Gyógyszerkereső

TRAUMEEL kenőcs

TRAUMEEL kenőcs

ATC:

Vénynélküli

Patikán kívül vásárolható

- Normatív TB támogatás: nem
- Közgyógyellátásra adható: nem
- EÜ támogatásra adható: nem
- EÜ 100 támogatásra adható: nem

Kiszerelés:
50g


BENU2619 Ft

Törzskönyvi szám: 034/07
Gyártó: Biologische Heilmittel Heel

Betegtájékoztató

Homeopátiás gyógyszerkészítmény.
1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A TRAUMEEL KENŐCS ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?
Növényi, ásványi és állati eredetű anyagok felhasználásával készült, vízzel lemosható kenőcs, külsőleg.
A Traumeel kenőcs homeopátiás gyógyszerkészítmény és mint ilyen, a szervezet öngyógyító törekvését serkenti. A következő esetekben alkalmazható: ficam, zúzódás, vérömleny, ízületi folyadékgyülem; törést kísérő vagy műtét utáni vizenyő vagy lágyrészduzzanat. Különböző szerveket és szöveteket érintő gyulladásos folyamatok vagy azok alapján kifejlődött degeneratív elváltozások kiegészítő kezelésére, főképpen a támasztó és mozgató rendszeren belüli kórfolyamatok csökkentésére (pl. ínhüvely-, nyálkatömlő-, váll- és egyéb ízületek körüli kötőszövet-gyulladásokra), valamint a csípő-, térd- és kisízületek nem gyulladásos jellegű megbetegedéseire (arthrosisaira).
A Traumeel kenőcs kombinációs készítmény, amely olyan homeopátiás monokomponensű szerekből tevődik össze, amelyek egymás gyógyszerképeit kiegészítik. Ezért - mint homeopátiás kombinációs készítmény - csak terápiás javallatra alkalmazható.
2. TUDNIVALÓK A TRAUMEEL KENŐCS ALKALMAZÁSA ELŐTT
Ne alkalmazza a Traumeel kenőcsöt
- ha Ön túlérzékeny a ható- vagy segédanyagokkal, ill. fészkesvirágzatúakkal szemben,
- nyílt sebre nem alkalmazható!
Tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét, ha:
- egyéb betegsége is van,
- allergiás vagy
- egyéb gyógyszereket (orvosi előírás nélkül is!) szed.
Az alkalmazásra vonatkozó óvintézkedések és egyéb figyelmeztetések
Mire kell figyelni a gyógyszer használatakor?
A készítmény alkalmazása előtt kérje homeopátiás orvos tanácsát.
Alkalmazásának időtartama alatt védje a bőrét az erős napfénytől.
Lehetőség szerint kerülje a kenőcs nagy bőrfelületen való alkalmazását.
A homeopátiás gyógyszerek alkalmazásának kezdetén jellemző módon a meglévő panaszok átmenetileg erősödhetnek. Ha Önnél ilyen előfordul, a gyógyszer használatát átmenetileg szüneteltesse.
Amennyiben a panaszok a gyógyszer alkalmazása ellenére 1 héten túl is fennállnak vagy alkalmazása során nem várt hatások jelentkeznek, forduljon orvosához.
A Traumeel kenőcs együttes alkalmazása étellel / itallal és más készítménnyel
A homeopátiás gyógyszer alkalmazásának időtartama alatt nem szabad illóolajat is tartalmazó (mentolos, eukaliptuszos) cukorkát szopogatni és intenzív illatú fogkrémet használni. A kezelés ideje alatt aromás anyagokat tartalmazó kenőcsöt (pl. kámforos) sem szabad alkalmazni, mivel ezek jelentős mértékben képesek befolyásolni a homeopátiás gyógyszer hatását.
Terhesség és szoptatás
Ha Ön terhes, erről feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát. A terhesség és szoptatás ideje alatti alkalmazásáról a kezelőorvos határoz.
A készítmény hatásai a gépjárművezetői és gépkezelői képességekre
Nem ismertek.
Fontos információ a Traumeel kenőcs egyes összetevőiről
A Traumeel kenőcs hatóanyagai homeopátiás alkalmazás esetén a következő betegség- tünetek enyhülését ill. gyógyulását segítik:
Achillea millefolium: spontán vagy trauma (sérülés) következtében fellépő vérzés, haemorrhagias diathesis (amikor a szervezetnek hajlama van vérzésre), élénkvörös színű vérzés.
Aconitum napellus: hirtelen, intenzív módon jelentkező idegrendszeri és keringési tünetek, lázas állapotok. Szorongással járó általános túlfűtöttség, halálfélelem. Szapora szívverés és vértolulásos fejfájás, hirtelen kialakuló artériás magas vérnyomás. Hirtelen fellépő magas láz, szapora pulzus, a bőr piros, égő és száraz.
Arnica montana: minden sokk, baleset, seb, sérülés és vérzés. Ín-, izomtúlterhelés, ízületi ficam, tompa sérülés, horzsolás, vérömleny, véraláfutásos zúzódás. Operációt megelőző, illetve operáció utáni ellátás. Hajszálér vagy vivőér megbetegedés, kapilláris gyengeség. Agyrázkódás, gerincvelő rázkódás esete.
Atropa belladonna: valamennyi fertőző betegség, a légzőszervek, a vizeletképző és nemi szervek gyulladása, a bőr továbbá az izületek gyulladása. Fejfájásos vértolulás. A hasüregi szervek görcsös
állapota, magas lázzal járó rángógörcs. Túlzott mértékű érzékszervi érzékenység pl. fényre, zajra, rázkódásra, stb.
Bellis perennis: Arnicahoz hasonlóan a trauma (sérülés) fontos szere. Az izmok érzékenysége és zúzódásos fájdalma, vérömleny, különösen a mell-, a farok- és medencecsont sérülése esetén. Reumás
és túlerőltetés utáni izomfájdalom, a hasi- és medenceizmok fájdalma. Furuncolosis (számos kelés), ekzema.
Calendula officinalis: tépett, vágott, szakított, gennyedző sebek és helyi fertőzések. Fájdalom-, vérzéscsillapító és fertőtlenítő hatású szer.
Chamomilla: különösen alkalmas fájdalom iránti túlérzékenység, nyugtalanság és gyulladás kezelésére (pl.fogzáskor a kisgyermekek azt akarják, hogy felvegyék és hordozgassák őket), hisztériás dührohamok esete. Hasi görcsök, fogfájás, idegfájdalom, tűrhetetlenül fájdalmas menstruációs zavar.
Echinacea: fokozza az ellenállóképességet minden szeptikus betegségben. Gyulladással, lázzal járó állapot, fertőzés, szeptikémia (vérmérgezés), sérülés utáni gennyesedés, üszkösödő, nehezen gyógyuló seb, furunculosis (számos kelés), krónikus lábszárfekély, metritis (méhizomzat-gyulladás).
Hamamelis virginiana: alsó végtagon jelentkező visszér, vénás vérzés, visszeres csomó, visszérgyulladás, garati ércsomó, heresérv, aranyeres csomó, fekete színű vérzéssel vérző aranyér, menstruációs zavar, kötőszövet alatti vérzés, vénás keringési eredetű szembetegség.
Hepar sulfuris calcareum: akut és krónikus gennyedések, nátha, gennyes mandula-, gége,-légcső- , fültőmirigy- gyulladás, szemhéj- és kötőhártya-gyulladás, fogtályog, bőrgyulladás, furunculosis (számos kelés), ekzema, körömágy-gyulladás.
Hypericum perforatum: Az idegvégződések sérülései, traumás fájdalom, régi fájdalmas sebhely, csonk fájdalom, farokcsont sérülés, központi idegrendszeri és gerincvelői sérülés (agyrázkódás, gerincvelő rázkódás), neuralgia, pl. a háromosztatú ideg fájdalma, övsömör, arcidegbénulás
esetei. Depresszív hangulat.
Mercurius solubilis Hahnemanni: az egész nyirokrendszer akut és krónikus gyulladásai. Minden váladék maró, csípő és gennyes jellegű. A szájüreg-, fogíny-gyulladása, torokgyulladás, krónikus orrnyálkahártya-gyulladás, krónikus középfülgyulladás, fültőmirigy-gyulladás, kötőhártya-gyulladás, arcüreggyulladás, és a gyomor-bélcsatorna nyálkahártyájának gyulladásai. Bőrgennyedés, furunculosis (számos kelés), scrofulosis (a nyaki nyirokcsomó gümőkórja), bőrgyulladás.
Symphytum officinale: csontsérülést követő fájdalom, csonthártyagyulladás. Csonttörés után gyorsítja a callus-képződést (csontforradást). Vérömleny, rándulás, csonkpanasz esetei.
3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A TRAUMEEL KENŐCSÖT?
Az adagolást egyénileg kell beállítani.
Ha úgy érzi, hogy a gyógyszer hatása túl erős vagy túl gyenge, akkor forduljon orvosához.
Milyen gyakran és milyen módon kell a Traumeel kenőcsöt alkalmazni?
Szokásos alkalmazása: a kenőcsöt naponta 2-szer (reggel és este), esetleg naponta többször is a kezelendő felületre juttatni és alaposan a bőrbe bedörzsölni.
Szükség esetén párakötés is alkalmazható.
A panaszok enyhülésekor az alkalmazás gyakorisága csökkentendő.
Mennyi ideig alkalmazza a Traumeel kenőcsöt?
Az alkalmazás időtartamát az Ön panaszai határozzák meg. Amennyiben bizonytalan ezzel kapcsolatban, kérdezze kezelőorvosát.
A homeopátiás gyógyszereket nem szabad orvosi előírás nélkül hosszú időn át (hónapokon át) alkalmazni.
4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK
Mint minden gyógyszernek, a Traumeel kenőcsnek is lehetnek mellékhatásai.
Esetenként allergiás bőrreakciók jelentkezhetnek. Helyi allergiás bőrreakciók (bőrgyulladások) előfordulhatnak.
Hosszabb ideig tartó, indokolatlan (javallat nélküli) alkalmazása esetén nemkívánatos hatások (ún. gyógyszervizsgálati tünetek) léphetnek fel. Ezekről a panaszokról, ill. minden nem várt tünetről tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét!
5. HOGYAN KELL A TRAUMEEL KENŐCSÖT TÁROLNI
A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
Szobahőmérsékleten, max.25 °C-on kell tárolni.
A lejárati idő a külső és a belső csomagoláson egyaránt fel van tüntetve. Ezt követően a gyógyszert már ne használja fel!
A gyógyszereket nem szabad a szennyvízzel vagy a háztartási hulladékkal együtt megsemmisíteni.
Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy szükségtelenné vált gyógyszereit miként semmisítse meg. Ezek
az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.
6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK
Mit tartalmaz a Traumeel kenőcs?
100 g kenőcs tartalmaz:
Hatóanyagok:


Segédanyagok
: cetil-sztearil-alkohol, folyékony paraffin, fehér vazelin, etanol, tisztított víz
Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás
Fehér, homogén kenőcs jellegzetes illattal.
50 g ill. 100 g kenőcs kék színű csavaros kupakkal lezárt alumínium tubusba töltve.
Egy tubus dobozban.

Szeretném megvásárolni patikában, megkeresem a legközelebbi patikát:


Partner patikáink: logo BENU Gyógyszertár

Kövesse a Házipatikát:

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Kettős front

Maximum:
-1, +6 °C
Minimum:
-4, 0 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt erősen felhős, borult marad az ég, főleg az ország délnyugati felén várható csapadék.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!