Környezetbarát termékekre szavaznak a magyarok

A magyar vásárlók többsége előnyben részesíti a környezetbarát termékeket, főképp a fiataloknál fontos szempont a fenntarthatóság - derült ki a Reacty Digital Kft. felméréséből.

A Reacty Digital Kft. felmérése 500 felnőtt bevonásával készült 2021. augusztus 23. és szeptember 14. között. A vizsgálat nem, életkor és régió szerint reprezentatív.

A kereskedelmi szolgáltató vizsgálata alapján a megkérdezettek 56 százaléka hajlandó a tartósabb terméket választani akkor is, ha drágább. Csaknem ugyanennyi, 54 százalék mondta, hogy az élet minden területén törekszik a környezettudatosságra.

Az eredmények ugyanakkor arra is rámutattak, hogy mindössze 12 százalék mond le a vásárlásról, ha nem tartja a kiszemelt árut környezetbarátnak - a 30 év alatti felnőttek körében valamivel magasabb, 22 százalék ez az arány. Visszatartó erő lehet egyébként, ha nincs elég információjuk a termékről, vagy túl messziről érkezne.

Az adatok alapján a Reacty Digital Kft. úgy véli, hogy az internetes áruházaknak is figyelembe kell venniük a fiatalok elvárását. Javasolják a többi között a környezettudatos csomagolást és szállítást, de azt is, hogy ezt a felületeiken is hirdessék, mert a vásárlók többsége szerintük értékelni fogja ezt.

A legjobb környezetbarát élelmiszer-alternatívák A környezetvédelem egyre többeknek lesz szívügye, de sokan nem tudják, hogy hol kezdjék a változtatásokat az életmódjukban. Az egyik lehetőség, hogy az étkezésünket próbáljuk kicsit megreformálni annak érdekében, hogy kisebb legyen az ökológiai lábnyomunk.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +18 °C
Minimum: +6, +11 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt borult időre van kilátás, elszórtan várható eső. Délután túlnyomóan borult lesz az ég, szórványosan további eső, zápor alakul ki. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Vasárnap kettősfront hat a szervezetre, ezen belül a hidegfrontra jellemző tünetek lehetnek erősebbek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, sokan tapasztalhatnak keringési panaszokat és rosszullétet. Lehangoltság, rosszkev léphet fel, csökken a teljesítőképesség. Fennáll a megfázás veszélye, a szabadtéri programok során réteges öltözet javasolt. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső