Biztosítók és csomagok

A Világgazdaság a magyarországi biztosítók által nyújtott egészségbiztosítási csomagokról tájékoztat.
Az egészségügyi kiadások bő egynegyedét zsebből fizeti a magyar lakosság, ez megfelel az európai uniós országok gyakorlatának - tájékoztat a Világgazdaság. Az Európai Unióban az egészségügyi öngondoskodás szervezett formában történik, kiegészítő pénztárak és magánbiztosítók kezelik tagjaik pénzét, Magyarországon erre a paraszolvencia a válasz, mert ez még mindig olcsóbb, mint ha havonta több ezer forintot fordítana egészségbiztosításra az ember. Tízezer forint körüli kórházi napi térítés, akár több százezer forintos műtéti térítés, többmilliós biztosítási összeg kritikus betegség esetén - a magyar biztosítók ilyen összeghatárokat tartanának reálisnak az egészségbiztosítási piacon, ám a valóságban csupán ezek töredékére szólnak a szerződések.
Kosa Zoltán , az Allianz Hungária Biztosító ügyvezetője elmondta, a napi kórházi térítés átlagosan két-háromezer forint, a műtéti térítés ötven-százezer, míg kritikus betegségek esetén ötszázezer-egymillió forint körüli az átlagos biztosítási fedezet. Havonta általában 1500-2000 forintot szán egészségbiztosításra a jellemzően 30-45 éves korosztály, a biztosítók a havi három-hatezer forintos díjakat tartanák reálisnak.
Az Aegon Magyarország pedig elsősorban a kritikus betegségek biztosítási összegeinél lát lemaradást. A biztosítók egészségbiztosítási termékpalettája széles körű, az érdeklődés folyamatos, a terméknek nincs olyan sikerük, mint a baleset-biztosításnak. A piaci szereplők ezt azzal magyarázzák, hogy a baleset-biztosítás jóval "elfogadottabb" az emberek körében, a baleseteket reális veszélynek, fiatalabb korban inkább a különböző baleset-biztosítási kiegészítőket preferálják az ügyfelek.
Az ING Biztosítónál a Medicina csomag - havi öt-hétezer forintért - magában foglalja a kritikus betegségeket ötszázezer-egymillió, műtéti térítést 50-100 ezer, kórházi napi térítést 2500-5000 forint biztosítási összeggel, tízéves tartamra. A Generáli-Providencia Testőr egészségbiztosítási szolgáltatás keretében egy 40 éves férfi havi 4400 forintért ötezer forintos kórházi napi térítéshez, kétszázezer forintos műtéti kiegészítéshez, egymillió forintos kritikus betegség térítéshez juthat hozzá. Az Uniqa MedHelp egyéni betegségbiztosítása négy csomagban vehető igénybe. Az Aegon GyógyForrás egészségbiztosítási program alap- és kiegészítő biztosításból áll. Az Allianz Klasszikusok termékcsaládon belül két egészségbiztosítási kockázatokat tartalmazó biztosítási programot kínálnak ügyfeleiknek. A csomag tartalmaz többletszolgáltatásokat - hasonlította össze a Világgazadság.
2007-05-10 08:41
Forrás: Világgazdaság

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
-2, +3 °C
Minimum:
-4, +1 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, szórványosan várható kisebb havazás.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag