint például a szabálytalan havivérzés;
- Magas vérzsír-szint (magas trigliceridszint /hiperlipidémia/);
- Alacsony káliumszint a vérben (hipokalémia);
- Alacsony foszfátszint a vérben (hipofoszfatémia);
- Alacsony kalciumszint a vérben (hipokalcémia);
- Száraz bőr, bőrhámlás, bőrelváltozások;
- Körömrendellenességek, töredezett körmök;
- Enyhe fokú hajhullás;
- Kóros májfunkciós értékek (magas glutamát-piruvát-transzaminázszint és glutamát-oxálacetát-transzaminázszint);
- Kóros vesefunkciós értékek (magas kreatininszint);
- A szemhéj duzzanata;
- Fehérje a vizeletben.

Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 embert érinthet)
- Gyengeség, spontán vérzés vagy véraláfutás és gyakori fertőzések olyan tünetekkel, mint a láz, hidegrázás, torokfájás, vagy szájfekélyek (alacsony fehérvérsejtszám jelei a vérben, /páncitopénia/);
- Az ízérzés elvesztése;
- Vér felköhögése;
- Menstruációs zavarok, mint például a havivérzés kimaradása (amenorrea);
- Gyakori nappali vizelés;
- Mellkasi fájdalom;
- Kóros sebgyógyulás;
- Hőhullám;
- A szem viszketéssel és kivörösödéssel járó váladékozása, rózsaszín vagy vörös szemek (konjunktivitisz).

Ritka (1000-ből legfeljebb 1 embert érinthet)
- Fáradtság, légszomj, szédülés, sápadtság (alacsony vörösvértestszám jelei, lehet, hogy a tiszta vörösvértest-aplázia néven ismert vérszegénységnek tulajdonítható);
- Az arcnak, a szem környékének, az ajkaknak, a száj belsejének és/vagy a toroknak a felduzzadása, légzési és nyelési nehézség (angioödéma); allergiás reakció jelei lehetnek.

Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)
- A korábbi sugárkezelés helyén kialakuló reakció, például bőrpír vagy tüdőgyulladás (úgynevezett korábbi besugárzás okozta bőrreakció szindróma).
- Sugárkezelés mellékhatásának súlyosbodása.

Ha ezen mellékhatások súlyossá válnak, értesítse kezelőorvosát és/vagy gyógyszerészét. A mellékhatások legtöbbje enyhe vagy közepesen súlyos, és általában a kezelés néhány napos leállítására elmúlik.

Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az alábbi elérhetőségek valamelyikén keresztül: Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, Postafiók 450, H-1372 Budapest, Magyarország, honlap: https://mellekhatas.ogyei.gov.hu/
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.


5. Hogyan kell az Everolimus Zentiva-t tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A dobozon és a buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:/Felh.:/EXP:) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolási hőmérsékletet. A fénytől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.

A buborékcsomagolást közvetlenül a tabletta bevétele előtt bontsa fel.
Ne szedje ezt a gyógyszert, ha a csomagolása sérült vagy a felbontás jelei láthatók rajta.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.


6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz az Everolimus Zentiva?
- A készítmény hatóanyaga az everolimusz.
Az Everolimus Zentiva 5 mg tabletta 5 mg everolimuszt tartalmaz tablettánként.
Az Everolimus Zentiva 10 mg tabletta 10 mg everolimuszt tartalmaz tablettánként.
- Egyéb összetevők: butilhidroxitoluol (E321), hipromellóz (E464), laktóz, kroszpovidon (E1202), magnézium-sztearát

Milyen az Everolimus Zentiva külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Everolimus Zentiva 5 mg tabletta
Fehér vagy csaknem fehér, ovális, lapos tabletta, az egyik oldalán "EVR", a másik oldalán "5" mélynyomású felirattal ellátva. Méretei: körülbelül 12 mm hosszú és 5 mm széles.

Everolimus Zentiva 10 mg tabletta
Fehér vagy csaknem fehér, ovális, lapos tabletta, az egyik oldalán "EVR", a másik oldalán "NAT" mélynyomású felirattal ellátva. Méretei: körülbelül 15 mm hosszú és 6 mm széles.

Az Everolimus Zentiva 5 mg és 10 mg készítmény 10 db, 30 db vagy 90 db tablettát tartalmazó csomagolásban kapható.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.
Kiszerelés: 30x buborékcsomagolásban Törzskönyvi szám: OGYI-T-23373/07
Gyógyszerek
 • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Zentiva k.s.
  • Hatóanyag: everolimus
  • ATC: Everolimus
  • Normatív TB támogatás:
  • Vényköteles:
  • Közgyógyellátásra adható:
  • Patikán kívül vásárolható:
  • EÜ támogatásra adható:
  • EÜ Kiemelt támogatás:
 • Üzemi baleset jogcím:
Fogyasztói ár: 338563Ft A feltüntetett ár tájékoztató jellegű, patikánként kisebb-nagyobb eltérés előfordulhat.
Kiemelt támogatás esetén térítési díj: 303 Ft
Normatív támogatás esetén téritési díj: 338563 Ft

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16, +21 °C
Minimum: +1, +7 °C

Napos időre van kilátás, csapadék nem lesz. Reggel északkeleten ködfoltok képződhetnek. Mérsékelt szél mellett 16, 21 fok közötti csúcshőmérsékletekre számíthatunk. Szerdán a frontmentes, de melegedő idő is okozhat panaszokat. Reggel kopásos, napközben gyulladásos ízületi bántalmak léphetnek fel, emellett a fokozottan érzékenyek migrént és koncentrálási problémákat is tapasztalhatnak. Ingadozhat a vérnyomás, a délelőtti órákban rosszullét jelentkezhet. A napsütés azonban kissé ellensúlyozhatja a tüneteket. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: