CRESTOR 10 mg filmtabletta

CRESTOR 10 mg filmtabletta betegtájékoztatója

1. Milyen típusú gyógyszer a Crestor 10 mg filmtabletta és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A Crestor 10 mg filmtabletta a sztatinoknak nevezett gyógyszerek családjába tartozik.
A Crestor 10 mg filmtablettát azért írta fel kezelőorvosa, mert:
- Önnek magas a koleszterinszintje. Ez azt jelenti, hogy Ön veszélyeztetett a szívinfarktus vagy a szélütés (sztrók) kialakulásának szempontjából. A Crestor-t a magas koleszterinszint kezelésére alkalmazzák felnőtteknél, serdülőknél, valamint 6 éves vagy idősebb gyermekeknél.
- Azért javasolták Önnek a sztatin-kezelést, mert a diéta és a testmozgás önmagában nem eredményezett megfelelő mértékű koleszterinszint-csökkenést. A Crestor 10 mg filmtabletta szedése során is folytatni kell a koleszterinszint-csökkentő diétát és a testmozgást.
- Vagy
- Egyéb tényezők jelenléte miatt, amelyek Önnél növelik a szívinfarktus, a szélütés (sztrók) vagy a társuló egészségügyi problémák kialakulásának veszélyét.
- A szívinfarktust, a szélütést vagy a társuló egyéb problémákat az érelmeszesedésnek (ateroszklerózis) nevezett betegség okozhatja. Az ateroszklerózis a zsírrészecskék érfalakba történő beépülését jelenti.
- Miért fontos a Crestor 10 mg filmtabletta folyamatos szedése
- A Crestor a vérben keringő, lipideknek nevezett zsírrészecskék vérszintjét befolyásolja, melyek közül leggyakoribb a koleszterin.
- Különböző típusú koleszterinek találhatók a vérben: a "rossz" koleszterin (LDL-C), és a "jó" koleszterin (HDL-C).
- A Crestor 10 mg filmtablettával csökkenthető a "rossz" koleszterin és növelhető a "jó" koleszterin.
- Úgy fejti ki hatását, hogy a szervezetben megakadályozza a "rossz" koleszterin képződését. Valamint segíti szervezetét annak vérből történő eltávolításában.
A legtöbb embernél a magas koleszterinszint nem befolyásolja a közérzetet, mivel nem okoz tüneteket. Ha azonban ez az állapot kezeletlen marad, a zsírrészecskék beépülhetnek a vérerek falába, amely azok szűkületéhez vezet.
Előfordulhat, hogy ezek a beszűkült vérerek elzáródnak, így elégtelenné válik a szív vagy az agy vérellátása, mely szívinfarktus vagy szélütés kialakulásához vezet. Az Ön koleszterinszintjének rendezésével csökkentheti a szívinfarktus vagy a szélütés kialakulásának kockázatát.
Fontos folyamatosan szedni a Crestor 10 mg filmtablettát, még akkor is, ha már sikerült megfelelő mértékben lecsökkenteni a koleszterinszintet, mivel a gyógyszer szedése megakadályozza a koleszterinszint újbóli megemelkedését és a zsírrészecskék lerakódását. Azonban abba kell hagynia a gyógyszer szedését, amennyiben orvosa ezt tanácsolja Önnek, vagy teherbe esik.
2. Tudnivalók a Crestor 10 mg filmtabletta alkalmazása előtt

Ne szedje a Crestor 10 mg filmtablettát:
- ha allergiás (túlérzékeny) a rozuvasztatinra vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
- ha terhes, vagy szoptat. Amennyiben a Crestor 10 mg filmtablettával történő kezelés ideje alatt teherbe esik, azonnal hagyja abba a gyógyszer szedését és forduljon orvosához. A nőknek a Crestor 10 mg filmtabletta szedése alatt megfelelő fogamzásgátló módszert kell alkalmazniuk, hogy elkerüljék a terhességet.
- ha májbetegségben szenved.
- ha súlyos vesebetegségben szenved.
- ha visszatérő, ismeretlen eredetű izombántalom, izomfájdalom jelentkezik Önnél.
- ha ciklosporin-tartalmú gyógyszert szed (pl. szervátültetést követően alkalmazzák).
Amennyiben a fent említettek közül bármelyik vonatkozik Önre (vagy kétségei vannak), kérjük, keresse fel kezelőorvosát.
Az említetteken kívül, ne vegyen be 40 mg-os Crestor adagot (a legnagyobb adag):
- ha közepesen súlyos vesebetegségben szenved (amennyiben bizonytalan, kérjük, keresse fel kezelőorvosát).
- ha pajzsmirigy-betegsége van.
- ha visszatérő, ismeretlen eredetű izombántalom, izomfájdalom jelentkezik Önnél, ha Ön vagy családtagjai közül többen is örökletes izombetegségben szenvednek, ha korábban egyéb koleszterinszint-csökkentő szer szedésekor izombántalom lépett fel.
- ha rendszeresen, nagy mennyiségű alkoholt fogyaszt.
- ha Ön ázsiai (japán, kínai, filippin, vietnámi, koreai vagy indiai) származású.
- ha a fibrátok csoportjába tartozó, egyéb koleszterinszint-csökkentő szert szed.
Amennyiben a fent említettek közül bármelyik vonatkozik Önre (vagy kétségei vannak), kérjük, keresse fel kezelőorvosát.
Figyelmeztetések és óvintézkedések
A Crestor szedése előtt mondja el kezelőorvosának:
- ha veseproblémái vannak.
- ha májproblémái vannak.
- ha visszatérő, ismeretlen eredetű izombántalom, izomfájdalom jelentkezik Önnél, ha Ön vagy családtagjai közül többen is örökletes izombetegségben szenvednek, ha korábban egyéb koleszterinszint csökkentő szer szedésekor izombántalom lépett fel. Azonnal tudassa orvosával, ha ismeretlen eredetű izomfájdalom jelentkezik Önnél, különösen, ha ezt rosszullét és láz is kíséri. Szintén mondja el orvosának vagy gyógyszerészének, ha izomgyengesége van, mely tartósan fennáll. További laboratóriumi vizsgálatok és gyógyszerek lehetnek szükségesek ennek megállapításához és kezeléséhez.
- ha rendszeresen, nagy mennyiségű alkoholt fogyaszt.
- ha pajzsmirigy-betegsége van.
- ha a fibrátok csoportjába tartozó, egyéb koleszterinszint csökkentő szert szed. Kérjük, figyelmesen olvassa el ezt a betegtájékoztatót, akkor is, ha korábban már szedett egyéb gyógyszert a magas koleszterinszint csökkentésére.
- ha fertőzések - beleértve a HIV-fertőzést vagy a hepatitisz C (májgyulladás) fertőzést - kezelésére szed valamely gyógyszert, például olyan vírusellenes készítményeket, mint a ritonavir lopinavirrel és/vagy atazanavirrel vagy a szimeprevir, további információkért lásd "Egyéb gyógyszerek és a Crestor" bekezdést.
- ha fuzidinsav nevű gyógyszert (bakteriális fertőzés kezelésére) kap vagy kapott szájon át illetve injekcióban az elmúlt 7 napban. A fuzidinsav és a Crestor együttes alkalmazása súlyos izombántalmakhoz (rabdomiolízis) vezethet, lásd "Egyéb gyógyszerek és a Crestor" bekezdést.
- ha Ön elmúlt 70 éves (orvosának egyénre szabottan kell megállapítania az Ön számára legmegfelelőbb kezdő Crestor dózist).
- ha súlyos légzési elégtelenségben szenved.
- ha Ön ázsiai származású, azaz japán, kínai, filippin, vietnámi, koreai, vagy indiai. Orvosának egyénre szabottan kell megállapítania az Ön számára legmegfelelőbb kezdő Crestor dózist.
Amennyiben a fent említettek közül bármelyik vonatkozik Önre (vagy kétségei vannak):
Ne vegyen be 40 mg-os Crestor adagot (a legnagyobb adag), valamint bármely nagyságú Crestor adag szedése előtt konzultáljon kezelőorvosával, gyógyszerészével.

Néhány betegnél a sztatinok a máj működésében eltéréseket okozhatnak. Ez egy egyszerű vizsgálattal kimutatható, mellyel a megemelkedett májenzim-szinteket mérik a vérben. Ezért kezelőorvosa a Crestor-terápia megkezdése előtt, majd azt követően a kezelés ideje alatt rendszeresen el fogja végezni ezt a vérvizsgálatot (májfunkciós vizsgálat).
Amíg Ön ezt a gyógyszert szedi, orvosa szoros megfigyelés alatt fogja tartani, amennyiben Ön cukorbeteg, vagy fennáll a cukorbetegség kialakulásának kockázata. Önnél valószínűleg fennáll a cukorbetegség kialakulásának kockázata, ha vérében magas a cukor- és a zsírszint, ha túlsúlyos és magas vérnyomása van.

Gyermekek és serdülők

- ha a beteg 6 évesnél fiatalabb: a Crestor nem adható 6 évesnél fiatalabb gyermekeknek.
- ha a beteg 18 év alatti életkorú: a Crestor 40 mg filmtabletta nem alkalmazható gyermekeknél és serdülőknél 18 éves kor alatt.
Egyéb gyógyszerek és a Crestor
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről.
Tudassa kezelőorvosával, ha az alábbi gyógyszerek valamelyikét szedi: ciklosporin (pl. szervátültetést követően alkalmazzák), warfarin vagy klopidogrel (vagy egyéb, a vér hígítására alkalmazott gyógyszer), fibrátok (mint pl. gemfibrozil, vagy fenofibrát), egyéb koleszterinszint-csökkentő készítmény (pl. ezetimib), emésztési problémákra szedett gyógyszerek (a gyomorsav semlegesítésére), eritromicin (antibiotikum), fuzidinsav (antibiotikum, lásd alább és a "Figyelmeztetések és óvintézkedések" bekezdést), fogamzásgátló tabletták, hormonpótló terápia, vagy vírusellenes készítmények, mint például a ritonavir lopinavirrel és/vagy atazanavirrel vagy a szimeprevir (fertőzések kezelésére, beleértve a HIV-fertőzést vagy a hepatitisz C fertőzést - lásd "Figyelmeztetések és óvintézkedések" bekezdést).
A Crestor módosíthatja ezeknek a gyógyszereknek a hatásait, vagy ezek a készítmények módosíthatják a Crestor hatását.
Ha bakteriális fertőzés kezelésére szájon át fuzidinsavat kell szednie, akkor átmenetileg ennek a gyógyszernek az alkalmazását fel kell függeszteni. Kezelőorvosa fogja megmondani, hogy mikor biztonságos a Crestor-kezelést újra elkezdeni. A Crestor és a fuzidinsav együttes alkalmazása ritkán izomgyengeséghez, izomérzékenységhez vagy izomfájdalomhoz (rabdomiolízis) vezethet. A rabdomiolízisről további információt lásd a 4. pontban.
Terhesség és szoptatás
A Crestor 10 mg filmtablettát terhesség és szoptatás ideje alatt nem szabad alkalmazni. Ha a Crestor-terápia ideje alatt teherbe esik, azonnal hagyja abba a gyógyszer szedését és forduljon kezelőorvosához. A nők megfelelő fogamzásgátló módszerrel védekezzenek a teherbeeséstől a Crestor terápia ideje alatt.
Mielőtt bármilyen gyógyszert elkezdene szedni, beszélje meg kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.
A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
A legtöbb esetben a Crestor 10 mg filmtabletta alkalmazásának ideje alatt a gépjárművezetés és a gépek kezelése megengedett, mivel a készítmény nem befolyásolja az ilyen tevékenységhez szükséges képességeket. A Crestor-terápia ideje alatt azonban, néhány esetben jelentkezhet szédülés. Amennyiben szédülést tapasztal, konzultáljon kezelőorvosával mielőtt ilyen tevékenységbe kezdene.
A Crestor laktózt tartalmaz
Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy bizonyos cukrokra (laktóz vagy tejcukor) érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt elkezdi szedni a Crestor-t.
A segédanyagok teljes listáját lásd "A csomagolás tartalma és egyéb információk" alatt.
3. Hogyan kell szedni a Crestor 10 mg filmtablettát?

A gyógyszert mindig a kezelőorvosa által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
Ajánlott adagja felnőtteknek
Ha a magas koleszterinszint miatt szedi a Crestor-t:
Kezdő adag
A Crestor terápiát 5 mg-os vagy 10 mg-os adaggal kell kezdeni, még akkor is, ha korábban már magasabb dózisban is szedett egyéb sztatin-készítményt. A kezdő adag megállapítása függ:
- a koleszterinszinttől.
- a szívinfarktus vagy a szélütés kockázatának mértékétől.
- olyan faktoroktól, melyek valószínűsítik bizonyos mellékhatások jelentkezését.
Beszélje meg kezelőorvosával, vagy gyógyszerészével, hogy a Crestor-terápiában Önnek mely kezdő adag lenne a legmegfelelőbb.
Kezelőorvosa a legkisebb (5 mg) dózist írhatja elő Önnek, amennyiben:
- Ön ázsiai (japán, kínai, filippin, vietnámi, koreai vagy indiai) származású.
- Ön elmúlt 70 éves.
- Ön középsúlyos vesebetegségben szenved.
- fennáll Önnél az izomérzékenység és -fájdalom (miopátia) kialakulásának kockázata.
Az adag emelése és a maximális napi adag
Kezelőorvosa elrendelheti a gyógyszer adagjának emelését, azért, hogy Ön a megfelelő adagban szedje a Crestor-t. Ha 5 mg adaggal kezdi a terápiát, kezelőorvosa megduplázhatja az adagot 10 mg, 20 mg vagy 40 mg adagig, szükség esetén. Ha 10 mg a kezdő adag, orvosa 20 mg-ra, majd 40 mg-ra emelheti azt, amennyiben szükséges. Az adagmódosítás négyhetes időközönként történik.
A Crestor maximális napi adagja 40 mg. Ezt azok a betegek kapják, akiknek koleszterinszintjük magas, esetükben nagy a szívinfarktus vagy a szélütés kialakulásának kockázata, és akiknél a 20 mg-os dózissal nem sikerült megfelelő mértékű koleszterinszint-csökkenést elérni.

Ha a szívinfarktus, a szélütés (sztrók) vagy a társuló egészségügyi problémák kialakulása kockázatának csökkentése miatt szedi a Crestor-t:
Az ajánlott adag napi 20 mg. Kezelőorvosa azonban elrendelheti a gyógyszer adagjának csökkentését, ha a fentiekben említett tényezők közül valamelyik vonatkozik Önre.
Alkalmazása gyermekeknél és serdülőknél 6-17 éves korban
6-17 éves gyermekeknél és serdülőknél a gyógyszer adagja naponta egyszer 5-20 mg. Az ajánlott kezdő adag naponta 5 mg. Kezelőorvosa fokozatosan megnövelheti a gyógyszer adagját, azért, hogy megállapítsa az Ön számára megfelelő Crestor adagot. A Crestor maximális napi adagja 10 mg vagy 20 mg a 6-17 éves gyermekeknél, a kezelt alapbetegségüktől függően. Az adagját naponta egyszer vegye be. A Crestor 40 mg filmtabletta nem alkalmazható gyermekeknél.
A tabletta bevétele
Egészben, vízzel nyelje le a tablettát.
A Crestor-t naponta egyszer kell bevenni. A nap bármely szakában bevehető étkezéssel vagy éhgyomorra.
Célszerű mindig azonos időben bevenni a tablettát, mert így kevésbé felejti el.
Rendszeres koleszterinszint-ellenőrzés
Fontos, hogy rendszeresen felkeresse kezelőorvosát a koleszterinszint megfelelő mértékű csökkenésének és szinten tartásának ellenőrzése céljából.
Kezelőorvosa elrendelheti a gyógyszer adagjának emelését, azért, hogy Ön a megfelelő adagban szedje a Crestor-t.
Ha az előírtnál több Crestor-t vett be
Azonnal értesítse kezelőorvosát vagy keresse fel a legközelebbi kórházat.
Ha kórházi kezelésre szorul, vagy más betegség miatt részesül kezelésben, a kezelő személyzetet tájékoztassa arról, hogy Crestor-t szed.
Ha elfelejtette bevenni a Crestor 10 mg filmtablettát
Ne aggódjon, folytassa a terápiát a soron következő dózissal. Ne vegyen be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására.
Ha idő előtt abbahagyja a Crestor 10 mg filmtabletta szedését
Beszélje meg kezelőorvosával, ha a Crestor-terápia abbahagyása mellett dönt. A Crestor-terápia abbahagyásával újra megemelkedhet a vér koleszterinszintje.
Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.
Fontos tudni, hogy melyek lehetnek ezek a mellékhatások. Ezek a mellékhatások általában enyhék és rövid időn belül megszűnnek.
Hagyja abba a Crestor 10 mg filmtabletta szedését és azonnal kérjen orvosi segítséget, ha az alábbi allergiás reakciókat észleli:
- légzési nehézség, az arc, az ajkak, a nyelv, illetve a torok duzzanata kíséretében, vagy anélkül.
- az arc, az ajkak, a nyelv illetve a torok duzzanata, mely nyelési nehézséggel jár.
- súlyos bőrviszketés (a bőr felszínéből kiemelkedő kiütéssel).
Szintén hagyja abba a Crestor 10 mg filmtabletta szedését és azonnal kérjen orvosi segítséget, ha valamely szokatlan izomérzékenység vagy izomfájdalom jelentkezik, és a vártnál tovább tart. Az izmokat érintő tünetek gyermekeknél és serdülőknél gyakrabban jelentkeznek, mint felnőtteknél. Mint más sztatinok alkalmazásakor is, nagyon kisszámú betegnél kellemetlen izomtüneteket tapasztaltak, melyből ritkán, egy rabdomiolízisnek nevezett, potenciálisan életet veszélyeztető izomkárosodás alakult ki.
Gyakori mellékhatások (100-ból 1-10 beteget érinthet):
- Fejfájás
- Hasi fájdalom
- Székrekedés
- Hányinger
- Izomfájdalom
- Gyengeségérzés
- Szédülés
- A vizeletben megjelenő fehérje mennyiségének növekedése - ez rendszerint a Crestor-kezelés felfüggesztése nélkül, magától visszaáll a normál értékre (csak Crestor 40 mg adagnál).
- Cukorbetegség. A cukorbetegségnek nagyobb a valószínűsége, amennyiben az Ön vérében magas a cukor- és a zsírszint, ha túlsúlyos és magas vérnyomása van. Amíg Ön ezt a gyógyszert szedi orvosa megfigyelés alatt fogja tartani.
Nem gyakori mellékhatások (1000-ből 1-10 beteget érinthet):
- Bőrkiütés, viszketés és egyéb bőrtünetek
- A vizeletben megjelenő fehérje mennyiségének növekedése - ez rendszerint a Crestor-kezelés felfüggesztése nélkül, magától visszaáll a normál értékre (csak Crestor 5 mg, 10 mg, és 20 mg adagoknál).
Ritka mellékhatások (10 000-ből 1-10 beteget érinthet):
- Súlyos allergiás reakciók - tünetei közé tartoznak az arc-, ajak-, nyelv- és/vagy torokduzzanat, nyelési vagy légzési nehezítettség, súlyos bőrviszketés (a bőr felszínéből kiemelkedő kiütésekkel). Amennyiben úgy véli, hogy Önnél allergiás reakció lépett fel, hagyja abba a Crestor szedését, és haladéktalanul kérjen orvosi segítséget.
- Izombántalom felnőtteknél - amennyiben szokatlan izomérzékenység vagy izomfájdalom jelentkezik, amely a vártnál hosszabb ideig tart, a biztonság kedvéért hagyja abba a Crestor szedését és azonnal forduljon kezelőorvosához.
- Súlyos hasi fájdalom (hasnyálmirigy-gyulladás jele lehet)
- A májenzim-értékek emelkedése a vérben
- A vérlemezkék számának csökkenése, ami véraláfutást/vérzést okozhat.
- Nagyon ritka mellékhatások (10 000-ből kevesebb, mint 1 beteget érinthet):
- Sárgaság (a bőr és a szemek sárgás elszíneződése)
- Májgyulladás (hepatitisz)
- Vér megjelenése a vizeletben
- A karon és a lábon jelentkező idegi eredetű tünetek (mint pl. zsibbadás)
- Izületi fájdalom
- Emlékezetkiesés
- Az emlők megnagyobbodása férfiaknál (ginekomasztia)
Nem ismert gyakorisággal jelentkező mellékhatás lehet még:
- Hasmenés (laza széklet)
- A száj és a szem környékén, valamint a nemi szerveken jelentkező súlyos hólyagos bőrelváltozások (Stevens-Johnson szindróma)
- Köhögés
- Légszomj
- Vizenyős duzzanat (ödéma)
- Alvászavarok, mint pl. álmatlanság, rémálmok
- Szexuális zavarok
- Depresszió
- Légzéssel kapcsolatos panaszok, mint pl. tartósan fennálló köhögés és/vagy légszomj, vagy láz
- Ínsérülés
- Izomgyengeség, mely tartósan fennáll
- Az idegek sérülése a kezekben és a lábakban (például zsibbadás, bizsergés és fájdalom)
Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségek valamelyikén keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.
5. Hogyan kell a Crestor 10 mg filmtablettát tárolni?

Legfeljebb 30 °C-on tárolandó.
Buborékcsomagolás: A nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó.
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A dobozon/buborékcsomagoláson feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne szedje ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Crestor 10 mg filmtabletta?
- A készítmény hatóanyaga a rozuvasztatin. Egy filmtabletta 10 mg rozuvasztatint (rozuvasztatin-kalcium formájában) tartalmaz.
- Egyéb összetevők: laktóz-monohidrát (91,3 mg), mikrokristályos cellulóz, kalcium-foszfát, kroszpovidon, magnézium-sztearát, hipromellóz, glicerin-triacetát, titán-dioxid (E171), vörös vas-oxid (E172).
Milyen a Crestor 10 mg filmtabletta külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Küllem:
Rózsaszínű színű, kerek, mindkét oldalán domború felületű, egyik oldalán mélynyomású "ZD4522" és "10" jelöléssel ellátott, másik oldalán jelölés nélküli filmtabletta.
Csomagolás:
28 db, 56 db és 98 db filmtabletta buborékcsomagolásban és dobozban.
Kiszerelés: 28x Törzskönyvi szám: OGYI-T-9574/01
CRESTOR 10 mg filmtabletta
 • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: AstraZeneca
  • Hatóanyag: rosuvastatin
  • ATC: Rosuvastatin
  • Normatív TB támogatás:
  • Vényköteles:
  • Közgyógyellátásra adható:
  • Patikán kívül vásárolható:
  • EÜ támogatásra adható:
  • EÜ Kiemelt támogatás:
 • Üzemi baleset jogcím:
Tájékoztató jellegű, nem támogatott fogyasztói ár: 6588 Ft Lefoglalom

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27, +33 °C
Minimum: +11, +20 °C

Pár órára kisüt a nap, de időnéóként erősen felhős lesz az ég. Nagyobb eséllyel a Dunától keletre alakulnak ki záporok, zivatarok. Időnként megélénkülő északkeleti szél mellett 27, 33 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Hétfőn nem jön front, de melegedés kezdődik. A fokozottan érzékenyeknél fáradékonyság, dekoncentráltság léphet fel, egyesek alvásproblémákat is tapasztalhatnak. A keringési panszokkal küzdők a következő napokban tartós tünetekre készüljenek. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)