Környezetbarát termékekre szavaznak a magyarok

A magyar vásárlók többsége előnyben részesíti a környezetbarát termékeket, főképp a fiataloknál fontos szempont a fenntarthatóság - derült ki a Reacty Digital Kft. felméréséből.

A Reacty Digital Kft. felmérése 500 felnőtt bevonásával készült 2021. augusztus 23. és szeptember 14. között. A vizsgálat nem, életkor és régió szerint reprezentatív.

A kereskedelmi szolgáltató vizsgálata alapján a megkérdezettek 56 százaléka hajlandó a tartósabb terméket választani akkor is, ha drágább. Csaknem ugyanennyi, 54 százalék mondta, hogy az élet minden területén törekszik a környezettudatosságra.

Az eredmények ugyanakkor arra is rámutattak, hogy mindössze 12 százalék mond le a vásárlásról, ha nem tartja a kiszemelt árut környezetbarátnak - a 30 év alatti felnőttek körében valamivel magasabb, 22 százalék ez az arány. Visszatartó erő lehet egyébként, ha nincs elég információjuk a termékről, vagy túl messziről érkezne.

Az adatok alapján a Reacty Digital Kft. úgy véli, hogy az internetes áruházaknak is figyelembe kell venniük a fiatalok elvárását. Javasolják a többi között a környezettudatos csomagolást és szállítást, de azt is, hogy ezt a felületeiken is hirdessék, mert a vásárlók többsége szerintük értékelni fogja ezt.

A legjobb környezetbarát élelmiszer-alternatívák A környezetvédelem egyre többeknek lesz szívügye, de sokan nem tudják, hogy hol kezdjék a változtatásokat az életmódjukban. Az egyik lehetőség, hogy az étkezésünket próbáljuk kicsit megreformálni annak érdekében, hogy kisebb legyen az ökológiai lábnyomunk.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Nyugaton és északon lehet több a felhő, ott kis eséllyel zápor vagy zivatar is lehet, máshol viszont folytatódik a napos, száraz idő tikkasztó meleggel. Élénk délkeleti szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden a hőség veszi igénybe a szervezetet. Az alvásproblémák mellett a fáradékonyság és a nyűgösség is nagyon gyakori. A szívbetegeket és az időseket különösen nagy terhelés éri, nekik mindenféle megerőltetés kerülendő! Sokan fejfájást is tapasztalhatnak. A déli órákban fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, a tűző nap kerülendő! Fontos a rendszeres folyadékpótlás! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)