+16° - +38°
Nincs front

Árvíz: mindenhol biztosított az egészségügyi ellátás

Az árvízi védekezés miatt az OTH és több intézet is 24 órás ügyeletben van. A járó- és fekvőbeteg-ellátás mindenhol zavartalanul működik.

Az Országos Tisztifőorvosi Hivatal (OTH) folyamatosan működő, 24 órás központi ügyelete továbbra is megerősített szolgálatot ad, az árvízi védekezést segítő ideiglenes munkacsoport készenlétben áll arra, hogy szükség esetén az (OTH) Veszélyhelyzet Kezelési Központjában folyamatos tevékenységre térjen át.
Az ÁNTSZ országos intézetei, így az Országos Epidemiológiai Központ, az Országos Környezetegészségügyi Intézet, az Országos Kémiai Biztonsági Intézet, valamint az Országos "Frédéric Joliot-Curie" Sugárbiológiai és Sugáregészségügyi Kutató Intézet is emelt szintű készültséggel működnek, szükség szerint vesznek részt a szakmai feladatok megoldásában.

A Megyei Kormányhivatalok Népegészségügyi Szakigazgatási Szervei és a Járási Népegészségügyi Intézetek munkatársai a megyei, illetve helyi Védelmi Bizottságok munkájában részt vesznek, illetékességi területükön a katasztrófa egészségügyi ellátás jogszabályokban rögzített előírásai szerint, a tevékenységeket az egészségügyi ellátó rendszer teljes vertikumában szervezik, irányítják, koordinálják és végzik. A védekezési munkákkal párhuzamosan megkezdődött az árvíz utáni helyreállítási időszakára vonatkozó feladatok előkészítése is.

Jelenleg mindenhol biztosított a fekvő-, a járóbeteg- és a háziorvosi ellátás. A Dunakanyar háziorvosi és gyógyszertári ügyeleti ellátásának átszervezése már korábban megtörtént, és hasonló intézkedésre volt szükség Tahitótfaluban valamint Szigetszentmiklós-Lakihegy városrészen. A Komáromi Sellye János Kórház esetleges kitelepítésének végrehajtására továbbra is készen állnak, ha szükségessé válna, 2 órán belül végrehajtható a művelet.A járványügyi helyzet a védekezés minden szakaszán jelenleg stabil. Járványveszély kialakulására utaló jelek eddig még nincsenek. Az ÁNTSZ továbbra is mindenkit kér az általános higiénés szabályok fokozott betartására. A védvonalakon dolgozók figyelmét külön is felhívjuk arra, hogy a munkavégzés során felhevült testet a megáradt folyó vizével hűsíteni tilos! A víz fertőző források közvetítője lehet, a kézről szájon át, illetve a nyálkahártyákon keresztül (pl. szemet megdörzsölve) nagyon könnyen kerülhetnek olyan kórokozók a szervezetbe, amelyek bél- és gyomorrendszeri panaszokat okozhatnak. A szülők számára különösen fontos, hogy gyermekeiket ne engedjék az árvízzel elöntött sekély részeken a vízben játszani, pancsolni.

Hirdetés

Hogy érzi magát? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapota?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzi magát?
Kirobbanó formában van? Válassza ki a lelki- és testi állapotához illő emojit és nézze meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzi most magát fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzi magát?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+24, +38 °C
Minimum:
+16, +21 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt a napsütés mellett gomolyfelhők is lesznek az égen, néhol lehet zápor.

Egészséget befolyásoló hatások:
erős

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag