Vihar idején ezért tilos zuhanyozni

Sokan nem is gondolnák, mekkora veszélynek teszik ki magukat, ha dörgés-villámlás idején állnak a zuhany alá vagy kezdenek el mosogatni.

Milyen károkat okoz az emberei szervezetben egy villámcsapás? Részletek itt.

Vannak bizonyos tevékenységek, amelyeket nem ajánlott nagy viharban csinálni. Nem biztonságos például ablaknál állni, továbbá sokak szerint kerülendő a zuhanyzás és a mosogatás is. Ha szüleink, nagyszüleink óva intettek az ilyesmitől, az nem volt alaptalan - a felvetést most egy szakember is megerősítette.

Vihar idején akár a vízvezetékek körében is belénk csaphat egy villám
Vihar idején akár a vízvezetékek körében is belénk csaphat egy villám

John Jensenius villámlásspecialista szerint annak érdekében, hogy teljes biztonságban legyünk otthonunkban, heves zivatarok idején maradjunk távol mindentől, ami vezeti az áramot. E körbe tartoznak a villamos- és vízvezetékek is. Azoknak akik erre csak legyintenek, mondván, hogy náluk műanyag csövek vannak, a szakember azt üzeni: bizony ők is veszélyben lehetnek. Valójában ugyanis a víz is vezeti az áramot. "Ha kint valamibe belecsap a villám, és néhány pocsolya is van a közelben, akkor a víznél álló embert is érheti villámcsapás" - hívta fel a figyelmet a szakértő.

Mekkora az esélye egy villámcsapásnak?

Egy a hatszázezerhez - az Amerikai Szövetségi Katasztrófavédelmi Ügynökség szerint ekkora az esélye annak, hogy éppen belénk csapjon a villám egy viharban. Egyes kutatások szerint viszont még így is sokan szenvednek el valamilyen sérülést villámcsapás következtében: évente 240 ezer ember, akik közül minden tizedik, tehát nagyjából 24 ezer ember az életét veszíti.

Egy átlagos villám 300 millió voltos, ezért nem csoda, hogy súlyos sérüléseket okozhat . A leggyakoribbak a különböző idegkárosodások, amelyek többféle kognitív zavart (például koncentrációs- vagy memóriazavart) okozhatnak. Ezek többsége ráadásul maradandó.

Forrás: countryliving.com

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +24, +31 °C
Minimum: +12, +17 °C

Változékony idő lesz, a napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet. Ezekből helyi záporokra, zivatarokra is készülni kell. Élénk északias szél mellett 24, 31 fok közé melegszik a levegő. Pénteken front ugyan nem érkezik, de a kettősfronthoz hasonló tünetek léphetnek fel. Ingadozhat a vérnyomás, emellett fejfájás is felléphet. A fülledtebb időszakokban légszomjat, rosszullétet lehet tapasztalni, zivatarok idején romolhat az asztmások állapota. A következő napokban sem javul a helyzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)