Ezek a műanyag termékek kerülnek tiltólistára

Műanyag szívószál és fültisztító pálcika - ezeknek a műanyag termékeknek a forgalomba hozatalát július 1-től megtiltják itthon, és van még néhány termék, amely hasonló sorsra jut jövő hónaptól. A rendelet megszegőire büntetés vár.

A kedd este megjelent kormányrendelet szerint a jövő hónaptól tilos lesz bizonyos egyszer használatos műanyag termékek, továbbá oxidatív úton lebomló műanyagból készült termékek forgalomba hozatala - írja a hvg.hu .

Mire vonatkozik a rendelet, és mire nem?

Mik azok a kis számok a műanyag termékek alján? Kattintson , és kiderül!

Olyan műanyag termékek kerülnek tiltólistára, mint a fültisztító pálcika, az evőeszközök (villa, kés, kanál, evőpálcika), a tányér, a szívószál , az italkeverő pálcika, a léggömbökhöz (kivéve az ipari vagy más foglalkozásszerű felhasználásra szánt ballonokat, valamint a fogyasztók számára nem értékesített alkalmazásokat) rögzítendő és azokat tartó pálca (beleértve a léggömböt a pálcához rögzítő szerkezetet), az expandált polisztirolból készült ételtároló edény, italtároló (beleértve a kupakját és a fedelét is), és azon könnyű műanyag hordtasak, amelynek falvastagsága 15 mikron és a feletti (a biológiailag lebomló műanyagból készült kivételével).

A kormányrendelet nem vonatkozik a következő termékekre: a csecsemők és kisgyermekek számára készült, valamint egyes speciális gyógyászati célra szánt folyékony élelmiszerek tárolására használt italpohár és az orvostechnikai eszközökre vonatkozó EU-irányelv hatálya alá tartozó szívószálak és pálcikák.

A rendelet megszegőit "a hulladékképződés megelőzésével kapcsolatos jogszabály" szerint büntetik.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: -1, +6 °C
Minimum: -3, +4 °C

Kezdetben sok lesz a felhő, majd felhőátvonulások lesznek helyenként záporral, hózáporral, futó havas esővel. Erős, viharos északnyugati szélben -1, 6 fokos délutáni hőmérsékletet mérhetünk. Szombaton hidegfront hat a szervezetre. Erős görcsös fejfájás és más görcsös panaszok jelentkezhetnek, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, sokan tapasztalhatnak szédülést, rosszullétet. Jelentősen csökken a hő- és komfortérzet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás erősen emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: