Tudományos tény: a férfiak idióták!

A férfiak idióták, és az idióták őrültségeket tesznek - és ezt már tudományosan is bizonyított ténynek tekinthetjük. Legalábbis, ha hiszünk a BMJ tudományos magazin karácsonyi kiadásában közölt tanulmánynak.

Immár hagyományosnak mondható, hogy a BMJ magazin karácsonyi számába meglehetősen furcsa tudományos kutatásokról beszámoló cikkek kerülnek be. Ilyen volt például a rendelők váróiból eltűnő újságokról szóló kutatás is. A Medical News Today egy nem kevésbé szokatlan témájú cikkről közölt beszámolót a magazin idei karácsonyi számából: e szerint tudományosan bizonyítható, hogy a férfiak idióták, és az idióták hajlamosak őrültségeket csinálni. A kutatáshoz a Darwin-díjban részesültek adatait használták fel.

Kihalnak-e?

Ha nem is az idióta balesetek miatt, de úgy tűnik, a férfiak gyengébbek és halandóbbak is - az Y-kromoszóma miatt. Még az is elképzelhető, hogy idővel kihalnak a teremtés koronái... - a részleteket itt találja!

A Darwin-díjat élő ember nem nyerheti el, posztumusz ítélik oda olyan szerencsétlenül járt embereknek, akik saját hibájukból valamilyen fatális tévedés, tévesztés folytán haltak meg. A díj azért kapta Charles Darwinról a nevét, mert a díj alapítói szerint a díjazottak valójában saját maguk "kiszelektálásával" (megölésével) az emberi faj jobb hosszú távú túlélését biztosítják. A díjat, illetve az azt dokumentáló weboldalt 1993-ban alapították; az első időkben azonban számos díjazott esetéről kiderül, hogy csupán legenda. Vannak azonban olyan történetek is, amelyek bizonyítottan igazak.

A michigani James Burns például úgy feküdt a saját teherautója alá megjavítani azt, hogy a kocsi még mozgott. Egy lengyel gazda, Krystof Azninski azzal nyerte el a hírnevét, hogy hencegésből levágta egy láncfűrésszel a saját fejét. De a díjazottak közé került az a terrorista is, aki rossz címre küldött egy levélbombát, így azt visszairányították a feladóhoz, és ő gyanútlanul fölbontotta a borítékot...

Az idióták hajlamosak őrültségeket csinálni

Az idióták hajlamosak őrültségeket csinálniA Newcastle Egyetem kutatói szerint a rizikóvállalás mértéke nemenként különbözik, és ezt korábbi vizsgálatok, illetve a kórházak sürgősségi osztályaira kerülő balesetes betegek adatai gazdagon dokumentálják. Ezek szerint a férfiak jóval valószínűbb, hogy valamilyen baleset folytán kórházba kerülnek, mint a nők. Balesetekben is több férfi hal meg, mint nő. Arról már kevesebb az adat, hogy hogyan oszlanak meg a nemek arányai az idióta kockázatvállalást illetően. A mostani kutatásban így hiánypótló munkát végeztek a tudósok.

Az elmúlt húsz év Darwin-díjasainak vizsgálatával kiderült, hogy 413 jelölésből 332-ről bizonyosodott be, hogy valódi esetről volt szó. Ezek közül a kutatók kihagyták azokat az esetek, amelyekben férfi-nő párosok szerepeltek, akik együtt követtek el valami meggondolatlan marhaságot. Így 318 vizsgálandó eset maradt.

Ezen a mintán vizsgálták meg a nemek megoszlását. Az eredmények szerint az esetek közül 282-ben volt férfi, míg csupán 36-ban volt nő az áldozat. Az esetek 88,7 százalékában tehát férfiak követik el a fatális idiótaságokat, ami statisztikailag szignifikánsnak mondható. Az új kutatás tehát igazolta azt a korábban megfogalmazott hipotézist, hogy a férfiak idióták, és az idióták inkább követnek el őrültségeket, mint a normálisok.

Életmódváltók: "a nyári alak télen készül"

További cikkek
Kapcsoldó és aktuális cikkek
Olvassa el aktuális cikkeinket
45 felett: a kellemetlen együttlétek okaiKellemetlen együttlétek

45 felett: a kellemetlen együttlétek okaiA nők több mint fele tapasztal kellemetlen panaszokat

5 izom kell ahhoz, hogy ne pisiljünk beGátizom

5 izom kell ahhoz, hogy ne pisiljünk beA medencetájéki izmok mellett szükséges a farizmok, a belső és külső combizmok erősítése is

Mire figyeljen egy 40 feletti férfi?Helyzetura

Mire figyeljen egy 40 feletti férfi?Egy negyvenes férfi élete egyik legaktívabb korszakát éli

Fájdalom: nem mindig jó a pihenésFájdalom

Fájdalom: nem mindig jó a pihenésLüktető fej, sajgó hát, kínzó izomláz - a fájdalomnak sok fajtája létezik, amellyel mindenki találkozik néhányszor életében

Meglepő, mi mindent gyógyít a vízGyógyvizek

Meglepő, mi mindent gyógyít a vízErősíti az immunrendszert, harmonizálja a testi szabályozó funkciókat

Ilyen fertőtlenítőszerek vannak a kórházakbanKórházi fertőzés

Ilyen fertőtlenítőszerek vannak a kórházakbanA kórházi fertőzések igen komoly problémát jelentenek szerte a világban

Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
0, +5 °C
Minimum:
-6, -1 °C

Hazánkban szerdán délelőtt erősen felhős, borult időre van kilátás.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag