Kérdés: Bálás, használt (külföldi) ruhák vásárlásakor van-e esély komolyabb bőrbetegséget kapni? Elég-e egy normál 40 fokos mosás? Fél éves kislányom részére merjek-e bálás ruhaboltban vásárolni?

A bébiruhák általában magasabb hőfokon is moshatók, mint 40. Még nem találkoztam olyan esettel, hogy ezektől a ruháktól valaki megbetegedett volna.

Turkáló

Bálás, használt (külföldi) ruhák vásárlásakor van-e esély komolyabb bőrbetegséget kapni? Elég-e egy normál 40 fokos mosás? Fél éves kislányom részére merjek-e bálás ruhaboltban vásárolni?

A HáziPatika.com szakértőjének válasza turkáló témában:

A bébiruhák általában magasabb hőfokon is moshatók, mint 40. Még nem találkoztam olyan esettel, hogy ezektől a ruháktól valaki megbetegedett volna.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: