Forradalmian új felfedezés a mozgásról

Egy forradalmian új tanulmány kimutatta, hogy az egyének mozgása egyedülálló rálátást adhat a személyiségjegyeikre.

A University of Exeter szakértői csapata kimutatta, hogy azok az emberek, akik hasonló viselkedési jellemzőket mutatnak, hajlamosak hasonlóan mozogni.

Az Interface folyóiratban megjelent új tanulmány arra mutat rá, hogy minden egyes személynek létezik egy "mozgási aláírása" (individual motor signature, IMS), amely finom különbségeket mutat mindenki másétól, és olyan tényezők határozzák meg, mint a sebesség vagy a mozgás hangsúlyai.

Tudományos vizsgálatok sora igazolja, hogy testmozgás kulcsszerepet játszik a csontok fejlődésének és sűrűségének megőrzésében, így fontos tényezője a napjainkban népbetegségnek tekintettcsontritkulásmegelőzésének is. Kattintson!

Egy sima tükör játékban - amelyben a két játékost arra kérik, hogy utánozzák egymás mozdulatait - a csapat megmutatta, hogy az emberek, akik hasonlóan mozognak, hajlamosak jobban szervezett kollektív viselkedést mutatni.

A csapat, amelybe a bristoli, a montpellier-i és a nápolyi egyetemről is érkeztek szakemberek, úgy vélik, hogy az eredmények rámutatnak, a hasonló mozgású emberek könnyebben egymásra hangolódnak az interperszonális kölcsönhatások során.

Aki hasonlóan mozog, annak a személyisége is hasonló?

Aki hasonlóan mozog, annak a személyisége is hasonló?

A csoport azt is állítja, hogy az egyes személyek IMS-e - és ahogyan másokkal egymásra hatnak - betekintést adhat a mentális egészségi állapotba, és így megteremti a személyre szabott előrejelzést, a jövőre vonatkozó diagnózist vagy kezelést.

"Habár az emberi mozgást már alaposan kitanulmányozták, mégis kevéssé értjük a különbségeket, amelyek az egyének mozgását jellemzik, függetlenül attól, hogy például gyorsabb, könnyebb vagy simább mozdulatokról van-e szó" - fogalmazott a Krasimira Tsaneva-Atanasova professzor, aki az egészségügy matematikai modellezésének szakértője a University of Exeteren. Mint fogalmazott, a tanulmány azt mutatja, hogy az emberek, akik egy bizonyos módon mozognak, akkor is hasonló módon reagálnak, amikor közös feladatokat teljesítenek. Lényegében a mozgásuk betekintést nyújt a személyiségjegyeikbe. "Azt is bizonyítottuk, hogy az emberek általában szeretnek reagálni azokra, akik hasonlóan mozognak, mint ők maguk. Mivel a mozgás jelzi az egyén viselkedési jellemzőit is, így ezeket az ismereteket a jövőben arra is fel lehet használni, hogy diagnosztizálhatók, tanulmányozhatók legyenek a betegek a mozgásukon és a többiekre való reakcióikon keresztül."

Forrás: Science Daily

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Hidegfront

Maximum:
+19, +26 °C
Minimum:
+13, +18 °C

Hazánkban kedden délelőtt az ország nagy részén borult vagy erősen felhős lesz az ég, a déli határ mentén lehet szakadozottabb a felhőzet.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag