A Facebook így előzné meg az öngyilkosságot

HáziPatika

A Facebook az öngyilkosság megelőzésének világnapján publikált egy blogposztot arról, hogy a vállalat milyen kezdeményezésekkel lép fel az öngyilkosságok és az önkárosítások megelőzése érdekében. A szöveget Antigone Davis, globális biztonságért felelős vezető írta.

Antigone Davis mindenekelőtt megemlíti, hogy a világ minden tájáról származó szakemberek részvételével zajlottak konzultációk, ahol megvitatták az öngyilkossággal és önkárosítással kapcsolatba hozható legérzékenyebb témákat. "Beszéltünk arról, hogyan kezeljük a búcsúleveleket, milyen kockázatokat rejtenek a szomorú tartalmak, vagy az öngyilkosságokról szóló hírek a világhálón" - olvasható a blogposztban. 

A Facebook fellép az öngyilkosságok és önkárosítások megelőzése érdekében
A Facebook fellép az öngyilkosságok és önkárosítások megelőzése érdekében. Fotó: iStock

Szigorítanak az irányelveken

A konzultációk nyomán számos, az érzékeny tartalmak kezelésére vonatkozó változtatást vezettek be. Szigorítottak például a táplálkozási zavarokkal kapcsolatos tartalmak megosztásán, illetve az önkárosításra vonatkozó irányelveiken - az önkárosítással kapcsolatos tartalmak böngészését egyébként Instagramon nehezebbé tették, és a Keresésben sem jelennek meg az ajánlatok között. 

Ijesztően gyakori az öngyilkosság - a cikkből kiderül, a WHO friss adatai szerint évente hány ember vet véget az életének.

"A szakemberekkel való közös munka annyira hasznosnak bizonyult, hogy a biztonsági irányelvekért felelős csapatunkat egy mentálhigiénés menedzserrel bővítjük, akinek az lesz a feladata, hogy felügyelje, milyen hatással vannak az alkalmazásaink és irányelveink a lelki egészségre, a lelki "jóllétre", illetve, hogy új módszereket találjon a Facebook közösségének támogatására, többek között az öngyilkosság és önkárosítás témáiban" - emelte ki Davis, aki rámutatott: olyan új technológiák megalkotásán is dolgoznak, amelyek segítenek megtalálni a potenciálisan ártalmas tartalmakat, valamint segítenek abban, hogy a megfelelő lépéseket megtegyék, például a tartalmat eltávolítsák vagy kitakarást alkalmazzanak. 

Támogatják az érzékeny témákról folytatott párbeszédet

Davis az úgynevezett #chatbiztos irányelvekről is írt, amelyekkel a Facebook Biztonsági Központ menüpontját és az Instagramot is kiegészítették. Ezek fiatalok közreműködésével lettek kifejlesztve, hogy azokat támogassák, akik érzékenyebben reagálhatnak öngyilkossággal kapcsolatos tartalmakra, illetve azért, hogy azoknak nyújtsanak segítséget, akik a saját öngyilkossággal kapcsolatos érzéseikről és tapasztalataikról szeretnének beszámolni.


"A szakemberek elmondták, hogy az egyik leghatásosabb módja az öngyilkosság megelőzésének az, ha az illető a barátaitól és családjától támogató szavakat hall. A Facebooknak egyedi a helyzete ebben a tekintetben, hiszen képes ezeket a különleges kapcsolatokat erősíteni, ezért további lépéseket teszünk, hogy támogassuk azokat - főleg a fiatalokat - akik az ilyen érzékeny témákról beszélgetnek" - így Davis.

A témával kapcsolatban még több információt az Öngyilkosság Prevenciós oldalon találhatnak.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+15, +27 °C
Minimum:
+8, +13 °C

Hazánkban kedden délelőtt az ország nagy részén feloszlik a köd, kissé felhős lesz az ég.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag