Vicces tények, amikre sosem derülne fény, ha nem mennénk orvoshoz

Közszájon forgó mondás, hogy sokan azért nem járnak orvoshoz, mert ha van is valami bajuk, az egészen addig nem okoz problémát, míg nem diagnosztizálják, fel nem fedezik. Ugyanez áll azokra a vicces felfedezésekre is, amikre csakis az orvosi rendelőt felkeresve csodálkozunk rá. Tények.

- A várószoba székei sosem és sehogyan nem kényelmesek.

- Amint belemerülünk olvasnivalónkba, esetleg beletörődnénk, hogy úgyis sokára szólítanak minket, a nevünket vagy a sorszámunkat kiáltja az asszisztens.

- A váróban az a gyerek tapogatja össze a leggyorsabban az összes prospektust és bútort, aki a legnáthásabb.

- A várószoba tévéjén éppen futó műsor nézhetetlen.

- Olyan betegtájékoztató füzetek kerülnek az ember kezébe, amelyek addig teljesen ismeretlen betegségekről és azok gyógyszerezéséről szólnak.

- Minden olyan recept nélkül kapható készítményhez találunk a rendelőben kuponokat, akciós papírokat és leírást, amit sosem jutna eszünkbe bevenni vagy egyáltalán megvásárolni.

- Bármilyen betegek is legyünk, mindig lesz nálunk betegebb, öregebb és mindenekelőtt erőszakosabb páciens, aki be fog tolakodni előttünk.

- Az orvosi mérleg alattomos csaló: mindig többet pár kilóval mutat az otthoninál.

- Az asszisztens gépén valami biztosan nem fog működni: az adott gyógyszert adott dózisban nem tudják felírni, nem lesz meg a megfelelő BNO-kód, vagy áramszünet miatt lesz üzemen kívül a nyilvántartási rendszer.

- A telefon akkor fogja félbeszakítani az orvost, amikor éppen a lényeget közölné velünk, illetve akkor fogják kopogással megzavarni orvos-beteg találkozónkat, amikor nekivetkőzve ücsörgünk, és várjuk az "ítéletet".

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció