Dr. Paál Tamás kapta meg a "Dr. Orbán István emlékérmet"

A Magyarországi Gyógyszergyártók Országos Szövetsége (MAGYOSZ) Közgyűlésén a jelenlévők megerősítették, hogy emlékérmet létesítenek alapító elnökük, Dr. Orbán István tiszteletére, születésének 70. évfordulója alkalmából.

Olyan tevékenységet, munkásságot kívánnak a díjjal elismerni, amely jelentős mértékben hozzájárult a magyar gyógyszeripar hazai és nemzetközi elismertségéhez - olvasható az eseményről kiadott közleményben.
A "Dr. Orbán István" emlékérmet első alkalommal prof. Dr. Paál Tamás, az Országos Gyógyszerészeti Intézet volt főigazgatója részére adományozta a Szövetség - elismerve a kitüntetett személy szakmai kiválóságát, az Intézet élén végzett kiemelkedő munkáját, amellyel segítette a gyógyszergyártók EU-konform minőségbiztosításának kifejlesztését, nemzetközi versenyképességét.
Messzemenően segítette a gyógyszergyártók felkészülését az egyre szigorúbbá váló szabályozási környezetre. Magyarország uniós csatlakozása előtt elsőként vezette be a régióban a gyógyszeripari minőségbiztosítási követelményeknek való megfelelés szabályait és feltételeit. Ez a korábbinál igényesebb, fegyelmezettebb munkát követelt a gyártóktól, ezzel egyszersmind hozzájárult a magyar gyógyszeripar versenyképességének, hazai és nemzetközi téren való elismertségének fenntartásához, megerősítéséhez.
Szakmai tudását mind a hazai, mind a nemzetközi gyógyszeripar, valamint a külföldi hatóságok is elismerik és tisztelettel méltatják. Paál professzor egyike Európa leghosszabb ideig szolgált gyógyszerhatósági vezetőinek. Az általa vezetett Intézet teljesítménye nemzetközi hírnevet szerzett a magyar törzskönyvezésnek és ezen keresztül a hazai gyógyszeripar elismertségét is növelte - áll a méltatásban.

Az Emlékérem átadásán jelen volt Dr. Orbán István özvegye és fia, aki szintén a gyógyszeriparban dolgozik.
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Melegfront

Maximum:
-2, +3 °C
Minimum:
-4, +1 °C

Hazánkban szombaton délelőtt erősen felhős, borult lesz az ég.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag