A Bayer is csatlakozott a Fény Nemzetközi Évéhez

A Bayer Hungária tavaly októberben indította "Making Science Make Sense" (MSMS) Tudáspont természettudományokat népszerűsítő oktatási programját, amely idén csatlakozik a Magyar Tudományos Akadémia által gondozott A Fény Nemzetközi Éve 2015 eseménysorozathoz.

A 10-14 év közötti tanulóknak szervezett foglalkozások és az interaktív kísérletek a látásra, a szem felépítésére és működésére fókuszálnak. Az előző tanévben nagy sikerrel zárult természettudományos és egészségedukációs oktatási program idén már dupláz: a 40 workshopon több mint ezer diák vehet részt; és idén a program kiegészül tanárok számára szervezett foglalkozásokkal és egy utazó workshoppal is.
A Bayer Hungária tavaly októberben indította - a nemzetközi szinten több mint húsz éves múltra visszatekintő - "Making Science Make Sense" (MSMS) Tudáspont oktatási programját, amely idén csatlakozik A Fény Nemzetközi Éve 2015 eseménysorozathoz is.

Rontja-e a látást a szemüveghordás?

Sokan azt gondolják, hogy minél tovább hordja az ember a szemüvegét, annál rosszabb lesz a látása. Ez azonban nem így van, sőt a szemüveg hiánya vagy a nm megfelelő lencsék használata gyerekeknél később problémákat okozhat. Egy kísérletet Malajziában ezért le is állítottak, annyira káros volt a hatása. Tudjon meg többet, kattintson!

Az MSMS program célja, hogy tapasztalati, élményalapú tanulással népszerűsítse, közelebb hozza és érhetőbbé tegye a természettudományokat (azon belül is elsősorban a biológiát és a kémiát) a diákok számára, és sajátos módon összekapcsolja ezeket az egészségtudatos élet és az egészségmegőrzés kérdéseivel.

Az MSMS Tudáspont helyszíne a Millenáris parkban található Láthatatlan Kiállítás, amelyet a foglalkozáson részt vevő csoportok ingyenesen látogathatnak meg vezetett túrák keretében. Bárki számára látogatható a kiállítás területén felállított interaktív installáció is, ahol az emberi szervezetről és a látásról szóló kisfilmeket lehet megnézni.

Az MSMS Tudáspont helyszíne a Millenáris parkban található Láthatatlan Kiállítás

Az MSMS Tudáspont helyszíne a Millenáris parkban található Láthatatlan Kiállítás

Emellett idén lesz utazó workshop is: a vidéki iskolák kísérletek elvégzésével és dokumentációjával pályázhatnak arra, hogy "házhoz menjen" hozzájuk az MSMS Tudáspont foglalkozása.

Az oktatási program szakmai védnökségét idén is az MTA TTK látja el. A program keretében kiválasztott öt tehetséges diák részt vehet az intézmény évente megrendezett nyári kutatótáborában is.

Az MSMS oktatási programjának idei tematikájához kapcsolódva Knézy Krisztina gyermekszemész szakorvos arról beszélt, hogy évről évre nő a fénytörési problémák száma a gyermekek körében - Magyarországon 10-15 százalékuk rövidlátó -, ennek oka pedig valószínűleg a különféle digitális eszközök, okostelefonok, számítógépek és tabletek túlzott használatában keresendő. A szakember hangsúlyozta a 3 évesnél fiatalabb gyerekek szemészeti szűrésének fontosságát is, hiszen számos probléma később már nem kezelhető kielégítően.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Humánmeteorológia

Humanmeterológia szolgaltatója

Fronthatás:
Nincs front

Maximum:
+20, +25 °C
Minimum:
+8, +13 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt napos időnek örülhetünk, csapadékra nem kell készülni.

Egészséget befolyásoló hatások:
gyenge

Részletes adatok és előrejelzés

Tekintse meg az időjárási frontokat!Térképezze fel a pollen adatokat!

Kövesse a Házipatikát:

GyógyszerekGyógyszerkereső
GyógyszerHatóanyag